Marko Šćepović (©Starsport)
Marko Šćepović (©Starsport)

Pazarci poput Filisa Foga: Od Evrope do predvorja ambisa za 80 dana

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 12:34

Matićeva družina u Surdulici bez Ljajića, Sisea, Anana, Islamovića i Obradovića

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Obišao je Filis Fog zemaljsku kuglu za 80 dana. Putovao je engleski avanturista krajem 19. veka vozovima, brodovima i balonima, jahao usput i slonove. Na isteku prvog kvartala tekućeg, 21. stoleća, a u istom vremenskom intervalu, fudbaleri Novog Pazara su iz zone evropskih takmičenja dospeli u predvorje baraža za opstanak u Mozzart Bet Superligi. Nije bilo balona i slonova, ali jeste recimo Zmajeva iz Zaplanjske, koji su se poslednji radovali na Gradskom stadionu.

Izabrane vesti

Vraćamo gospodina Foga njegovom Žilu Vernu, dok Pazarce ostavljamo aktuelnom kormilaru Slavku Matiću. Na sadašnjoj adresi je tri i po sedmice, uselio se umesto imenjaka Igora. Pokušava temperamentom da pokrene sistem, ali mu sa aspekta rezultata za sada baš i ne uspeva. Plavi su osvojili bod u tri prvenstvena duela, u međuvremenu ispali i iz Kupa Srbije.

Matić i njegovi puleni veruju da od Surdulice idu srećnija vremena. Popodnevno gostovanje "fenjerašu" u drugoj rundi plej-auta (16.00, Arena Sport 10) moglo bi da im konačno navuče osmehe na lica. Šest kola pre ovosezonske zavese, Novi Pazar sa 36 bodova zauzima drugo mesto u slabijoj grupi elitnih srpskih klubova, dok je Radnik na bodovnom zbiru 17 i prikovan za dno. Najjužniji superligaš kasni 14 koraka za Javorom kao bližim od dva tima u zoni baraža, pa će Surduličani skoro sigurno naredne sezone špartati prvoligaškim terenima.

"Nećemo mnogo da se bavimo protivnikom, oni imaju svoje razloge da igraju. Svako je okrenut sebi. Radnik je uvek opasan, pogotovo na nezgodnom terenu u Surdulici. Nadam se, ipak, da će biti u optimalnom stanju za fudbal. Imamo naših problema. Muče nas kartoni i povrede, ali za Novi Pazar će uvek igrati 11 najboljih. Verujem da možemo da se vratimo sa pozitivnim rezultatom", kaže Matić za Mozzart Sport.

Obrenovčanin zbog crvenog kartona u finišu neslavnog vojevanja sa Voždovcem ne računa na Ebenezera Anana, a zbog parnih žutih na Adema Ljajića i Abdulaja Sisea, koji su pogađali mrežu Radnika u decembarskom trijumfu Pazara kraj Jošanice. Žutica koči i Seada Islamovića, dok je povreda kolena iz stroja izbacila Marka Obradovića.

Pazarci ne znaju za pobedu od početka marta. U međuvremenu su izgubili pet mečeva za bodove, uz dva remija na domaćem terenu. Ljajić i drugovi ostali su i bez evropskih maštarija što vode stazom Kupa Srbije. Efekat ustajale vode može da bude koban, s obzirom da su Plavi na samo tri boda od zone doigravanja za opstanak u društvu najboljih.

"Može i tako da se gleda, ali trebalo je videti kako su momci radili tokom sedmice i kakva je atmosfera u ekipi. To je mnogo važno. Imamo taj problem povreda i kartone, što nas remeti. Svaka utakmica donese nam po dve prinudne smene. Luka Čermelj tek je odradio prvi trening sa ostalim fudbalerima. Ušao je u grupu da bismo ispunili kvotu na klupi", veli šef struke Novog Pazara.

U situaciji kakva jeste, pitanje je može li nešto da se izmisli. Odgovor je ekspresno stigao:

"Nema tu šta da se izmišlja, fudbal je odavno izmišljen. Naše je da se maksimalno zategnemo i mobilišemo. Raduje što su svi otišli u karantin, a na predlog Ljaića. Mnogo sam mu zahvalan. Pokazuje uvek da je lider, na terenu i van njega. Podržavamo jedni druge, imamo pravo da verujemo. Naša igra postoji, iz utakmice u utakmicu sve više i više. Problem su propuštene šanse. Protiv niškog Radnickog i Voždovca kući smo uzeli ukupno bod, a nismo iskoristili pet situacija jedan na jedan. Morali smo barem dve da rešimo. Ovaj put verujem i u neku sportsku sreću. Vreme je da nam se vrati", zaključak je Slavka Matića.

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković – Bojat, Fajed, Azemović, Floro – Momčilović, Petković, Srećković, Suma – Knežević, Šćepović.

MOZZART BET SUPERLIGA, 32. KOLO

Petak

Voždovac - Spartak 0:0

Čukarički - Mladost 4:1 (2:1)

/Kovač 31, Melo 39, 49, Rogan 90+1 - Silue 17/

Subota

16.00: (4,00) Radnik (3,35) Novi Pazar (1,88)

18.00: (2,55) Javor (3,15) IMT (2,70)

20.00: (1,52) Železničar (3,90) Radnički Niš (6,00)

Nedelja

17.30: (8,00) Vojvodina (4,70) Crvena zvezda (1,40)

18.00: (3,15) Napredak (3,35) Radnički 1923 (2,30)

19.30: (1,90) Partizan (3,50) TSC (4,10)



tagovi

FK Novi PazarRadnik SurdulicaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara