©AFP
©AFP

Penal u 90+7 sprečio burne dane u Nici pred Partizan: Da li će se ipak pričati o otkazu Lusijanu Favru? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.10.22. | 19:23

Neubedljivi domaćin stigao do boda golom u poslednjim trenucima utakmice - 1:1

Četiri boda u poslednja dva kola francuske Lige jedan nagoveštavala su bolje trenutke na Alijanc Rivijeri, ali je Nica ponovo razočarala svoje navijače, bez obzira na to što je u četvrtom minutu nadoknade uspeo da izbegne poraz od Nanta - 1:1 (0:0).

Gol Nikole Pepea iz jedanaesterca verovatno je sprečio potpuni haos u Nici, jer da je domaćin izgubio izvesno bi se pričalo o otkazu Lusijanu Favru. Ovako, iskusni strateg će do daljnjeg ostati pošteđen kritika, pa će morati da se sačeka na neki novi neuspeh, koji možda usledi baš u četvrtak protiv kluba iz Humske.

Izabrane vesti

Nant je mogao mnogo bolje da prođe na ovom meču. Vodio je od 49. minutu golom Ignatijusa Ganga, a onda sve mogao da reši u 80. minutu, kada je Musa Sisoko pogodio stativu domaćeg gola. Sve to su kaznili domaći igrači u nadoknadi vremena, iako su se gosti bunili zbog situcije prilikom koje je dosuđena najstroža kazna. Žan Šarl Kasteljeto je u nebeskom duelu sa Danteom potpuno neoprezno podigao ruku i njom zakačio loptu, pa je posle gledanja VAR snimka arbitar Fransoa Leteksje pokazao na belu tačku. Konačan rezultat je potom na rutinski način postavio Pepe.

Nica je imala loptu u svom posedu u najvećem toku utakmice, ali je imala dosta problema u organizaciji igre. Sa druge strane, igračima Nanta se otvaralo dosta prostora iz kontranapada, što je moglo da rezultira nekim novim golom. U prvom poluvremenu je bilo prilično otovreno sa obe strane. Kod domaćina su pretili Barkli i Pepe, a sa druge strane su porilike imali Matusami i Ludovik Bla. Upravo je Barkli u napadu koji je prethodio vodećem golu gostiju imao odličnu priliku, ali je još jednom sjajno reagovao razbranjeni Alban Lafon. Ipak, odlični čuvar mreže nije mogao ništa samo minut kasnije, kada se potpuno raspala čitava odbrana domaćina, a Simon namestio čist zicer Ganagu.

Pre stative Muse Sisoka Gaetan Labord je propustio dve vrlo dobre situacije, ali je u samom finišu meča Nica delovala potpuno nemoćno, ali je sve promenio detalj iz četvrtog minuta nadoknade, koji je na kraju okarakterisan kao jedanaesterac.

U svakom slučaju, u Partizanu nemaju nikakvog razloga za preterani respekt prema narednom rivalu, s obzirom da Nica deluje prilično ranjivo i nemoćno u sitaucijama kada treba da organizuje igru. Ukoliko se Partizanu bude otvorilo prostora za kontranapade sastav Gordana Petrića bi vrlo lako mogao da se nađe nadomak ostvarivanja konačnog cilja, a to je proleće u Evropi.

FRANCUSKA 1 – 12. KOLO

Petak

Ajačio - Pari Sen Žermen 0:3 (0:1)

/Mbape 24, 82, Mesi 78/

Subota

Monpelje - Lion 1:2 (0:1)

/Vai 70 - Auar 33, Lakazet 90/

Marselj - Lans 0:1 (0:0)

/David Kosta 78/

Nedelja

Anže - Ren 1:2 (0:1)

/Salama 53 – Guiri 43, Majer 90+2 penal/

Klermon - Brest 1:3 (0:1)

/Alevina 88 – Del Kastiljo 14, Onora 53, Le Duaron 67/

Rems - Okser 2:1 (1:1)

/Balogun 28, Ito 87 – Nijang 33/

Tuluz - Strazbur 2:2 (1:0)

/Ruo 44, Dejager 55 – Motiba 65, Gameiro 73/

Troa - Lorijan 2:2 (1:0)

/Laport 34ag, Lopes 61 – Dijara 50, Boagard 81/

Nica - Nant 1:1 (0:0)

/Pepe 90+6 – Ganago 49/

20.45: (2,55) Lil (3,40) Monako (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Nikola PepeLusijan Favr

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara