Benžaman Pavar (©Reuters)
Benžaman Pavar (©Reuters)

Pavar: Nisam seksi kao Hakimi ili Arnold, ali...

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 09:50

"Smatram da sam odbrambeno potpuniji igrač"...

Igrač Bajerna i reprezentacije Francuske Benžaman Pavar govorio je o odnosu s Polom Pogbom koji ga je verbalno napao tokom nedavnog finala Lige nacije, osvrnuo se na česte kritike francuske javnosti u poslednje vreme i poručio kako se i dalje privikava na igranje uz desnu aut-liniju.

On je još kazao kako je svestan da ofanzivno nije dobar poput Hakimija ili Aleksandera Arnolda, ali da svakako ima određene prednosti u odnosu na ovu dvojicu.

Izabrane vesti

"Nisam odigrao mnogo utakmica u Ligi 1, otišao sam iz Francuske kao veoma mlad i tamošnja javnost i navijači ne poznaju me dobro. Postao sam poznat tek posle onog gola na Mundijalu. Sada su više počeli da se interesuju za mene, pa su tako došle i kritike. Naravno da bih voleo da sam više poštovan u svojoj zemlji, ali nikada neću prisiljavati ljude da gledaju utakmice Bajerna. Oni što dobro poznaju fudbal svesni su mojih kvaliteta, šta i koliko mogu da doprinesem timu".

Pavar se ne libi da kaže šta nedostaje reprezentaciji Francuske...

"Ponekad nam fale automatizmi. Ja sam, recimo, relativno skoro prebačen na desnog beka. Ranije sam igrao štopera u Štutgartu. Ali već dve godine u Minhenu takođe igram kao spoljni, polako se navikavam. Od mene se traži da stojim visoko, da igram presing. Jasno mi je da ne mogu za tako kratko vreme da postanem najbolji na svetu. Sve je to i dalje novo za mene".

Pavarovo loše kretanje nateralo je Pogbu da reaguje u finalu protiv Španaca...

"Gledao sam tu akciju više puta i posle smo Pol i ja razgovarali o tome. Izvinio se što je onako burno reagovao. U redu, kad sada pogledam sve opet ne krećem se dovoljno dobro. Apsolutno ga ne krivim. Razgovarali smo o svemu, sve je u redu".

I dalje veruje da najbolje partije može da pruži kao štoper...

"Moja pozicija je centralni defanzivac. Uvek je bilo tako, tu se najbolje osećam, uživam. Čini mi se da na štoperu najviše mojih kvaliteta dolazi do izražaja. Ali ako su me sjajni treneri stavili na beka, to je zato što imaju poverenje u moje sposobnosti. Ako mi Dešan veruje to sigurno nije zbog lepih očiju ili kose. Svestan je mojih kvaliteta. Naravno, moram da nastavim da se usavršavam, da preuzimam više rizika, više inicijative. Svestan sam toga i svakodnevno radim na tome".

A onda i poređenje s nekim od najboljih spoljnih igrača...

"Defanzivac pod broj jedan mora da ima dobru defanzivu. Na papiru, Pavar je manje seksi od Hakimija ili Aleksandera Arnolda, ali smatram da sam odbrambeno potpuniji igrač".

Nemački jezik mu ne ide baš najbolje, no u Bajernu ima podosta Francuza.

"Loše govorim, ali sve razumem. Mnogo nas govori francuski u Bajernu. Čak i Serž Gnabri. Lako je sa te strane", zaključio je Pavar.


tagovi

Benžamin Pavar

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara