Najnovije vesti

Perez smišlja novo ruho Superlige: Po četiri najbolja tima iz domaćih liga, UEFA-ina reforma ne rešava problem

Vreme čitanja: 2 minuta

Florentino Perez (Reuters)

Špansi AS ponudio delić velikog intervjua sa prvim čovekom Real Madrida koji će u celosti biti dostupan za nekoliko sati

Poslednjih pet dana nema čoveka čije su se izjave više prenosile i čitale od onih koje je izustio Florentino Perez. S nestrpljenjem se čeka svaki novi intervju u kojem bi prvi čovek Real Madrida mogao da ponudi fudbalskom svetu neku novu ekskluzivu, ideju, neko drugačije ruho u koje jednog dana planira da obuče evropsku Superligu. Ove godine mu nije uselo, ali stari je to lisac i sigurno neće odustati iako je svest da se protivnicima i neistomišljenicima ne zna broj.

Veliki intervju dao je španski AS, koji je pre nego što kompletan razgovor u subotu ujutru osvane online i u štampanom izdanju, izvukao i podelio sa svetom par zanimljivih odogovora. Najupečatljiviji tiče se otpužbi da bi Superliga degradirala domaće šampionate.

“Superliga se ne protivi nacionalnim prvenstvima, već ima za cilj da obezbedi što više novca za ceo fudbal. Mislim da UEFA-ina nova reforma ne rešava problem jer ono što je predstavljeno nije bolje od onoga što postoji. U svakom slučaju, učinili smo nepto pogrešno. Zaobiđimo to i suprotstavimo se jedni drugima idejama. Možda je rešenje da da igraju po četiri najbolje plasirana tima iz svake države. Ne znam, ali nešto mora da se preduzme jer omladina između 14 i 24 godine diže ruke od fudbala pred ostalim zabavnim sadržajima. Postoje četiri milijarde ljubitelja fudbala, a polovina su navijači klubova Superlige”, rekao je 74-godišnji Španac.

Ponavljao je Perez više puta da fudbal umire, a za As se pozvao na konkretne podatke.

“Studija KPMG-a pokazala je da su samo tokom tri meseca u prošloj godini klubovi Superlige, njih 12, izgubili 650.000.000 evra. Ove godine, sa čitavom sezonom protkanom pandemijom, gubici će ići na 2.000.000.000 ili 2.500.000.000 evra. Bordo je upravo Bankrotirao. Ili da pod hitno nešto promenimo, ili će klubovi ispadati iz posla.“

Imajući u vidu Perezovu nameru da se podigne nivo kvaliteta fudbala i povećaju prihodi, jedno od glavnih pitanja je kako to učiniti a da se ostatak klubova, oni koji ne nose etietu elitni, ne osećaju ožalošćeno.

“Realnost je takva da ako imamo više interesantnijih i takmičarski neizvesnijih mečeva, više novca će uplivati u fudbalske vode. I biće ga za sve, ne samo za nekolicinu, jer će domaća prvenstva vredeti više. Solidarnost je jedan od stubova ovog projekta“, zaključio je Perez.

 

 

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva