Ognjen Mudrinski (©Starsport)
Ognjen Mudrinski (©Starsport)

Penal u nadoknadi razbio monotoniju u Subotici (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.09.23. | 20:14

Spartak uz dosta sreće do pobede u Mozzart Bet Superligi nad Voždovcem - 1:0

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice/

Večeras smo u Subotici posmatrali pravu uspavanku i antifudbalsku predstavu u kojoj su domaćini samo pukom srećom i velikom greškom fudbalera Voždovca izašli kao pobednici. Uspeo je Spartak da stigne do tri boda pogotkom Ognjena Mudrinskog iz penala u nadoknadi. Sve ostalo je za zaborav...

Izabrane vesti

Zmajevi su delovali totalno dezorijentisano, osim Borislava Burmaza i Nikše Vujanovića, niko nije uspeo da se istakne ni u jednom segmentu igre.

U prvom poluvremenu gledaoci na Gradskom stadionu u Subotici mogli su da testiraju svoja čula vida i sluha, kao i sposobost opažanja. Potpuno odsustvo kreativnosti, bezidejna i jalova igra oba tima navodila je gledaoce da broje travke na terenu, linije na atletskoj stazi i da komentarišu izgled maskote Spartaka, sada već kultnog Plavog goluba, pre neogo da obraćaju pažnju na ono što se dešavalo na terenu.

No, da ne grešimo dušu, treba pohvaliti Vujanovića koji se u dva navrata našao u odličnoj šansi u šesnaestercu Subotičana, ali je Manojlović bio priseban. Na drugoj strani, domaćini su prvu priliku imali u 36. minutu kada je Stanojev protrčao po levoj strani i pokušao da uputi pas za Ubiparipa, ali bezuspešno.

U nastavku utakmice Spartak se konačno probudio, Stanojev, BijelovićTanasijević prolazili su bez mnogo muka pored svojih čuvara, ali stekao se utisak da nije bio igrača raspoloženog da ugrozi gol Katića. Osim šuta Tanasijevića sa velike udaljenosti, ništa značajnije nismo videli .Uzbuđenje na terenu nije dugo potrajalo, a kako se odvijala situacija najbolje oslikava podatak da je kreator igre Spartaka bio golman domaćih Manojlović. Da nije bilo njegovih ispucavanja lopte ka sredini terena posmatrali bismo sličnu utakmicu kao kada smo na ovom istom stadionu imali protestni performans fudbalera Borca iz Čačka pre nekoliko sezona.

Konstatacija da je Manojlović bio glavni igrač Subotičana potvrđena je petnaestak minuta pre kraja, kada je nekadašnji golman Crvene zvezde morao van igre zbog povrede.. Pokušavao je Keržakov izmenama da prubudi ekipu i unese svežinu uvođenjem Mudrinskog i Lukića ali su se i oni utopili u sivilo ostalih aktera meča.

Iskusniji Ognjem Mudrinski, ipak, uspeo je u finišu meča da se izbori za epitet junaka utakmice. Uspešno je realizovao penal u prvom minutu nadoknade nakon što je iz VAR sobe signalizirano sudiji Srđanu Jovanoviću da je bilo igranja rukom posle gužve pred golom Voždovca na centaršut iz kornera. Pročitao je Katić u koju stranu će ići lopta, uspeo i da je dodirne, ali nedovoljno da bi je sprečio da završi u mreži.

Bio je to povratnički prvenac Mudrinskog u dresu Spartaka.

U narednom kolu Subotičani igraju protiv Novog Pazara u gostima, dok će Voždovac biti domaćin Vojvodini.

PIŠE: Oliver Nagel

MOZZART BET SUPERLIGA - OSMO KOLO

SPARTAK – VOŽDOVAC 1:0 (0:0)

/Mudrinski pen 90+1/

Subotica: Gradski stadion

Gledalaca: oko 400

Glavni sudija: Srđan Jovanović

Žuti kartoni: Đurasović (Spartak), Vaštšuk, Matić (Voždovac)

SPARATAK (3-4-2-1): Manojlović 6 (od 76. Vulić -) , Đurasović 6 , Bijelović 6 , Todoroski 6 (od 78 Lukić 5.5) , Ubiparip 6 (od 70. Mudrinski 7), Tanasijević 6.5 , Babić 5.5 (od 45. Jocić 5, od 78. Tošeski 5.5), Stanojev 6, Prijović 5.5, Vidaković 6 , Kerkez 6.

VOŽDOVAC ( 4-1-4-1): Katić 5.5, Damjanović 6, Matić 5.5, Jočić 5.5 (od 83. Kojić), Vaštšuk 5.5 (od 58. Mitrović), Vujanović 6 (od 58. Rodrigo Gari 6), Zečević 6 , Đuričić 6 (od 83. Antonijević), Đorđević 6, Burmaz 6.5, Nešković 6 (od 76. Teodorović 6).

Igrač utakmice: Ognjen Mudrinski (Spartak) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 8. KOLO

Četvrtak

IMT - Radnički 1923 1:0 (1:0)

/L. Luković 20/

Petak

Radnik - Radnički Niš 0:0

Spartak - Voždovac 1:0 (0:0)

/Mudrinski pen 90+1/

20.00: (9,00) Železničar Pančevo (5,00) Partizan (1,35)

Subota

19.00: (2,15) Mladost Lučani (3,40) Novi Pazar (2,95)

19.00: (1,50) Vojvodina (4,20) Javor (6,75)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Crvena zvezda - TSC

Napredak - Čukarički



tagovi

Mozzart Bet SuperligaSpartak Suboticafk voždovacOgnjen Mudrinski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara