Karlos de Pena i Brajan Romero (©Reuters)
Karlos de Pena i Brajan Romero (©Reuters)

Peruanci su opasni podno Anda, ali se zna ko je gazda u Porto Alegreu

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.08.22. | 22:45

Kopa Sudamerikana: Internasional sa novim napadačem, pojačanjem iz River Plejta, Brajanom Romerom, juriša protiv Melgara u revanšu četvrtfinala drugorangiranog takmičenja na tlu Južne Amerike

Poslednji meč četvrtfinalne faze Kopa Sudamerikane na program je noćas (00.15) u Porto Alegreu na stadionu Beira Rio gde Internasional dočekuje Melgar. Peruanci će pokušati da održe balans ostatka južnoameričkog kontinenta naspram brazilskih predstavnika. Prvi tim koje je obezbedio polufinale, bio je ekvadorski Independiente del Valje, a u međuvremenu su se među četiri najbolje ekipe plasirali Atletiko Gojaniense i Sao Paulo.

U prvoj utakmici na visokim Andima viđen je remi bez golova. Na ovaj način, ko bude ostvario pobedu u prestonici Južnog Rio Grandea nastaviće borbu za titulu, novi nerešeni donosi jedanaesterce.

Izabrane vesti

Kolorado će u revanš meč ući sa određenom dozom pritiska. Na kraju krajeva, Kopa Sudamerikana postala je možda njegov jedini spas u tekućoj sezoni. Klub nije uspeo da se domogne trofeja u saveznom šampionatu Gaučo, a i eliminisan je iz Kupa Brazila u prvoj fazi, nešto što se nikada pre u njegovoj istoriji nije dogodilo. Pored toga njegove šanse za osvajanje Serije A, značajno su oslabile prethodnog vikenda posle poraza od Fortaleze, ekipe koja se bori za opstanak. Neuspeh je bio uznemirujući u datim okolnostima, iako je Mano Menezes nastupio s mnogo rezervista, pošto su izabrali da daju prednost Kopa Sudamerikani.

00.15: (1,45) Internasional (4,20) Melgar (8,00)

Ovo je ostavilo Internasiional na 33 boda iz osam pobeda, devet remija i četiri poraza, što je dovoljno da zauzme šesto mesto na tabeli u brazilskoj Seriji A. To je poslednja pozicija koja daje pravo da se takmiči u sledećem izdanju Kopa Libertadores.

S druge strane, Melgar je kao šampion peruanske Aperture 2022, poslednji put izašao na teren 29. jula. Kao domaći tim, pobedili su Kahamarku rezultatom 1:0 golom Iberika u 54. minutu meča. Na ovaj način, tim iz Arekipe stigao je do devet bodova. Sa dve utakmice manje u odnosu na veliku većinu protivnika, zauzima sedmu poziciju na tabeli Klausure, što je pet bodova manje od lidera Siensijana.

Remi protiv Internacionala u prvoj utakmici četvrtfinala, koliko god to čudno zvučalo, smatran je neuspehom za Melgar. Peruanci su bili znatno nadmoćniji u meču, u kojem su od 19. minuta drugog poluvremena imali priliku da igraju sa igračem viška. Napadač gostiju Alesandre Alemao izbačen je zbog nasilne igre ostavivši Kolorado sa deset igrača na terenu. Tokom celog duela, domaćini su imali kontrolu nad loptom više od 60 odsto vremena, stvorili su duplo više prilika za šut, ali ipak nisu uspeli da ubace loptu u mrežu Brazilaca.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

-------------------

Argentinski trener Pablo Lavalen imao je slobodnu nedelju dana u pokušaju da poboljša učinak tima. Melgarov susret proteklog vikenda odložen je kako bi tim mogao da zadrži pažnju isključivo na kontinentalnom turniru.

Melgar je već ušao u istoriju. Ovo je prvi put da se plasirao u četvrtfinale bilo Kopa Libertadores ili Kopa Sudamerikane. U prošlosti takmičili su se na oba turnira po šest puta, ali bez većeg uspeha. El Domino, kako glasi nadimak ovog tima, dobio je ogromne pohvale u svojoj zemlji za napore koji su izgrađeni na čvrstoj osnovi odlične strategije trener Pabla Lavalena, koji se klubu pridružio ove godine.

Što se tiče igračkog kadra, Internasional će ostati bez Žuravskog zbog suspenzije. Menezes bi mogao da njegovu zamenu u napadu potraži u vidu pojačanja iz River Plejta Brajana Romera, jer se Kajo Vidal i Rodrigo Moledo verovatno neće oporaviti od povreda.

Melgar je u Porto Alegre doputovao bez defanzivaca Leonela Galeana i Pedra Ibanjeza zbog povreda. Malo je verovatno da će Lavalen napraviti bilo kakve promene i odstupanja u odnosu na dosadašnju taktiku kojom je premašio očekivanja, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni.

KOPA SUDAMERIKANA, ČETVRTFINALE - REVANŠI

Sreda

Atletiko Gojaniense - Nasional 3:0 (2:0) /prvi meč 1:0/

/Fernando 5,53, Baralas 45+1/

Independijente Del Valje - Tačira 4:1 (2:1) /prvi meč 1:0/

/Čavez 32, Sonroza 45+5pen, Dijaz 64, Faraveli 80pen - Ernandez 26/

Četvrtak

Seara - Sao Paulo 2:1 (1:0), penalima 3:4 /prvi meč 0:1/

/Mendoza 44, Kastiljo 63 - Igor Vinisijus 53/

Petak

00.15: (1,45) Internasional (4,20) Melgar (8,00) /prvi meč 0:0/

*** kvote su podložne promenama


PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaMelgarInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara