Bruno Fornaroli (©AFP)
Bruno Fornaroli (©AFP)

Pert Glori se seli na Tasmaniju

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.02.22. | 23:33

Zbog strogih pandemijskih restrikcija u Zapadnoj Australiji, klub iz Perta nije u mogućnosti da dočekuje rivale na svom stadionu još od novembra prošle godine. Naredna tri meča igraće u 2.886 kilometara udaljenom Lonsestonu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sidneja)

Australijska A-liga dobila je još jedan klub izgnan iz sopstvenog grada. Posle novozelandskog Velington Finiksa, koji već skoro dve godine kao domaćin igra u Vulongongu nadomak Sidneja, sada će i Pert Glori snaći ista sudbina. Razlog je kao i u slučaju Velingtona - pandemija, odnosno strogi propisi koji su na snazi u Zapadnoj Australiji, državi iz koje dolazi Glori.

Izabrane vesti

Uprava kluba iz Perta, koji je u dosadašnjem toku sezone igrao uglavnom samo u gostima, donela je odluku da tri naredne utakmice kao domaćin ekipa odigra na Tasmaniji?! Ovo ostrvo smešteno na krajnjem jugoistoku zemlje je najmanja australijska savezna država, udaljena od Perta čak 2.886 kilometara.

Čelnici Glorija su izabrali Tasmaniju zbog fleksibilnih propisa kada je u pitanju dolazak putnika iz drugih australijskih država, što nije slučaj s njihovom matičnom državom Zapadnom Australijom, koja ima jedne od najrigoroznijih kovid propisa na svetu. Premijer ove države Mark Mekgauan čak je najavio da bi restrikcije u narednim danima mogle da se pooštre, a u upravi Glorija strahuju da bi vlada mogla da traži obavezne buster doze vakcine protiv kovida za sve koji prelaze granicu. To bi značilo da svi fudbaleri A-lige moraju da prime dodatnu dozu, što za sada nije realno očekivati jer nijedna druga australijska jurisdikcija to ne zahteva od svojih stanovnika.

06.05: (2,70) Pert (3,20) Brizbejn (2,50)

Kako bi izbegli moguće otkazivanje utakmica u narednom periodu, u klubu su rešili da u narednu nedelju, 20. februara, dočekaju Brizbejn u gradu Lonseston na Tasmaniji, a tri dana kasnije na UTAS stadionu dočekaće i sidnejski Mekatur. Treće domaćinstvo u izgnanstvu biće duel protiv ekipe Vestern Junajteda, 27. februara.

"Želim da se u ime kluba zahvalim Vladi Tasmanije za izuzetan nivo podrške i dobrodošlicu. Znamo da na Tasmaniji postoji veoma strastvena fudbalska zajednica i radujemo se što ćemo igrati pred njima u narednom periodu", rekao je izvršni direktor Pert Glorija Toni Pinjata.

Zanimljivo je da će se ovaj klub vratiti na Tasmaniju i u aprilu, kada će na ovom ostrvu ponovo igrati protiv Vestern Junajteda. Naime, klub iz Melburna se još pre početka sezone dogovorio da će zbog promocije fudbala u ovoj državi nekoliko utakmica A-lige odigrati upravo u Lonsestonu. Vestern Junajted je i prošle sezone nekoliko puta bio domaćin na Tasmaniji, što je omogućilo publici u ovoj državi da prvi put posle osam godina gleda mečeve A-lige.

Inače, Pert Glori nije igrao kod kuće još od 20. novembra prošle godine, kada je dočekao Adelajd Junajted (1:1). Svih sedam narednih mečeva igrali su kao gosti, a na tabeli zauzimaju poslednje mesto pre svega iz razloga što imaju tri ili četiri utakmice manje od svih rivala u prvenstvu.

AUSTRALIJA 1 - 15. KOLO

Nedelja

06.05: (2,70) Pert (3,20) Brizbejn (2,50)

08.45: (2,05) Vestern Junajted (3,30) Vestern Sidnej Vonderers (3,45)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Australija 1AustralijaA ligaPert Gloribrizbejn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara