Suma (© Star sport)
Suma (© Star sport)

Pazarci kreću u suton, Suma i Sise dolaze 12. januara

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.01.24. | 14:11

Čirjak u Uzbekistanu, Lazić ostaje na pozajmici, Čukarički povukao Ergelaša

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Pazarci bi pred mrak, dan kasnije od prvobitnog plana, trebalo da se okupe prvi put u 2024. godini. Prozivku na Atletskom stadionu izvršiće novi šef struke Igor Matić, koji je na mestu glavnokomandujućeg nasledio Sinišu Dobrašinovića.

Izabrane vesti

Doskorašnjem kormilaru Čukaričkog i trećem treneru pazarskih Plavih od početka sezone sigurno se neće javiti četvorica sada već bivših prvotimaca kluba koji sa Brđanima deli četvrtu i petu poziciju u Mozzart Bet Superligi.

Papire su uzeli defanzivac Nikola Andrić, igrači manevarske linije Frane Čirjak i Nemanja Milojević, kao i pozajmljeni napadač Aleksej Golijanin. Golijanin se poodavno pozdravio sa drugovima u dolini Jošanice i Raške i sigurno se vraća u letonski RFS iz Rige.

Novu sredinu brže bolje je pronašao 28-godišnji Čirjak, svojevremeno omladinski reprezentativac Hrvatske iz generacije Dominika Livakovića i Marija Pašalića. Uprkos određenom interesovanju u Srbiji i regionu, vezista rodom iz Zadra će nakon sporazumnog raskida s Pazarom do kraja godine nositi dres uzbekistanskog Bunjodkora. Čirjak je jesenas odigrao 17 utakmica u Mozzart Bet Superligi i Kupu Srbije, a upisao je dve asistencije.

Kada je u pitanju status dvojice pozajmljenih mladih reprezentativaca Srbije, Uroš Lazić i dalje će špartati po defanzivnom desnom boku Novog Pazara očekujući poziv Crvene zvezde, dok je Čukarički rešio da u svoje redove vrati univerzalnog fudbalera sredine terena, Mitra Ergelaša.

Produženi odmor, do 12. januara, dobili su internacionalci iz Gvineje Abdulaj Sise i Sejduba Suma.



tagovi

FK Novi PazarNovi PazarSejduba SumaAbdulaj SiseMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara