(©fknovipazar)
(©fknovipazar)

Pazarci još jednom poručili: Ljajić ostaje kod nas, ne trenira zbog temperature

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 13:15

Plavi remizirali sa Olimpijom – 2:2

U trećoj i najboljoj utakmici Pazaraca tokom pripremnog ciklusa u Antaliji nije bilo pobednika – 2:2.

Kao i u remiju bez golova sa Debrecinom, u protokolu nije bilo bolesnog Adema Ljajića. Izostanak najbolje ocenjenog igrača jesenjeg dela Mozzart Bet Superlige ispostavio se kao pogodno tle za priče o njegovom odlasku iz rodnog grada.

Izabrane vesti

Tačku na spekulacije stavio je generalni sekretar Pazaraca Fikret Međedović.

"Adem je imao visoku temperaturu, išla je i do 39,9! To ga je slomilo i nekoliko dana se baš loše osećao. Oporavio se i popodne će raditi sa ekipom, odnosno s momcima sa manjom ili nikakvom minutažom protiv Olimpije. Vraća se u trenažni proces i verujemo da će da bude spreman za generalku. Nema prostora za priče na lokalu da se naš najbolji igrač dogovara sa drugim klubom, da ide tamo ili tamo. Ljajić je najavio da 100 odsto ostaje kod nas", kaže Međedović za Mozzart Sport.

Osim Ljajića, kontrolu sa Olimpijom preskočili su Miljan Momčilović i Nikola Srećković. Momčilović se požalio na povredu, pa je dobio poštedu, dok je Srećković bolestan i tek je počeo da trenira.

Što se tiče toka utakmice sa Olimpijom: Pazarci su u 16. minutu izigrali trenutno drugoplasirani sastav elitne slovenačke divizije. Sead Islamović izborio je posed i proigrao Filipa Kneževića, koji je nastavio do Sejdube Sume. Dribling bravure Gvinejca prethodile su povratnoj lopti za sunarodnika Abdulaja Sisea i rutinskoj egzekuciji oko penaltika – 1:0.

Preokret do poluvremena. Slobodnjak za Zmajeve oko linije pazarskog šesnaesterca doneo je u 22. minutu asistenciju Antoniju Marinu i gol Marku Ristiću – 1:1. A, u 42. minutu na scenu stupa Nemanja Motika. Ne tako davno adut u najavi Bajerna i Crvene zvezde ubacio se iza poslednje linije čete Igora Matića i savladao Nikolu Mirkovića – 1:2.  

Konačan rezultat postavljen je u 54. minutu. U akciji su učestvovali Sise, Đinho Đo i Stefan Dimić, pre nego što je malu mrežu pogodio Nikola Karaklajić – 2:2.

"Presing, trka, polušanse, šanse… U prvom poluvremenu je Olimpija dva puta prešla centar i postigla dva gola, od toga prvi nakon nepostojećeg prekršaja na 18 metara od našeg gola. Ubedljivo najbolja utakmica u pripremnom periodu. Mnogo bolja nego sa poljskim Radomjakom, koju smo dobili sa 3:1", ocenjuju u sportskom sektoru Pazaraca.

Novi Pazar je četvrti test u Antaliji zakazao za 30. januar, a preko puta će biti češki Jablonec.

NOVI PAZAR – OLIMPIJA LJUBLJANA 2:2 (1:2)

/Sise 16, Karaklajić 54 – Ristić 22, Nemanja Motika 42/

Centralni teren Hotela Miracle u Antaliji.

NOVI PAZAR: Mirković – Lazić, Azemović, Fajed, Anan – Sise - Knežević, Islamović, Suma, Karaklajić – Obradović. Igrali su još: Pajović, Bojat, Brunčević, Floro, Đo, Dimić, Petković, Adešina i Šćepović.

OLIMPIJA: Maurisio – Lasickas, Ristić, Karamatić, Janković – Posavec, Agba, Marin -Bistrić, Kasa, Nemanja Motika. Igrali su još: Dvoršak, Jakupović, Aćimović i Nikola Motika.


tagovi

Adem LjajićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara