(©Reuters)
(©Reuters)

Paunovićev Reding položio oružje pred Noričom: Temu Puki - gospodar Čempionšipa

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.20. | 22:55

Blekburn Roversi preko Adama Armstronga do trijumfa u 99. minutu

Nije se Bornmut dugo zadržao na čelu tabele. Trešnjice su trijumfom protiv Vikomba preuzele prvo mesto, ali su se Kanarinci vratili na lidersku poziciju kroz 24 sata. Ekipu Noriča ne želite da vidite u svojoj kući, a to je na svojoj koži osetio Paunovićev Reding – 2:1

Ubitačni tandem Kanarinaca - Temu Puki i Emilijano Buendija. Vrela argentinska i ledena skandinavska krv idealan su spoj. Već treću sezonu fantastično se nadopunjuju. U Čempionšipu su strah i trepet, a Kanarinci nisu rado viđen gost. Najbolji gost najjače druge lige na svetu utefterio je sedmu pobedu na strani. Norič je u Berkširu na jugoistoku Engleske bio konkretniji, ulazio je u šanse kao od šale, ali je veliko pitanje da li bi odneo ceo plen da igrači Redinga nisu pravili gluposti u i oko kaznenog prostora.

Izabrane vesti

Nadaju se navijači Kanarinaca da bi Temu Puki mogao da reprizira sezonu u Čempionšipu kada je bio prvi strelac Noriča postigavši čak 29 golova. Teško da će Puki dobaciti do te brojke, ali iza sebe ima uspešnu sezonu. Finac je večeras zatresao mrežu protivnika deseti put u sezoni i predvodi Kanarince do ekspresnog povratka u društvo najboljih na Ostrvu. Šestu sezonu u nizu Puki je dao minimum deset golova. Ubilački instinkt, hladnokrvnost i pouzdanost. Ne čudi što je miljenik navijača.

Igra Reding najbolje protiv direktnih konkurenata za promociju u Premijer ligu. Zna Veljko Paunović da motiviše i našpanuje svoje momke za najveće utakmice, ali je protiv Kanarinaca morao da potpiše kapitulaciju. Prvi favorit za osvajanje Čempionšipa uoči početka sezone opravdava poverenje.

Ni Veljko Paunović, ni Danijel Furke nisu mogli da računaju na najjači sastav. Izostanak petorice igrača nije bio veliki hendikep za Furkea pošto je klupa Kanarinaca duža. Više su izostanci pogodili Rojalse. Nedostajali su Paunoviću prvotimci.

Koban je bio 11. minut za Reding. Neshvatljive dve greške napravili su Paunovićevi izabranici. Za prvu nisu platili, Temu Puki šutirao je pravo u Rafaela. Drugi put Kanarinci nisu imali milosti. Vezisti Loran i Rinomota utrkivali su se koji će biti korisniji za rivala. Loran je dobro prošao, greška će mu brzo biti zaboravljena jer nije bila fatalna. Sa druge strane, potez Rinomota bio je neshvatljiv, Komplikovao je bez potrebe, poslao poprečan pas nedaleko od ivice kaznenog prostora. Iskoristili su poklon igrači Noriča, Emilijano Buendija je natrčao, presekao dodavanje i udarcem sa ivice šesnaesterca uputio neodbranjiv udarac.

Kratko je trajala prednost Noriča. Ubacio je Aluko sa desnog boka loptu u srce kaznenog prostora, lopta se uz dosta sreće idealno odbila do Edžarije, koji je šutirao i pogodio Elisea. Skrenula je lopta, promenila putanju i prevarila Mekgoverna, koji je mogao samo da je posmatra kako odlazi u suprotan ugao i kako se koprca u mreži.

Da je još malo sačekao, postigao bi Norič gol i u 11. minutu nastavka. Žurilo se Kanarincima da ponovo budu u povoljnijem položaju na Madejski stadionu. Naivno je štoper Mur pokosio igrača Noriča u šesnaestercu, a arbitar je pokazao na belu tačku. Uzeo je loptu Temu Puki i prevario Rafaela. Bio je to 51. pogodak u 101. utakmici Finca za Norič. Impozantne brojke.

Ispoštovali su Reding i Norič tradiciju. Desetu utakmicu u nizu između ova dva tima obeležili su golovi sa obe strane i ulazak u 3+. Njihovi okršaji garant su dobrog fudbala i punih mreža.

ČEMPIONŠIP - 19. KOLO

Utorak

KPR - Stouk 0:0

Barnsli - Preston 2:1 (0:1)

/Movat 54, Adebajedžo 80 - Megvajer 2/

Bornmut - Vikomb 1:0 (0:0)

/Stanislas 68 - Petison 64ck/

Bristol Siti - Milvol 0:2 (0:1)

/Đađeju 79ck - Bredšo 18, Benet 68/

Notingem - Šefild Venzdej 2:0 (1:0)

/Ribeiro 4, Graban 87/

Votford - Brentford 1:1 (0:0)

/Dini 60p - Pinok 58ck, Toni 63p/

Sreda

Derbi Svonsi 2:0 (2:0)

/Kazim-Ričards 4, Jožvijak 37/

Midlzbro - Luton 1:0 (0:0)

/Akpom 52/

Blekburn - Roteram 2:1 (0:0)

/Eliot 80, Armstrong 99 - Smit 61/

Kardif - Birmingem 3:2 (1:1)

/Glacel 10, Vilson 78, Morison 89 - Roberts 31, Sančez 57/

Koventri - Hadersfild 0:0

Reding - Norič 1:2 (1:1)

/Elise 14 - Buendija 11, Puki 55pen/



tagovi

ČempionšipTemu PukiVeljko PaunovićNorič SitiReding

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara