Odada i Lončar (©Starsport)
Odada i Lončar (©Starsport)

Pazarci kao Brazilci: Iz Gornjeg Milanovca ka zoni spasa, Metalcu i baraž premija

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.05.22. | 20:55

Gosti pobedom 2:0 povećali šanse za opstanak

Uoči petog kola, Novi Pazar je bio bez poraza u plej-autu (tri pobede i remi), a Metalac bez pobede (tri remija i poraz). Tako je ostalo i posle meča u Gornjem Milanovcu.

Novi Pazar je savladao Metalac 3:0 i značajno povećao svoje šanse za opstanak, dok će domaćinima i baraž biti premija. Preciznije, više od toga i ne mogu jer im današnji rival sada beži osam bodova, baš kao i Spartak, a do kraja su im ostale još dve utakmice.

Izabrane vesti

Mnogo bolje je Novi Pazar ušao u utakmicu i, što je najbitnije, koristio svoje šanse. Domaćini su imali dobar pokušaj Stuparevića glavom na 0:0, ali je Vujanac uspeo da odbrani. Ubrzo zatim gosti su poveli.

Vodeći gol za plavo-bele dao je Stefan Dimić u 23. minutu, ali mu je kumovala greška Vasilija Đurića lošim dodavanjem na sredini igrališta. Sevnula je kontra, Ibrahim Mustafa proigrao Dimića, a on upisao svoj šesti prvenstveni gol ove sezone, treći u doigravanju.

Samo tri minuta kasnije videli smo najlepši potez utakmice, ponovo pred golom domaćeg tima. Stefan Lončar je na ivici kaznenog žonglirajući loptu stvorio sebi poziciju za šut, ali je Dušan Marković odličnom intervencijom pred svojim golom uspeo da sačuva mrežu.

Nemoćan je, ipak, bio golman Metalca u 56. minutu. Ovaj put u stilu Brazilaca driblao je Mustafa Mujezinović. Lažnjak, pa solo-prodor, a onda i snažan šut u gornji, dalji ugao za 2:0. Bilo je, doduše, tu i klizanja protivničkog igrača, koje je otvorilo prostor Mujezinoviću, ali bilo je kasnije i još atraktivnih dodavanja među gostujućim igračima. Peta, spoljna... raspoloženi su bili Pazarci večeras za fudbal.

Konačan rezultat postavio je Mustafa iz kontre na korner domaćih. Kao brzi voz sjurio se ka golu rivala, pogodio, a onda i atraktivnim akrobacijama proslavio. Imao je i šta. Novi Pazar je u doigravanje ušao kao poslednjeplasiran, a sada ima sve u svojim rukama. Poslednje dve prepreke do opstanka ekipe Tomislava Sivića su Radnik i Proleter. Pre toga, u sredu u Beogradu igraju sa Crvenom zvezdom za finale Kupa Srbije.

Priliku za popravni u baražu Metalac će probati da izbori protiv Mladosti iz Lučana i kragujevačkog Radničkog.

SUPERLIGA, PLEJ-AUT - 5. KOLO

Subota

Metalac - Novi Pazar 3:0 (1:0)

/Dimić 23, Mujezinović 56, Mustafa 80/

Nedelja

15.00: (2,10) Radnički KG (3,00) Proleter NS (3,70)

17.00: (1,72) Spartak (3,50) Kolubara (4,70)

19.05: (1,55) Mladost (3,70) Radnik (6,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FK Novi PazarMetalac Gornji Milanovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara