Sa meča Redinga i Prestona (©Reuters)
Sa meča Redinga i Prestona (©Reuters)

Paunović promašio +6, Ivić u 93. do četvrtog mesta Čempionšipa! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.11.20. | 22:03

Neverovatan meč Votforda

Stresno veče za Srbe u Čempionšipu, iako smo očekivali svih šest bodova pošto su i Reding i Votford igrali kod kuće. Međutim, tim Veljka Paunovića je neočekivano kod kuće poklekao pred Prestonom (0:3) i propustio šansu da se učvrsti na liderskoj poziciji na tabeli sa šest bodova prednosti nad najbližim rivalima, dok je Votford Vladimira Ivića ipak popravio utisak pošto je u meču punom preokreta savladao Stouk sa 3:2.

Pobednički gol je u trećem minutu sudijske nadoknade postigao Ismaila Sar, verovatno najopasniji igrač Ivićevih Stršljenova, koji je ovog puta zaslužan za lakši srčani udar Stoukovih navijača. Jer bio je ovo sasvim lud sudar.

Izabrane vesti

Gosti su poveli već u drugom minutu posle gola Stivena Flečera, ali su na kraju ipak kući otišli praznih šaka. Dugo ih je u čuvao golman Angus Gan, da bi u 28. minutu Tom Kleverli i probio bunker pred golom gostiju. Mada ostaje pitanje da li je lopta posle njegovog šuta prešla gol liniju ili ne, ali to više nije ni važno.

Osokoljen tim golom Votford je polako dodavao gas i uz malu pomoć rivala stigao i do preokreta. Velika greška u 61. minutu, potom i prekršaj Gana nad Ismailom Sarom, penal i egzekucija Žoaoa Pedra za 2:1. Ni tu nije bilo gotovo Nik Pauel je u 81. izjednačio na 2:2, da bi onda Sar u nadoknadi pogurao Votford do četvrtog mesta na tabeli.

Reding i dalje prvi sa četiri boda više, ali mogao je da bude i ubedljiviji… Nije da Reding nije imao šanse, ali kao da je bio previše nervozan posle prošlonedeljnog poraza u Koventriju, prvog u sezoni, a ni brojne povrede nisu pomogle. Pa opet, Lukas Žoao je mogao da produži seriju od četiri meča na kojima je postigao gol, u šansi je bio i Sone Aluko, sve to pri rezultatu 0:0, ali je golman Prestona Deklan Rud bio neprelazna prepreka.

Nije ni Preston sedeo skrštenih ruku, posle prekršaja Toma Mekintajera na Emilu Ris Jakobsenu imao je Danijel Džejms šansu da sa penal dovede tim u vođstvo, ali se tada istakao Redingov golman Rafael. Međutim, prvi gol na Madejski stadionu u ovoj sezoni Reding ipak nije mogao da izbegne. Tražili su domaći ofsajd, džaba, Skot Sinkler je bio spretniji od čuvara i Preston je poveo. I kad krene da curi – onda sipa. Samo tri minuta kasnije tragičar Mekintajer pogrešno procenjuje jednu dugu loptu i Ris Jakobsen, mladi danski reprezentativac pečatira selidbu bodova. U poslednjim trenucima meča samo ju je potvrdio Bred Pots.

ČEMPIONŠIP - 10. KOLO

Utorak

Brentford – Svonsi 1:1 (1:0)

/Tohi 36 – Aju 77/

Hadersfild – Bristol Siti 1:2 (1:0)

/Koroma 43 – Dasilva 77, Paterson 83/

Norič – Milvol 0:0

Šefild Vendzdej – Bornmut 1:0 (0:0)

/Banan 71 pen/

Belkburn – Midlzbro 0:0

Kardif – Barnsli 3:0 (2:0)

/Hojlet 4, Rals 45+1, Vilson 77/

Sreda

Reding – Preston 0:3 (0:0)

/Sinkler 65, Jakobsen 68, Pots 90/

Votford – Stouk 3:2 (1:1)

/Kleverli 28, Pedro 61pen, Sar 93 – Flečer 2, Pauel 81/

Birmingem - Vikomb 1:2 (1:0)

/Roberts 40 - Kašket 75, Pedersen 90+2ag/

Derbi - KPR 0:1 (0:0)

/Bon 88/

Notingem - Koventri 2:1 (1:0)

/Mekena 30, Tejlor 90+6pen - O´Hare 57/

Roteram - Luton 0:1 (0:0)

/Kolins 70/



tagovi

Vladimir IvićVeljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara