Artjom Dzjuba (©Shutterstock)
Artjom Dzjuba (©Shutterstock)

Penali, VAR-ovi, preokret i pobeda Zenita (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.06.20. | 21:27

Tim Miodraga Božovića vodio na poluvremenu

Meč prepun kontroverznih detalja. Jedan od onih za koji imamo običaj da kažemo „da se igrao u Srbiji“...

Krila Sovjetov su vodila na poluvremenu protiv Zenita usred Sankt Peterburga, ali je domaćin na kraju došao do preokreta i pobede – 2:1. Nego, dosta toga se dogodilo do isteka 90. minuta.

Izabrane vesti

Zenit se ovom pobedom u 24. kolu za još tri koraka primakao novoj šampionskoj tituli. Šest rundi pre kraja odmakao je Lokomotivi, sa utakmicom više, na 12 bodova razlike. Sve je manje vremena i prostora za rivale da dostignu iz Peterburga.

Činjenica je da je Zenit predvođen Branislavom Ivanovićem, koji nosi kapitensku traku, bio bolji tim od Krila u prvom poluvremenu, ali nije mogao do gola. U jeku njegovih napada stigla je kazna. Tim Miodraga Božovića je iz prvog udarca na gol i došao do gola. Glušenkov je bio precizan – 1:0.

A, onda ringišpil u nastavku. Najpre je Zenit izjednačio preko Malkoma, ali je iz VAR sobe stigla intervencija da se gol poništi. Igrao se 64. minut kada je jedan od defanzivaca Krila u želji da loptu udari glavom, poneo je rukom. Penal i sigurna egzekucija Artjoma Dzjube.

I onda možda i najsporniji trenutak meča. Šest minuta kasnije sudija Kukujan je video povlačenje u šesnaestercu i ponovo je pokazao na belu tačku. I ponovo je Dzjuba uzeo loptu i ponovo je bio siguran – 2:1.

Poslao je nakon toga Božović u igru Hrvata Dejana Radonjića. Maltene iz prvog kontakta s loptom postigao je gol! I opet poziv iz VAR sobe i korekcija: Radonjićev asistent je igrao rukom. Nema gola, nema izjednačenja.

Bilo je dosta turbulencija za celo poluvreme, Krila za novi let nisu imala snage, Zenit je i dalje napadao, držao rivala na njegovoj polovini i tako dočekao kraj.

RUSIJA 1 - 24. KOLO

Petak

Ahmat – Soči  1:1 (1:1)

/Glušakov 33 – Burmistrov 45/

Zenit – Krila Sovjetov 2:1 (0:1)

/Dzjuba 64p, 70p – Glušenkov 44/

Subota

13.00: Orenburg - Krasnodar

15.30: Spartak - Ufa

16.30: (3,50) Rubin (3,00) Lokomotiva (2,30)

18.00: Dinamo - CSKA

19.00: Rostov - Arsenal Tula

Nedelja

15.30: (2,30) Ural (3,15) Tambov (3,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ZenitKrila SovjetovBranislav IvanovićMiodrag BožovićRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara