Sedrik Bakambu (©AFP)
Sedrik Bakambu (©AFP)

Peking ponovo demonstrira silu: Poker Bakambua i tačka na seriju loših rezultata (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.09.20. | 16:35

Vicešampion prekinuo niz od tri meča bez pobede

Sedrik Bakmbu je doslovce sam razbio ekipu Čongćinga – krajni rezultat bio je 5:2 u korist Peking Guana, a nekadašnji fudbaler Viljareala je sa četiri gola i asistencijom obeležio osmo kolo kineske Superlige. Ne samo da je svojom sveprisutnošću uticao da se vicešampion vrati na pobednički put, već je fudbaler DR Kongo preskočio čak sedamnaest konkurenata (Marko Arnautović, Eder, Paulinjo, Salomon Rondon, Aleš Teišeira...) došavši na čelo liste strelaca sa sedam pogodaka.

Da će carske straže prekinuti trend rasipanja bodova koji je aktuelan u prethodne tri utakmice nagovešteno je golovima Bakambua u 11, odnosno 43. minutu, iako je u nadoknadi prvog dela Alan Kardek iskoristio divnu asistenciju bivšeg igrača Sidneja Adrijana Mježejevskog i prepolovio zaostatak. Momak koji je ponikao u Sošou nastavio je da biljira odmah po startu drugog dela pošto je asistencija za Vanga bila samo uvertira za još dva pogodka. Golom u 48. minutu brzonogi napadač je došao do sedmog hettrika u karijeri, dok pogodak iz 63. bio dovoljan za drugi poker Bakambua u takmičarskim utakmicama.

Izabrane vesti

Gol iz penala u 90. minutu slaba je uteha za Čongćing, ekipu koja nakon osam kola ima samo jednu pobedu i svega šest bodova na kontu. Ekipa Bruna Ženesija sada kaska svega tri boda za liderom grupe B Šangaj SIPG-om, a posle golgeterskog vatrometa dobila je epitet drugog najubojitijeg napada lige i povratila je poljuljano samopouzdanje.


U meču koji je počeo dva sata ranije, Đingdao Jagoša Vukovića glatko je izgubio od Vuhana – 3:0. Svaki od tri pogotka došao je kao rezultat uigranih akcija kroz sredinu – igra četvrte najbolje odbrane prvenstva delovala je poprilično tečno pa će biti pravo iznenađenje ako Vuhan koji trenutno zauzima poziciju tri iza Šangaja i Pekinga, bude prokockao priliku da nastupi u plej-ofu.

Dva gola Žinghanga u prvom delu i jedan Kuasija sredinom drugog poluvremena bili su dovoljni Vuhanu da bez bilo kakvih problema zabeleži treću pobedu u prethodne četiri utakmice. Đingdao, za koji je nekadašnji igrač Partizana Kleo odigrao dvadesetak minuta, ostao je na sedam bodova i ako hitno ne počne da vezuje pobede, teško da ćemo ga gledati u doigravanju.


 

KINA – 8. KOLO


GRUPA A (DALIJAN)


Subota


Guangdžou R&F - Šendžen 0:2 (0:1)

/Daj 27, Ksu Jang 90+3/


Šandung - Daljen 0:1 (0:1)

/Lin 62/


Nedelja


Đengsu - Henan 5:2 (3:2)

/Santini 9, 16, 66, Eder 45+3, 79 - Durado 42, Ni Jusong 45+1/


Šangaj Šenhua - Guangdžou Evergrande 1:4 (1:1)

/Ćao Junding 6 - Taliska 18, Džu 49ag, Fernandinjo 58, Elkeson 64penal/


GRUPA B (SUČOU)


Ponedeljak


Šiđadžuang - Hebei 3:1 (1:1)

/Muriki 40pen, Mateus 82, Maritu 90+7 - Hang Ren 35/


Šangaj SIPG - Tjenđin Teda 4:1 (2:0)

/Ahmedov 29, Hulk 45, Arnautović 72, Oskar 82pen - Honglu 90+2/


Utorak

 

Ćingdao - Vuhan 0:3 (0:2)

/Jinghang 7, 35, Kuasi 67/


Peking Guan - Čongćing 5:2 (2:1)

/Bakambu 13, 43, 48, 62, Vang 46/

 

***kvote su podložne promenama



tagovi

Peking Guanvuhan zalČongking Lifan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara