Kevin Doson i Matijas Agiregaraj sa navijačima (©AFP)
Kevin Doson i Matijas Agiregaraj sa navijačima (©AFP)

Penjarolova poslednja šansa za povratak u šampionsku trku

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.09.22. | 22:07

Urugvaj 1: Aurinegrosi kod kuće dočekuju lokalnog rivala Montevideo Siti Torke i nemaju pravo na kiks ukoliko nameravaju da se nađu na vrhu

Najtrofejniji klub Urugvaja, jedan od južnoameričkih velikana i klupski šampion sveta u tri navrata, nadaleko čuveni Penjarol noćas (23.55) u sklopu 10. kola formata Klausura na svom stadionu Kampeon de Siglo, u komšijskom derbiju, dočekuje Montevideo Siti. Biće to meč koji najverovatnije predstavlja poslednju šansu za priključak u borbi za titulu.

Bez poraza u četiri uzastopne utakmice, Penjarol je u dobroj formi i želi da iskoristi trenutni zamah kako bi pridodao još nekoliko važnih poena za svoju kampanju, a sve naravno u cilju borbe za titulu prvaka države, iako tim Leonarda Ramosa još skupo plaća neuspehe akumulirane na samom početku formata Klausura.

Izabrane vesti

Ipak, u prošlom kolu, pokazali su zavidan kolektivni učinak u pobedi nad Seritom od 3:1 na svom terenu bez većih poteškoća, što ih je ostavilo na poziciji odakle mogu da ugroze vrh tabele, koji sa istim brojem bodova dele čak tri ekipe, Maldonado, Nasional i River Plejt. Ali vremena je sve manje, a do kraja formata, računajući i ovo kolo, preostalo je još šest mečeva.

Pored toga, Penjarol je tradicionalno veoma uspešan u partijama kod kuće. Tim se trenutno nalazi na šestoj poziciji na tabeli urugvajske elite, sa do sada 15 osvojenih bodova, iz četiri pobede, tri remija i dva pretrpljena poraza, što ih drži na distance od sedam bodova iza lidera River Plejta, sa kojim će snage odmeriti zu poslednjem kolu ovog formata.

23.55: (1,65) Penjarol (3,60) Montevideo Siti Torke (5,10)

U prethodnih pet duela, Aurinegrosi su zabeležili tri pobede, remi i poraz, i to onaj koji najviše boli, od gradskog i najvećeg rivala Nasionala. U ovom periodu su pobedili Kolon u Kupu, Serito i Liverpul iz Montevidea, pored toga što su remizirali sa Rentistasom.

Igrajući kod kuće, na stadionu Kampeon del Siglo iliti Šampion veka, Leonardova ekipa ima nedavni skor od tri pobede, tri remija i čak četiri poraza u poslednjih 10 utakmica u svim takmičenjima. Među te neuspehe, pored poraza od Feniksa i Liverpula, spada i iznenadni trijumf Montevideo Sitija, rivala koji posle ravno tri meseca ponovo dolazi na mesto zločina. Bila je to njihova tek treća pobeda nad jednim od najvećih klubova Južne Amerike, računajući i pređašnji period kada su se takmičili pod nazivom Montevideo Torke.

Dakle, na strani gostiju je tim kojim zauzvrat upravlja poznata "Citi Football Group", ista kompanija koja upravlja Mančester Sitijem, kao i sa 11 drugih klubova širom sveta, a od nedavno se pojavila vest da je blizu potpisivanja partnerstva sa brazilskom Baijom.

Međutim, njihov učinak ove sezone nije najbolji, naprotiv, daleko je od očekivanog. Beležeći četiri uzastopna neuspeha, od kojih je poslednji bio kod kuće, protiv Liverpula iz Montevidea u porazu od 2:0. Nebeskoplavi se na ovaj način nalaze na diskretnoj 15. i pretposlednjoj poziciji urugvajske elite, sa samo četiri osvojena boda do sada, samo dva iznad Serita, koji je na začelju tabele.

U poslednjih pet zvanično odigranih utakmica ove sezone zabeležena je samo pobeda, remi i tri poraza. U ovom periodu su pobedili urugvaj Montevideo, remizirali sa Maldonadom, pored poraza od Liverpula iz Montevidea, Nastupajući kao gost, na poslednjih 10 utakmica u svim takmičenjima, ekipa koju predvodi argentinski stručnjak Lukas Nerdi zabeležila je kampanju od tri pobede, jednog remija i šest.

Poslednji duel ovih timova završen je već pomenutom pobedom Montevideo Sitija sa 2:1 na istom stadionu u sklopu nekog vida Liga kupa Urugvaja. Pre tog iznenađujućeg poraza, Penjarol je protiv ovog rivala imao niz od četiri pobede, a ako se gleda period neporaženosti on se produžava na šest susreta. Po sklapanju partnerstva sa sportskom kompanijom “Citi Football Group” i preimenovanja iz Montevideo Torke u prepoznatljiv sufiks Siti, prva dva obračuna početkom 2018. pripala su Neboskoplavima.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

URUGVAJ 1 - 10. KOLO

Subota

Deportivo Maldonado - Boston River 2:1 (1:0)

/Darijas 29, Kamarda 83 - Gomez 55/

Liverpul - Montevideo Vonderers U TOKU

Danubio - River Plejt U TOKU

23.55: (1,65) Penjarol (3,60) Montevideo Siti Torke (5,10)

Nedelja

16.00: (2,70) Rentistas (2,80) Plaza Kolonija (2,85)

23.00: (1,35) Nasional (4,50) Sero Largo (8,50)

Ponedeljak

01.30: (5,90) Serito (3,80) Defensor Sporting (1,55)

21.00: (2,95) Albion (3,00) Feniks (2,45)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Urugvaj 1PenjarolMontevideo Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara