Foto: AFP
Foto: AFP

Pedri potpuno iskren: Nismo dovoljno dobri za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.10.22. | 00:32

"Vrlo smo mlad tim i imamo mnogo prostora za napredak", dodao je mladi vezista. Đoan Laporta dodaje:"Znali smo da će biti uspona i padova u ovom procesu rekonstrukcije tima. Poruka navijačima je – hajde da gledamo napred! Imamo Primeru, imamo druga takmičenja."

Drugu uzastopnu sezonu Barselona nije uspela da prođe u nokaut fazu Lige šampiona. Imajući u vidu kakvu ulogu je kroz istoriju imao u takmičenju, ali i količinu novca koju je uložio u prethodnom periodu, ozbiljan udarac za katalonski klub. Da stvar bude još gora, španski velikan dočekao je petu utakmicu znajući da ne može ni da se nada plasmanu među 16 najboljih timova u Evropi. Inter je slavio protiv Viktorije Plzenj na Đuzepe Meaci koji minut ranije uoči utakmice sa Bajernom na Nou Kampu i Barselonu automatski poslao katalonski klub u Ligu Evrope, što je imalo veliki uticaj na novi debakl Blaugrane u sudaru sa Bavarcima.

Izabrane vesti

"Bila je ovo teška utakmica, već smo znali rezultat Interove utakmice i možda nismo izašli na teren sa istom motivacijom", rekao je Pedri posle meča.

Nije međutim španski vezista, jedan od mlađih fudbalera u ekipi, koji je posle ubedljivog poraza izašao da ispuni obavezu znatno kapitena i znatno iskusnijih igrača, tražio opravdanje za novu razočaravajuću partiju. Štaviše...

"Naravno, ovo je neuspeh. Barsa uvek mora da ide dalje od grupne faze i da se bori za trofej u Ligi šampiona. Moramo da poboljšamo mnogo stvari kako bismo bili u stanju da se takmičimo. Jedna od stvari koju moramo da popravimo su donošenje odluka, smirenost na lopti i neki fizički aspekti. Moramo da budemo smireniji kada imamo loptu, ponekad žurimo i često gubimo posed... Vrlo smo mlad tim i imamo mnogo prostora za napredak. Jasno je da nismo dovoljno dobri da bismo se takmičili u Ligi šampiona", zaključio je Pedri.

Ni njegov trener Ćavi nije krio da je epilog utakmice u Milanu uticao na predstavu njegovih izabranika.

"Opraštamo se od Lige šampiona. Ovo je udarac koji nas primorava da budemo samokritični. Razumem da ljudi pričaju o neuspehu, ali analizirali smo sve. Napravili smo mnogo grešaka, ali u drugim utakmicama takmičili smo se da zaslužimo više. Moramo da se suočimo sa realnošću. Rekao sam da moramo da rastemo kroz teške trenutke, moramo da nastavimo dalje! Činjenica da smo već znali da smo eliminisani iz Lige šampiona pre utakmice sa Bajernom mnogo je uticala na nas. Nismo se takmičili danas, nismo dostigli Bajernov nivo", iskren je Ćavi.

Đoan Laporta, prvi čovek Barse, koji je još posle meča sa Interom govorio kako Ćavi i njegov tim moraju da se fokusiraju na obaveze u prvenstvu, pokušao je da izvuče pozitivne stvari iz čitave situacije i podsetio još jednom da ekipa i dalje ima za šta da se bori.

"Čudo se nije desilo. Inter je pobedio i meč je za nas emotivno bio vrlo komplikovan. Ne možete da krivite igrače ni za šta, uradili su najbolje što su mogli. Moramo da gledamo napred. Znali smo da će biti uspona i padova u ovom procesu rekonstrukcije tima. Poruka navijačima je – hajde da gledamo napred! Imamo Primeru, imamo druga takmičenja… Imamo i najbolje navijače na svetu. Ćavi je takođe pružio priliku mladim igračima kako bi i oni mogli da napreduju."

Markos Alonso za razliku od Pedrija veruje da ekipa ima kvalitet da se nadmeće sa elitom.

"Mislim da smo bili spremni da se takmičimo u Ligi šampiona, ali moramo da obraćamo pažnju na detalje. Da li smo podbacili? Moramo da pričamo o ovome na kraju sezone. Toliko je toga još za šta možemo da se borimo."

Mark Andre ter Štegen nije krio da mu je teško pala eliminacija iz Lige šampiona

"Boli. Naš cilj je bio da ostanemo u Ligi šampiona. Moramo da budemo samokritični, prvi smo koji želimo da napredujemo. Nije lako, moramo da se fokusiramo na Primeru i da se takmičimo u Ligi Evrope, to je ono što moramo da uradimo."




tagovi

BarselonaLiga šampionaPedriMarkos AlonsoĐoan LaportaĆaviMark Andre Ter Štegen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara