Fernando Ortiz i Veljko Paunović (©AFP)
Fernando Ortiz i Veljko Paunović (©AFP)

Paunović se nada trećoj sreći: Čivas mora da pobedi s dva razlike za plasman u finale

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.05.23. | 23:11

Tim iz Gvadalahare pred veoma teškim zadatkom na gostovanju Klub Americi u Nacionalnom klasiku, u okviru revanša polufinala meksičke Klausure

Tigres čeka rivala u finalu meksičke Klausure. Posle šokantne pobede od 1:0 na stadionu BBVA protiv Montereja, Tigrovi su obezbedili borbu za pehar, a noćas će s pažnjom da isprate Nacionalni klasik u kome se sukobljavaju Klub Amerika i Čivas Gvadalahara. Orlovi iz Meksiko Sitija brane na svojoj Asteki minimalnu prednost stečenu pre tri dana protiv Svetog stada koje sa klupe predvodi srpski strateg Veljko Paunović

Imajući u vidu konačan plasman oba tima u ligaškom delu kampanje, Klub Amerika ima duplu prednost. Ukoliko se dvomeč završi nerešenim rezultatom u finače će Orlovi, jer su bili bolje plasirani u osnovnom delu sezone.

Izabrane vesti

Gol Alehandra Zendehasa razdvojio je dve strane, čime je tim Fernanda Ortiza jednom nogom u finalu. Taj pogodak zapravo znači da je Paunovićevim momcima neophodno slavlje od dva gola razlike kako bi zakazali bitku sa Tigresom. To stvara dodatni pritisak na Čivas, jer Sveto stado je poslednji put slavilo sa dva pogotka u Meksiko Sitiju oktobra 2012.

04.00: (1,75) Klub Amerika (3,60) Gvadalahara (4,90)

Govoreći uoči okršaja sa Amerikom, trener Čivasa pokazao je samopouzdanje uprkos teškom zadatku koji je pred njegovim momcima.

"Mislim da možemo da pobedimo svakoga, pokazali smo to, mnogo puta smo preokrenuli stvari i ova ekipa Čivasa je sposobna da pobedi svakoga. Još moramo da pobedimo protiv Amerike otkako sam u Meksiku i sa tim izazovom ću u subotu da sednem na avion i idem u prestonicu", poručio je Paunović.

Srpski strateg je dodao:

"Sveto stado nikada ne odustaje i daćemo sve, šta god da se desi, idemo da damo sve od sebe. U fudbalu morate da rizikujete. Sada moramo da postignemo dva gola više od rivala, ali ovaj tim je sposoban da postigne i više od jednog gola u gostima, u prvom poluvremenu na Akronu imali smo pet veoma dobrih šansi. Moramo da ih pretočimo u golove i da znamo da imamo što više šuteva. Stigli smo do završnice, sve je moguće", dodao je Veljko Paunović.

Čivas je sa Paunovićem na klupi ove sezone dva puta igrao sa Klub Amerikom i oba puta na svom stadionu doživljavao poraze. Najpre 4:2 sredinom marta, i naposletku pre tri dana 1:0. Možda bude treća sreća...

MEKSIKO 1, KLASURA – POLUFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Nedelja

Monterej - Tigres 0:1 (0:0), prvi meč: 1:1

/Kordova 79/

Ponedeljak

04.00: (1,75) Klub Amerika (3,60) Gvadalahara (4,90), prvi meč: 1:0

***kvote su podložne promenama


tagovi

Meksiko 1Klub AmerikaČivas GvadalaharaVeljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara