Perišić u Arsenal, Tilemans u Lester, Karasko u Inter... Transferi koji bi mogli da se realizuju do zatvaranja tržišta

Vreme čitanja: 6min | uto. 29.01.19. | 10:12

Ostala su još tri dana, a timovi i njihovi menadžeri gledaju šta bi mogli da dovedu ovog januara

Danas, sutra i u četvrtak do ponoći. Toliko je ostalo vremena klubovima da dovedu igrače ovoga januara i tako se pojačaju pred drugi deo sezone. Onaj u kom će se odlučivati o trofejima. Menadžeri rade neumorno. Već su ove zime viđeni veliki transferi kao što je onaj u trouglu Pjontek - Iguain - Morata. Tu je i De Jong u Barseloni, kao i mnogi drugi.

Ali, šta bismo mogli da očekujemo do kraja prelaznog roka?

Izabrane vesti

Dejli Mejl se pozabavio ovim pitanjem, a mi smo malo modifikovali njegovu listu. Nije ostalo još mnogo vremena, oni najveći su uglavnom završili posao, ali ima još šansi za neke zanimljive transfere. I to ne tako male. Naprotiv.

IVAN PERIŠIĆ

Inter - Arsenal

Ivan Perišić je podneo zahtev za transferom, ali u svemu problem pravi to što Nerazuri žele direktnu prodaju. Arsenal nema baš budžet u ovom momentu za transfer te veličine. Zato je ponudio pozajmicu, pa da plati na leto.

Perišić pokušava da izdejstvuje transfer u Arsenal koji ga želi i koji je Interu već dostavio dva ponude. Prva je bila direkTna trampa za Mesuta Ozila. Po principu obostrane pozajmice. Inter je odbio jer mu ne pada na pamet da plaća visoku platu Nemca koji je van forme. Druga Arsenalova ponuda je bila 4.000.000 evra za pozajmicu Perišića plus 40.000.000 evra za opciju otkupa ugovora. Međutim, Inter ne želi opciju već obavezan otkup ugovora. A Arsenal nije baš u dobroj finansijskoj situaciji da može da garantuje takvu ponudu. Tobdžije već imaju dogovor sa Perišićem kojem su obećali 3.000.000 evra do kraja sezone, a potom između 6.500.000 i 7.000.000 evra po sezoni u naredne tri godine. U Interu zarađuje 4.000.000 evra godišnje. Nastavljaju se pregovori dva kluba...

Unaj Emeri je razmišljao i o Barseloninom Malkomu posle preporuka njegovog prijatelja Monćija, sportskog direktora Rome.

JURI TILEMANS

Monako - Lester

Monakov novi-stari trener Leonardo Žardim nije baš siguran da li želi da proda Jurija Tilemansa. Ako dođe do transfera, verovatnije je da će to biti pozajmica, dok bi u Monako mogao da stigne Adrijan Silva iz Lestera. Bila bi to neka vrsta razmene igrača na pozajmicu. Ali, postoji mogućnost i za direktan transfer.

On je trebalo da pređe u Bordo, ali su pregovori stali. Francuski klub je spreman da oživi pregovore, a sam igrač želi više minuta na terenu. Silva ne igra kod Kloda Pjuela i to mu je veliki problem.

Sa druge strane, Tilemans želi da igra u Engleskoj, ali se nada direktnoj prodaji u redove Lisica. Sam igrač ima komplikovan odnos sa Žardimom, što bi takođe moglo da utiče na odluku mladog veziste da napusti Monako.

Lester je planirao da ne pravi nikakav posao u januaru, ali posle odlaska Visentea Ibore u Viljareal, kao i zbog slabe forme Vilfreda Ndidija i Nampalisa Mendija, Pjuel je pritisnuo klub da krene u akciju.

IDRISA GEJ

Everton - PSŽ

U paničnoj potrazi za centralnim vezistima, Pari Sen Žermen je došao u situaciju da je Idriza Gej jedino rešenje. Sveci su prvo hteli Alana iz Napolija, dogovorili se sa sa njim za tri puta veću platu od one koju ima u Italiji, ali su ih Napolitanci ohladili cenom od 100.000.000 evra. Potom je PSŽ dobio korpu u Dortmundu za Julijana Vajgla, a onda i od Nika Kovača za Renata Sančesa. Tako je Senegalac iz Evertona ostao jedina opcija. Prva ponuda od 30.000.000 evra je odbijena jer Everton navodno ne želi da ga proda. Ali istina je da Karamele tvrde pazar i da pokušavaju da izvuku 50.000.000 evra za Geja.

JANIK FEREIRA KARASKO

Dalijan - Inter

Belgijanac želi da pobegne iz Kine uprkos fantastičnoj plati od desetak miliona evra po sezoni. Prvo je pregovarao sa Arsenalom, potom se u igru uključio Milan, ali je na kraju Inter favorit za njegovo dovođenje. Karasko želi da se vrati u Evropu i pritiska Dalijan da ga pusti šest meseci na pozajmicu. Njegova velika plata je problem za sve zainteresovane klubove, ali je Belgijanac spreman na finansijsku žrtvu. Inter nudi Antonija Kandrevu u trampi i moguće je da Karasko bude veliko pojačanje Nerazura u samom finišu prelaznog roka.

ĐERAR DEULOFEU

Votford - Milan

Već dugo Rosoneri jure pojačanje na poziciji krila, pominjali su se Želson Martins, pomenuti Karasko, zatim Arno Danjuma, Musa Đenepo… Na kraju su rešili da vrate Đerara Deulofeua. Već danim traju pregovori sa Votfordom oko povratka Španca na San Siro. Milanov prvi predlog o pozajmici s pravom otkupa za 25.000.000 evra nije prošao. Votford želi novac odmah ili garantovan otkup pozAjmice. Rosoneri imaju još dva dana fore da završe transfer. Igrač je odavno pristao…

MIGEL ALMIRON

Atlanta - Njukasl Junajted

Njukasl nije baš rad da plati onoliko koliko Atlanta traži za ovog fudbalera, velikog talenta. A ponuda Svraka je negde oko 18.500.000 evra. Almiron je Paragvajac, ima 24 godine i igra na poziciji ofanzivnog veziste. Svrake se muče da se dogovore za cenu Almirona, ali i oko toga koliki deo kolača ide njegovom menadžeru. Uglavnom, Atlanta traži skoro 5.000.000 preko i tu se sada "lome koplja".

Postoji interesovanje za njega iz Serije A, ali malo ko ima novčana sredstva da ga dovede u svoje redove. Njukasl se takođe raspitivao za Andreasa Samarasa iz Benfike.

MAKSI GOMEZ

Selta - Vest Hem

U poslednje vreme Gomez se pokazao kao glavna meta Čekićara, ali izgleda da sam igrač, kao i njegovo okruženje (čitaj: menadžeri), nisu baš raspoloženi da Gomez ode u ovaj klub, piše Dejli Mejl.

Oni veruju da bi sam igrač mogao da ima širu lepezu izbora na leto, pa je vrlo moguće da će odluku o nastavku karijere Gomez doneti upravo tada. Takođe, sama Selta želi da zadrži jer se bori za opstanak. Gomez ima 22 godine, igra na poziciji napadača, inače je Urugvajac poreklom. Veliki je talenat, čega ga veoma bitna odluka u karijeri. Pominje se da je njegova cena na tržištu ogromnih 50.000.000 evra.

Pitanje je da li to Vest Hem ili neki drugi klub u ovom momentu žele da plate.

ČE ADAMS

Birmingem - Barnli (Sautempton)

Trener Barnlija Šon Dajš razmatra napadačku opciju. Zanimljiv mu je Vinsent Jansen iz Totenhema, a bacio je oko i na Adamsa iz Birmingema.

Sautempton je takođe pokazao interesovanje za ovog 22-godišnjeg fudbalera, ali Birmingemu je potreban novac jer je u finansijskim problemima. Adams je privukao pažnju i Vest Hemu.

Adams je dao 14 golova na 28 utakmica za Birmingem u ovoj sezoni, pokazao se kao veliki problem za odbrane u vrlo tvrdom šampionatu, pa nije ni čudo što ga gledaju i vrebaju premijerligaši. Cena mu se kreće u rasponu od 12.000.000 do 16.000.000. Zavisi kom izvoru verujete.

Da li će neko da zagrize i kupi ga?

VILIJAN

Čelsi - Barselona

Za sada je Čelsi blokirao ovaj transfer. Nisu Plavci želeli da uzmu Malkoma plus keš. Barselona i dalje želi ovog 30-godišnjeg fudbalera, ali bi po svemu sudeći ljudi sa Stamford Bridža bili raspoloženi da odlože ove pregovore do leta. Tada se ujedno očekuje i ponuda Real Madrida za Edena Azara.

Vilijan je Barsina stara želja, bilo je već ponuda, a sam trener Mauricio Sari je otvoreno istakao da je to igrač kog ne želi da se odrekne i koji je veoma važan za tim. Uz to dodajmo i da je Barsa platila žestoko De Jonga, pa i sa te strane gledano nije lako očekivati ovaj transfer.

U isto vreme Čelsi za vratom ima Bajern Minhen koji želi Kaluma Hadsona Odojija. Plavci žele pre da se otarase Mišija Batšuajia, kao i Gerija Kejhila i Danija Drinkvotera. Da li i Vilijana ako dođe prava ponuda?

ENGLESKA 1 - 24. KOLO:

Utorak

20.45: (2,40) Fulam  (3,10)  Brajton (3,20) 
20.45:  (1,25) Arsenal  (6,50) Kardif (10,00) 
20.45:  (3,80) Hadersfild  (3,35)  Everton (2,05) 
20.45:  (2,10) Vulverhempton  (3,45)  Vest Hem (3,50) 
21.00:  (1,27) Mančester Junajted  (6,00)  Barnli (10,00) 
21.00:  (13,00) Njukasl  (6,50)  Mančester Siti (1,22) 

Sreda

20.45:  (2,40) Sautempton  (3,25)  Kristal Palas (3,05) 
20.45:  (5,20) Bornmut  (3,70)  Čelsi (1,70) 
21.00:  (1,22) Liverpul  (6,50)  Lester (13,00) 
21.00:  (1,70) Totenhem  (3,70)  Votford (5,20) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Janik Fereira KaraskoIvan PerišićJuri TilemansIdrisa GejZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara