Pep Gvardiola i Bernardo Silva (Reuters)
Pep Gvardiola i Bernardo Silva (Reuters)

Pep zna ko može da parira Salahu: Silva je najbolji igrač Premijer lige, sa loptom može šta poželi

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.12.21. | 19:56

Statistički, Salah je nedodirljiv, ali...

Letos se pričalo o tome da je Bernardo Silva na izlaznim vratima Mančester Sitija, a trenutno deluje da Portugalac u Premijer ligi, fudbalski gledano, diše punim plućima. Pre četiri godine i kusur stigao na Etihad, u sezoni 2018/19 postigao rekordnih sedam golova u engleskoj eliti, a koliko je golgeterski nadahnut trenuntno, pitanje je vremena kada će nadmašiti lično dostignuće.

Da nije majstor jedino u pakovanju golova saigračima, Portugalac je pokazao sjajnim volejem u okršaju sa Aston Vilom, a taj detalj je u jeku priča o Mohamedu Salahu kao najboljeg igraču Premijer lige naterao Gvardiolu da ponudi oprečno mišljenje.

Izabrane vesti

"Silva je najbolji. Bio je najbolji i pre dve sezone. Ima tu neverovatnu sposobnost da uradi sa loptom šta god poželi. Protiv kvalitetnog golmana, ono je bila zadivljujuća završnica", rekao je španski stručnjak.

Mohamed Salah iz kola u kolo ruši prepreke koje se nađu pred Liverpulom i beleži brutalne brojke - na 14 nastupa postigao je 13 i namestio devet golova. Drugim rečima, učestvuje u proseku u 1,5 golova svog tima po utakmici. Silva sa pet golova i jednom asistencijom na 13 nastupa tome jednostavno ne može da parira, ali činjenica je da nikada nije bio toliko orijenstisan na gol rivala kao egipatski kralj.

"Vratite se u sezonu kada smo osvojili 98 bodova, pregledajte snimke i videćete da Silva igra na istom nivou kao tada", nastavio je Gvardiola da podupire svoju priču adekvatnom argumentacijom.

Pomenute sezone 2018/19, Silva je postigao sedam i namestio osam pogodaka. Salah već sada ima bolje brojke nego Sitijeva uzdanica za čitavu tu sezonu. U ovom trenutku teško da brojkama iko može da stane na crtu Egipćaninu, ali kao što rekosmo. Fudbal nisu samo brojke, naročito kada je reč o genijalcu kakav je Silva.


tagovi

Mančester SitiBernardo SilvaPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara