Pečat Radoslava Bataka: Vojvodina igra fudbal sa vatrom u očima

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.03.23. | 14:38

Stara dama protiv Brđana položila ozbiljan ispit, pokazala karakter i najavila veliku borbu za treće mesto

Trijumf Vojvodine nad ekipom Čukaričkog (3:2), prvi nakon čak pet godina pauze, oživeo je ambicije Novosađana i vratio veru navijačima Vojvodine da će naredne jeseni na „Karađorđu“ gledati utakmice grupne faze Lige Evrope ili barem Lige konferencije. Naravno, taj cilj (treće mesto na kraju šampionata) još je poprilično daleko, ali ono što može da raduje simpatizere novosadske Stare dame jeste to što su njihovi ljubimci juče pokazali da poseduju i kvalitet i snažan karakter. Istina, dopustili su izabranici Radoslava Bataka Brđanima da se vrate u meč posle vođstva od 2:0, ali uprkos tome, onda kada je bilo najvažnije, nisu dozvolili rivalu da na krilima dva brza gola preokrene utakmicu.

Desilo se upravo suprotno, domaćini su u momentu kad je psihološki momentum bio na strani gostujuće ekipe, ostali krajnje pribrani i odlučni, a na kraju smogli snage da dođu i do trećeg gola vrednog velika tri boda. Tako je Vojvodina istopila prednost Čukaričkog na tabeli na četiri boda i – ono što je još važnije u ovom trenutku – poslala jasnu poruku timu s Banovog brda, ali i ostalim ekipama iz samog vrha da ni slučajno ne smeju da ih otpisuju i da će se do kraja boriti za postavljeni cilj.

Izabrane vesti

Ovaj trijumf nesumnjivo je dao veliki vetar u leđa novosadskoj ekspediciji, koja je sasvim sigurno ostvarila najveću pobedu u ovoj sezoni Mozzart Bet Superlige.

I sam šef stručnog štaba Lala Radoslav Batak priznaje da im je nakon ove pobede pao kamen sa srca.

“Mnogo nam znači ova pobeda, jer kad vodite 2:0, pa bude 2:2 i na kraju opet pobedite, onda osetite neko olakšanje. Međutim, već sutra se okrećemo novoj utakmici. Pri vođstvu do 2:0, imali smo još nekoliko šansi. U drugom delu smo malo pali, došlo je do opuštanja, ušla je malo u nas i nesigurnost posle primljenih golova, ali smo pokazali karakter i došli do pobede. Pred nama je dug put, moramo još dosta da radimo i ima još prostora da se poprave svi aspekti igre. Čestitam momcima na tome što su pokazali karakter, a videćemo na kraju šta smo zaslužili i koliko bodova ćemo osvojiti. Nadam se da će to biti dovoljno za Evropu”, rekao je Batak posle derbija sa Čukaričkim.

Naime, ovo je prvi susret u ovoj sezoni u kojem je Voša uspela da osvoji ceo plen, a da je prekoputa imala protivnika iz samog vrha tabele, odnosno nekog direktnog konkurenta. Osim boda sa „Marakane“ na prolećnoj premijeri, Novosađani su jesenas pretrpeli poraze od „večitih“, kao i od TSC-a i Čukaričkog, koji su im najveći takmaci u borbi za evropsku jesen.

Možda je ovaj meč bio i poslednja šansa da pobedom ostanu u igri. Znali su to dobro svi u taboru Vojvodine, ali se ispostavilo da je taj pritisak, kao što je u najavi meča rekao Batak, bio pozitivan i na kraju odredio krajnji rezultat ovog derbija.

Navijače Vojvodine posebno treba da raduje žar sa kojim su igrači istrčali na teren. Znala je Vojvodina ove sezone više puta da igra lepršavo, da gradi lepe akcije i iz njih postiže golove, ali su bili retki momenti – što je možda bio glavni problem u igri pod vođstvom Milana Rastavca – kada su pokazali spremnost da grizu od samog starta, odnosno da već od prvog minuta nametnu svoj ritam i sateraju protivnika u ćošak. Upravo to su uradili protiv Čukaričkog, a posle ranog pogotka Zukića, nisu spustili ritam, već ubrzo duplirali prednost. Rekao je pre meča trener Batak da svakodnevno nastoji da motiviše igrače i izgleda da je upravo ključna stvar koju je novi šef stručnog štaba uneo u novosadski kolektiv u prethodne dve nedelje rada, otkako je preuzeo kormilo ekipe. Tačnije, Voša je značajno dobila na agresivnosti i oštrini u igri, ali i pokazala da je psihološki jaka i u trenucima kada kola krenu nizbrdo, kao što je bio slučaj juče sredinom drugog poluvremena.

Na kraju, pogodak Lazarevića došao je kao nagrada za odvažnost i kao najava opasnije Vojvodine, koja je spremna da svakom protivniku pomrsi račune.

Isplivao je u ovom susretu i snažan individualni potencijal Stare dame. Najbolji strelac ekipe Nikola Čumić nastavio je seriju odličnih partija. Ovu nije krunisao golom, ali je zato upisao dve asistencije – poslao odličan centaršut iz kornera na trepavicu Zukiću, a malo kasnije ukrao loptu i sjajno je odložio Urošu Nikoliću – i opet bio najbolji pojedinac na terenu. Pomenuti Zukić je još jednom pokazao da je u sjajnoj formi od prolećnog dela sezone. Posle dva gola u Nišu u pobedi nad Radničkim (4:1), dodao je još jedan pogodak, kojim je i načeo četu Dušana Kerkeza. Takođe, odličnu partiju pružio je i Uroš Nikolić, strelac drugog pogotka, a Milan Lazarević je pokazao da se veoma dobro snalazi i na poziciji levog beka. Nadomestio je na pravi način izostanak kapitena i na kraju postigao pobedonosni gol.

Lale su juče poloStefana Đorđevićažile veoma težak ispit i pokazale određenu vrstu zrelosti, ali ne bi smelo da bude mesta bilo kakvoj euforiji, jer je pred njima još mnogo posla i zahtevnih utakmica. A zna se da evropske ambicije ne trpe ni najmanje oscilacije u igri. Novosađanima najpre sledi uvek neugodno gostovanje Javoru u Ivanjici, a onda ih očekuje još jedan veliki derbi pred svojom publikom, kada će 1. aprila na „Karađorđu“ ugostiti Partizan.


tagovi

Dejan ZukićNikola Čumić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara