"Uroš Ćosić"
"Uroš Ćosić"

Peskara otkupila Uroša Ćosića

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.13. | 15:36

Klub sa obale Jadranskog mora iskoristio klauzulu po kojoj ima pravo na otkup ugovora srpskog defanzivca od CSKA

Uroš ĆosićPeskara je iskoristila klauzulu dogovorenu prilikom pozajmice i otkupila ugovor srpskog defanzivca Uroša Ćosića od CSKA, objavljeno je na zvaničnom sajtu moskovskog kluba.

Ćosić je prošao omladinsku školu Crvene zvezde, a 2009. je uz dosta bure prešao u CSKA a da nije odigrao ni minut u crveno-belom dresu.  Za Armejce nije odigrao nijedan zvaničan meč, a kao pozajmljen igrač vratio se na Marakanu u januaru 2011. godine.

Izabrane vesti

Prve polusezone bio je standardan u timu Roberta Prosinečkog, a onda je pao u nemilost uprave zbog navodnog zahteva da mu se ispalte sve zaostale zarade.
„Ćutao sam devet meseci, vaspitan sam da poštujem starije i zato mi nije padalo na pamet da repliciram gospodi iz uprave iako su me povredili, razočarali. Međutim, za neistine da sam ultimativno tražio novac, a zatim da sam na pozajmici pa klub nema interes da igram, oni treba da se stide, ako imaju imalo obraza. Niti sam štrajkovao zbog para, niti mi je iko rekao zašto sam sklonjen iz tima u januaru. Na pozajmici sam i u Peskari, pa me niko ne tera da treniram u ćošku. Sve nepravde sam progutao jer sam ja taj koji voli Zvezdu, a to ne moram da dokazujem. A klub i meni duguje novac, što takođe nije sporno“, govorio je Ćosić u novembru prošle godine.

Prošlog leta mladi defanzivac je ponovo prosleđen na pozajmicu, ovoga puta u novajliju u Seriji A Peskaru. Za tim sa obale Jadranskog mora, koji se ekspresno vratio u drugi razred italijanskog fudbala,  odigrao je 20 utakmica bez postignutog gola.

Uroš Ćosić je igrao za omaldinsku i mladu reprezentaciju Srbije. Sa selekcijom do 19 godina nastupio je na Evropskom prvenstvu 2011. godine i stigao do polufinala gde su Orlići poraženi od vršnjaka iz Češke.

(FOTO: Action images)


tagovi

FK Crvena zvezdaCSKA MoskvaEvropaItalijaPeskaraPremijer ligaRusijaSerija ATransferi 2013Uroš Ćosić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara