Pavlovića nismo izgubili, jer ga nismo ni imali, Svilara više nećemo zvati

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 12:34

„Aleksandru želimo sve najbolje, nije to bila laka odluka“, kaže Stojković

Saga oko Aleksandra Pavlovića se završila, nažalost ne onako kako je Srbija priželjkivala. Vezista Bajerna, naše gore list, izabrao je da nosi dres Nemačke iako je imao na stolu ponudu da obuče dres otadžbine.

Fudbalski savez Srbije je dao sve od sebe, tvrdi Dragan Stojković, ali odluka Pavlovića mora da se, bez ikakve gorčine, poštuje.

Izabrane vesti

„Njegovo ime je zapisano pre dve godine, nije neko koga ne znamo. Ali, on tada nije igrao za seniore. Došli smo u ovu situaciju gde ne treba, niti možemo, da se ljutimo. Mi smo pokušali sve, bilo smo od početka decembra u kontaktu sa njegovom porodicom, uključio se potom njegov agent Henes, a onda i sam Aleksandar. Bio sam spreman da mu pošaljem poziv sad u martu, ali po dogovoru koji smo imali, ostavili smo da se to reši posle Evropskog prvenstva. Ja sam to ispoštovao i to je to“, otkriva Stojković.

Ali, kada je Srbija krenula u ofanzivu, Nemačka je njenu dodatno pojačala.

„Pretpostavljam da je pritisak veliki i da je morao njihov selektor da ga zove pod zastavu Nemačke. Nije tačna konstatacija da smo Pavlovića izgubili, zato što ga nismo ni imali. Da je igrao za naše mlađe kategorije, a onda otišao, onda da. Ništa nismo izgubili, bili smo maksimalno korektni i fer, FSS i ja, ali odluka je njegova takva kakva je, želimo mu sve najbolje. Postoje tri segmenta koja su važna kada se radi o tim igračima: prvi, da ima pasoš, drugi da ga selektor pozove i treće je da on pokaže želju da igra. Nije to laka odluka. Neko može da komentariše kako hoće, ali taj pritisak, kada su videli da je Srbija ozbiljna, sigurno nije bio lak“.

Ostala je reprezentacija Srbije bez Mileta Svilara, koji je izrazio želju da brani boje Belgije, mada zbog zabrane FIFA ni to neće moći. A, što se tiče Orlova, pozive više neće dobijati, otkrio je Piksi.

„Bili smo obavešteni od direktora Rome da Svilar ne želi da brani za Srbiju, mada ne znam ni kada je to branio... To je njegova odluka, tu nismo ništa izgubili. Nema tu neke velike priče, neće biti pozivan. Koji su njegovi razlozi, u to ne ulazim, pustimo momka da ima svoju karijeru“.

Stojkoviću je mirna glava kada su golmani u pitanju.

„Ne brinem nešto previše zbog Svilara, prezadovoljni smo onim što imamo na golu. Vanja, Rajkovič i Petrović su golmani visoke klase. Imamo i golmana Partizana koji pruža odlične partije i prošle i ove sezonr. Imamo i Ilića (iz TSC-a, prim.aut.). Zato ćemo Svilaru izaći u susret i nećemo ga zvati više“, podvukao je Piksi.


tagovi

Dragan Stojković PiksiAleksandar Pavlovićfudbalska reprezentacija SrbijeMile Svilar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara