(©Starsport)
(©Starsport)

Pazarci u Kruševcu na prvom gostovanju u 2023: Šteta samo što nema navijača

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.02.23. | 13:59

Napredak pod suspenzijom

Pazarci su na jesenju sumu dopisali četiri boda iz utakmica u domaćem ambijentu, protiv TSC-a (2:1) i niškog Radničkog (0:0), a na evropskom putu pokušaće da ostanu i nakon prvog gostovanja u 2023. godini.

Plavi u 22. kolu Mozzart Bet Superlige gostuju posrnulom Napretku (subota, 17.00, Arena Sport 10), koji je tik iznad opasne zone i posle dva neuspeha na startu proleća ima imperativ pobede, iako će zbog rasizma ispoljenog u porazu od Partizana (0:1) biti lišen pomoći sa tribina.    

Izabrane vesti

Aleksandar Stanković vraća se u Kruševac, gde je pekao zanat tokom takmičarske 2014/15.

"Radio sam u stručnom štabu Branka Smiljanića. I to je izrazito fudbalska sredina, koja je trenutno pod kaznom i neće biti publike. Sad, neko kaže da je to naša prednost, ali mislim da i igrači vole da igraju pred navijačima jer zbog njih i rade neke stvari. Moramo i mi da se pripremimo za predstojeći ambijent i da naš odgovor na sve što nas tamo čeka bude jako dobar. To je naše prvo gostovanje u nastavku sezone, ali uvek se vraćam na pripremni period. Bilo je sličnih situacija sa jakim protivnicima, a bili smo takmičari i imali odgovor. Ništa manje ne očekujem ni sada. Jednostavno, moramo da budemo bolji u odnosu na prošlo kolo", počeo je priču za medije šef struke šestoplasiranog tima Mozzart Bet Superlige.

Analizom je došao do zaključka da Pazar protiv Nišlija nije bio na očekivanom novu, posebno u domenu agresivnosti nadomak protivničkog gola. 

"Nisu nas oni previše ugrožavali, ali to, jednostavno, nismo bili mi. Kad se završila utakmica, videlo se koliko su nam nedostajali kažnjeni i bolesni prvotimci. Dobro je što se neki vraćaju, ali zbog kartona bićemo lišeni Periše Pešukića i Petra Đuričkovića. Nenada Gavrića mučio je virus, tek juče nam se priključio. Konkurisaće za sastav, pa ćemo da vidimo. Dobro smo raspoloženi. Imali smo kvalitetnu sedmicu. Pre svega, locirali smo nedostatke i probali da ih ispravimo. Želimo da nastavimo pozitivan niz, da budemo konkurentni, da budemo takmičari. Ko god da je preko puta, svaki sportista mora u sebi da ima tu želju za pobedom. I u Kruševcu želimo gol više", želi Stanković povratak u pobednički mod.

Tim koji je dobio TSC u vojevanje sa Radničkim iz Niša ušao je sa četiri promene u startnih 11, od kojih su tri nametnute višom silom.

"Sigurno je da će zadržati pozicije i neki što su zaigrali od početka protiv Nišlija. Mislim, od početka… Stalno momcima pričam, nije krilatica, da moraju konstantno dobro da treniraju, da su uvek spremni da tokom pet ili 50 minuta na terenu odgovore zadatku i igri kojoj težimo. Moramo se oslonimo na ovo što imamo, a mislim da imamo igrače sposobne da ispune to što tražim od njih", kaže Stanković.

O kolegi Dušanu Đorđeviću govori biranim rečima.

"Duleta jako dobro poznajem, bio sam mu svojevremeno asistent u Bežaniji. Pre svega, fenomenalan čovek, koji se u srpskom fudbalu dokazao kao kvalitetan trener. U svakom klubu je imao rezultate. Ekipe su mu čvrste, dosta dobro organizovane. Otprilike, znam njegov način razmišljanja i stil. Očekuje nas dosta kontakt igre i mnoštvo direktnih pasova u našu poslednju liniju. Predstoji takmičarska utakmica, u kojoj će da odluče detalji", uveren je trener Pazaraca.

Posle odležanih kartona, u pazarski manevar vraća se bonus Miljan Momčilović.  

"Spreman sam da se pokažem u što boljem svetlu. Verujem da će mi to poći za rukom. Teška utakmicu, protiv dobrog protivnika, ali uvek idemo na pobedu. Bliži trijumfu biće onaj ko dobije više duela i ostvari dominaciju dugim loptama", ceni Momčilović.

Vezista iz Partizanove škole donedavno je u dresu Teleoptika špartao srpskoligaškim terenima oko Beograda. Prvi put u karijeri susreće se sa superligaškim izazovima, kojima zna da odgovori. 

"Nema sumnje da su mi značili saveti trenera i starijih saigrača. Usvajao sam ih, pa mi je bilo mnogo lakše. Zadovoljan sam, ali uvek može bolje. Nadam se da će i biti, iz utakmice u utakmicu", skroman je i besprekorno vaspitan Miljan Momčilović, sve važniji šraf u pazarskoj mašineriji.  

MOZZART BET SUPERLIGA - 22. KOLO

petak

16.00: (3.90) Mladost (3.40) Vojvodina (2.00) (TV Arena Sport P2)

18.00: (2.45) Kolubara (3.15) Voždovac (3.05) (TV Arena Sport P3)

subota

13.00: (1.88) Radnički Niš (3.40) Radnik (4.40) (TV Arena Sport 10)

15.00: (1.25) Crvena zvezda (6.50) Čukarički (10.0) (TV Arena Sport P1)

17.00: (2.55) Napredak (3.15) Novi Pazar (2.90) (TV Arena Sport 10)

nedelja

13.00: (2.05) Radnički 1932 (3.30) Javor (3.80) (TV Arena Sport 3)

15.00: (4.10) Mladost GAT (3.40) TSC (1.95) (TV Arena Sport 4)

17.00: (8.00) Spartak (4.50) Partizan (1.42) (TV Arena Sport P1)

***kvote su podložne promenama


 

 


tagovi

Aleksandar StankovićMozzart Bet SuperligaFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara