"Momenat kada Samaras postiže pogodak"
"Momenat kada Samaras postiže pogodak"

Penal u 93. minutu uništio slavlje Slonova: Samaras odveo Helene u osminu finala!

Vreme čitanja: 8min | uto. 24.06.14. | 23:52

Apsolutno neverovatno - Grci su pogotkom doskorašnjeg igrača Seltika sa bele tačke u poslednjim trenucima meča došli do pobede nad Slonovima i po prvi put se plasirali u nokaut fazu... Kafeterosi ubedljivi protiv Samuraja - 4:1

Momenat kada Samaras postiže pogodakKolumbija je overila takmičenje u grupnoj fazi sa tri ubedljiva trijumfa, Grčka posle penala u poslednjim sekundama meča po prvi put odlazi u nokaut fazu, Mondragon je najstariji igrač koji je zaigrao na Svetskim prvenstvima ikada!

To su detalji koji su definitivno obeležili dva meča Grupe C, posle kojih Heleni odlaze na Kostariku u osmini finala, a Kolumbija na Urugvaj!

Izabrane vesti

Kafeterosi su sa ubedljivih 4:1 savladali Samuraje, posle izvrsne igre u drugom delu meča, kada je dva pogotka postigao Džekson Martinez, a jedan Džejms Rodrigez, treći na turniru. Momenat koji je, pored kiše golova, obeležio meč dogodio se u finišu susreta. Legendarni golman Farid Mondragon (43 godine i tri dana) zamenio je Ospinu u 84. minutu i tako pretekao čuvenog Kamerunca Rožea Milu, koji je svoj poslednji meč odigrao sa 42 godine. Kompletan stadion u Kuiabi ustao je i aplauzom pozdravio novog rekordera. 

Daleko neizvesnije i uzbudljivije bilo je u susretu Grčke i Obale Slonovače. heleni su umalo stigli do nokaut faze posle samo jednog postignutog pogotka, pošto je Samaris iskoristio asistenciju Samarasa i u finišu prvog poluvremena savladao Berija. Međutim, rezervista Vilfrid Boni je u 74. minutu zatresao mrežu Glikosa i doneo ogromnu radost svim navijačima. 

U poslednjim trenucima meča, kada je slavlje Slonova već uveliko trajalo, usledio je momenat koji je odredio sudbinu ekipe Fernanda Santosa. Iskusni Samaras je iscenirao penal, a deblji kraj izvukao je Sio, koji je samo zakačio rivala... A doskorašnji fudbaler Seltika bio je precizan sa bele tačke i postavio konačnih 2:1, iako je golman Beri pročitao nameru rivala.

Kolumbija je u narednu fazu otišla sa devet bodova, Grčka sa četiri došla je do pozicije broj dva, Obala Slonovače takmičenje završava sa tri boda, a Japan je osvojio samo jedan.

Pogledajte i naš tekstualni prenos...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

22.00 - POČELO JE!!!

22.04 - U slučaju da Grčka ili Obala Slonovače prođu dalje, biće to prvi put u istoriji dve selekcije da jedna od njih prođe u nokaut fazu.

22.07 - Južnoameričke ekipe neporažene su u mundijalskim okršajima sa reprezentacijama iz Azije (13 pobeda, tri remija).

22.10 - Interesantan statistički podatak - Grčka je postigla samo jedan pogodak u poslednjih osam utakmica na Mundijalu u poslednjem kolu grupne faze. Bilo je to protiv Nigerije.

22.11 - Evo i prve izmene na susretu Grčka - Obala Slonovače. Igru zbog povrede napušta Panajotis Kone, umesto njega u igri je Samaris. Igrao se 12. minut utakmice. 

22.13 - Po jedna ozbiljnija pretnja ispred gola Grčke i Obale Slonovače. Prvo je Jaja Ture uputio oštar centaršut s desne strane, ali je Karnezis stigao na vreme da interveniše, a svega nekoliko sekundi kasnije Beri je za dlaku bio brži od Salpingidisa iz slične situacije. 

22.16 - Penal za Kolumbiju! Nespretan start štopera Konoa nad Ramosom.

22.17 - Kono je zbog prekršaja zaradio prvi žuti karton na meču. 

22.17 - GOOOOOOOL!!! Kvadrado eksplozivnim udarcem trese mrežu Kavašime i dovodi Kafeterose u vođstvo od 1:0.

22.23 - Nova izmena u redovima Grčke, ponovo zbog povrede! Golman Karnezis, koji je nekoliko minuta ranije zaradio povredu leđa definitivno ne može da nastavo meč, a umesto njega na gol je stao Glikos

22.25 - Prvi ozbiljniji napad Japana umalo nije pretvoren u pogodak! Šinji Kagava je, posle jednog solo prodora ostao sam na ivici šesnaesterca, uputio je udarac, ali je Ospina vrhovima prstiju izbio loptu u korner. 

22.28 - Inače, Kvadrado je učestvovao u akcijama kod četiri od šest pogodaka Kolumbije na ovom Svetskom prvenstvu (pogodak i tri asistencije). Samo je Dejli Blind iz Holandije uspeo da asistira kod tri pogotka. 

22.33 - Kakva prilika za Grčku! Samaras je poslao odličnu loptu u prazan prostor za Holebasa, koji je sa nekih 20-ak metara uputio udarac, a prelepom pogotku isprečila se prečka. Samo nekoliko sekundi kasnije Grci su zaradili slobodan udarac, a Karagunisov udarac po zemlji završio je u rukama Berija. Igrao se 35. minut susreta.

22.36 - Solidna prilika za Japan. Okubo je izveo makazice posle jednog centaršuta Učide sa desne strane, ali je njegov udarac završio daleko iznad gola. 

22.37 - Prvi žuti karton zaradio je i Didije Drogba posle starta nad Samarisom

22.41 - Greška Konoa umalo nije pretvorena u novi pogodak Kolumbije. Defanzivac Japana poslao je pogrešno dodavanje na svojoj trećini terena, Martinez šalje loptu do Kvintera, ali je on šalje pored gola. 

22.43 - GOOOOOOOL!!! Grčka stiže do vođstva u samom finišu poluvremena. Posle ogromne greške odbrane Slonova Samaras je odlično proigrao Samarisa, koji se našao u situaciji jedan na jedan sa Berijem, a prinudna izmena postiže pogodak kojim dovodi Helene do vođstva od 1:0. Gol pogledajte OVDE.

22.44 - Odmah je usledio odgovor Obale Slonovače. U pravom slalomu kroz odbranu Grčke našao se Jaja Ture, ali je njegov udarac unutar kaznenog prostora završio u pravom zidu igrača protivničkog tima. 

22.46 - GOOOOOOOL!!! Pogodak Japana, uz sudijski zvižduk! Okazaki postiže prelep pogodak glavom sa nekih 11 metara od gola, iako je Valdez bio tačno iza njega, posle odlične asistencije Honde s desne strane. Gol pogledajte OVDE.

Džekson Martinez proslavlja pogodak

22.49 - POLUVREME!!!

Kada bi se mečevi završili rezultatima koji su aktuelni u drugu rundu prošli bi Kolumbija sa sedam bodova i Grčka sa četiri. Interesantno, puleni Fernanda Santosa su postigli svoj prvi pogodak na ovom prvenstvu, koji bi mogao da ih odvede dalje. Slonovi su bili prilično zbunjeni, bez previše dobrih šansi. U drugom meču, odnosno susretu Japana i Kolumbije je znatno interesantnije. Prilike se ređaju na obe strane, a rezultat je 1:1. 

22.59 - Andreas Samaris je 22. izmena koja je na ovom Svetskom prvenstvu postigla pogodak. Poređenja radi, 2006. godine u Nemačkoj svega 23 izmene upisale su se u listu strelaca. 

23.02 - Selektor Kolumbije Hoze Pekerman odlučio je da na poluvremenu napravi dvostruku izmenu. U igru ulaze Džejms Rodrigez i Karbonero, a izlaze Kvadrado i Kvintero.

23.06 - Ovo je jubilarni 100. nastup za kolumbijskog defanzivca Marija Jepesa

23.07 - Prva prilika za Obalu Slonovače u nastavku susreta. Šeik Tiote postao je izuzetno opasan udarac sa 20 metara od gola protivnika, ali je Glikos uspeo da interveniše. 

23.12 - Umalo da Hristodulopulos duplira prednost Grčke! Bamba je ispao kao na malom fudbalu posle jednog odličnog driblinga veziste Helena, čiji je udarac sa ivice kaznenog prostora završio tik pored leve stative gola Berija

23.15 - GOOOOOOOOL!!! Proradila je nekadašnja veza iz Porta. Kolumbija ponovo dolazi u vođstvo, a rezervista Džejms Rodrigez vrlo lepo pronalazi Džeksona Martineza u šesnaestercu rivala, a napadač Zmajeva koristi nogu Učide, od kojeg se lopta odbija i vara Kavašime za 2:1 u 55. minutu. Gol pogledajte OVDE.

23.17 - Nastavlja se serija opasnih napada Grčke! Ovog puta zapretio je Salpingidis oštrim udarcem sa 20 metara desno iskosa, a Boka je prilično smušenom reakcijom ostavio prostor protivničkom napadaču da pripreti. Srećom po njega, Beri je, uz dosta muke, uspeo da savlada loptu. 

23.21 - Inače, Martinez je postigao svoj prvi pogodak u zvaničnim utakmicama još od 2009. godine. 

23.22 - Igra Obale Slonovače je u potpunom raspadu. Fudbaleri Grčke našli su se u kontranapadu, Hristodulopulos je odlično proigrao Torosidisa u prazan prostor, ali je napad Helena u poslednjem trenutku sprečio Kalu startom nad desnim bekom rivala.

23.24 - Žuti karton u 62. minutu zaradio je Salomon Kalu.  

23.25 - Prvu izmenu na meču pravi i Alberto Zakeroni. U 62. minutu ofanzivni Jamaguči menja vezistu Aojamu

23.26 - Karte je odlučio da promeša i Fernando Santos. U 61. minutu Vilfrid Boni menja Tiotea

23.27 - I još jednom prečka se isprečila na putu Grka i gola. Kapiten Karagunis uputio je izvanredan udarac sa nekih 25 ili 26 metara od gola Berija, a golman Slonova mogao je samo bespomoćno da isprati loptu, koja je zatresla vodoravnu prepreku. 

23.29 - Dije je zaradio žuti karton pošto je na nedozvoljen način sprečio Holevasa da istrči kontru sa loptom. 

23.32 - GOOOOOOL!!! Posle serije opasnih napada Grčke stigla je kazna! Pogodak je postigao rezervista Vilfrid Boni u 74. minutu, posle odlično konstruisane akcije i asistencije Žervinja. Gol pogledajte OVDE

23.36 - Poslednja izmena u redovima Grčke - Teofanis Gekas menja kapitena Jorgosa Karagunisa u 77. minutu. 

23.39 - Torosidis pogođa stativu! Desni bek reprezentacije Grčke pokušao je da uputi centaršut, ali je lopta na kraju iznenadila Berija i odbranu Obale Slonovače. Na njihovu sreću, lopta je završila u gol-autu. 

23.41 - Selekcija Kolumbije ostala je sa još jednom izmenom. Možda je vreme da u igru uđe legendarni golman Mondragon (43), koji bi tako postao najstariji učesnik Mundijala ikada. Podsetimo, ovaj rekord trenutno drži čuveni Kamerunac Rože Mila, koji je "zvanično" imao 42 godine. 

23.42 - GOOOOOOOL!!! Kolumbija overava i treću pobedu u grupnoj fazi! Strelac je ponovo Džekson Rodrigez. Ponovo je Rodrigez odlično proigrao bivšeg saigrača. Gol pogledajte OVDE

23.44 - I dogodilo se upravo ono čemu smo se nadali!!! U igru je, u 84. minutu susreta, ušao i sada već legendarni Farid Mondragon, čime je zaslužio aplauz kompletnog stadiona. 

23.49 - GOOOOOOOL!!! Prelep pogodak Džejmsa Rodrigeza, čime je stavio tačku na meč sa Japanom. Spektakularan lob udarc u 90. minutu za konačnih 4:1. 

23.52 - GOOOOOOOL!!! Apsolutno neverovatna scena u Fortalezi!!! Samaras je iscenirao penal, koji je prema mišljenju sudije napravio Sio, a reprezentativac Grčke postiže pogodak za 2:1, iako je Beri pročitao stranu! Još jednom se pokazalo da nikada ne treba otpisati Grke!!! Gol pogledajte OVDE.

23.53 - KRAJ!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

GRČKA – OBALA SLONOVAČE 2:1 (1:0)
/Samaris 42, Samaras 90+3 penal - Boni 74/

Stadion: Kastelao; Fortaleza
Sudija: Karlos Vera (Ekvador)
Žuti kartoni: Drogba (37), Kalu (62), Dije (70).

GRČKA (4-5-1): Karnezis (od 24. Glikos) – Torosidis, Manolas, Papastatopulos, Holebas – Hristodulopulos, Manijatis, Kone (od 12. minuta Samaris) – Karagunis (od 77. minuta Gekas), Samaras – Salpingidis.

OBALA SLONOVAČE (4-2-3-1): Beri – Aurijer, K. Ture, Bamba, Boka – Dije, Tiote (od 62. minuta Boni), J. Ture – Žervinjo, Kalu – Drogba (od 79. minuta Diomande).

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Navijači Kolumbije

--------------------------------------------------------------------------------------------------

JAPAN - KOLUMBIJA 1:4 (1:1)
/Okazaki 45+1 - Kvadrado 17 penal, Martinez 55, 82, Rodrigez 90+1/

Stadion: Arena Pantanal; Kuiaba
Sudija: Pedro Proensa (Portugal)
Žuti kartoni: Kono (16), Guarin 63

JAPAN (4-2-3-1): Kavašima – Učida, Jošida, Kono, Nagatomo - Aojama (od 62. minuta Jamaguči), Hasebe - Okazaki (od 69. minuta Kakitani), Kagava (od 85. minuta Kijotake), Honda - Okubo.

KOLUMBIJA (4-4-2): Ospina – Arijas, Balanta, Valdes, Armero – Kvadrado (od 46. minuta) Karbonero, Guarin, Mehija, Kvintero (od 46. minuta Rodrigez) – Ramos, Martinez.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

(FOTO: Action Images)


tagovi

Obala Slonovačereprezentativni fudbalKolumbijaJužna AmerikaJapanGrčkaBrazil2014Brazil2014CBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara