Penal u 90+10 zaustavio Tigresov uraganski nalet, Žinjakov het-trik nije bio dovoljan za finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.22. | 04:51

Atlas u poslednjim sekundama obezbedio prolaz u finale, uprkos porazu - 2:4

Bili smo svedoci neverovatnog revanša polufinala plej-ofa meksičke Klausure. Tigresu je posle 0:3 u prvom meču protiv Atlasa bilo neophodno istinsko čudo u San Nikolasu. I bio je na idealnom putu da ga napravi. Iako je na poluvremenu gubio sa 0:1, predvođen neverovatnim Andre Pjer Žinjakom sastav Migela Erere je došao do potpunog preokreta i vođstva od 4:1, koje je bilo dovoljno za plasman u veliko finale. Ipak, u nadoknadi vremena se dogodio veliki peh domaće odbrane, Huan Pablo Vigon je nesmostreno srušio lukavog Alda Roču u kaznenom prostoru, pa je posle gledanja VAR snimka odlučeno da se radi o najstrožoj kazni. Odgovornost je preuzeo upravo Roča i tačno u desetom minutu nadoknade doneo svom timu plasman u finale - 4:2 (0:1), prvi meč 0:3.

Domaćin je napadao od početka do kraja utakmice, pa mu je možda baš zbog toga padala koncentracija u završnicama oba poluvremena. U finišu prvog to je iskoristio Hulijan Kinjones i doveo ekipu Dijega Koke do prednosti, koja je u tom trenutku izgledala kapitalno.

Izabrane vesti

Ipak, Tigres je u nastavku meča krenuo na sve ili ništa. Žinjak je uraganski het-trik postigao u rasponu od 54. do 74. minuta, a onda je Igor Lihnovski posle velike gužve u kaznenom prostoru gostiju doneo velikih tri gola prednosti za ekipu Migela Erere.

U tom trenutku, zahvaljujući boljem plasmanu u ligaškom delu sezone, Tigres je bio velikim korakom u finalu, ali su pad koncentracije i lukavi Roča uradili svoje. Atlas u finalu čeka boljeg iz večerašnjeg revanša Pačuke i Klub Amerike.

MEKSIKO, KLAUSURA – POLUFINALE (REVANŠI)

Nedelja

Tigres - Atlas 4:2 (0:1) /prvi meč: 0:3/

/Žinjak 54, 59, 74pen, Lihnovski 81 - Roča 90+10pen/

Ponedeljak

03.05: (2,55) Pačuka (3,20) Klub Amerika (2,85) /prvi meč: 1:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Andre-Pjer ŽinjakTigresAtlas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara