PET NA PET - Faruk Hadžibegić: Sve počinje i završava se sa fudbalskim klubom Sarajevo

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.03.19. | 13:29

Poznati fudbalski trener uvek će se sećati pobede nad Zvezdom koja je omogućila Sarajevu da postane prvak države!

Svojevremo naš plemeniti kladilac, legendarni jugoslovenski fudbalski as, Faruk Hadžibegić postao je MOZZARTOV 157. plemeniti dobitnik u akciji “Humanitarni tiket u podne”. Dobitak od 97.500, 00 dinara nekadašnji selektor BiH je usmerio ka Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”.

Sarajlija koji je između džudoa, rukometa i fudbala odabrao najvažniju sporednu stvar na svetu nije pogrešio. Čuveni defanzivac sa Sarajevom je postao šampion tadašnje države dobivši Crvenu zvezu sa 2:1. Pored Sarajeva dubok igrački trag ostavio je u Betisu, Sošou, Tuluzu, ali i nacionalnom timu. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 61 utakmicu, uz šest datih golova.

Izabrane vesti

Iz kopački je odmah seo na trenersku klupu. Sošo je doveo do polufinala UEFA kupa. Predvodio je reprezentaciju BiH, ali i mnogobrojne klubove poput Betisa, nekoliko turskih ekipa, Dižona, Bastije, Valensijana…i sad trenutno predvodi francusku Crvenu zvezdu. Red Star jeste poslednji na tabeli Francuske 2, ali je Hadžibegić ekipu preuzeo pre dva meseca i uspeo je da je trgne uz veliku nadu da će klubu obezbediti opstanak u Drugoj ligi. Inače, klub je osnovan 1897. godine. Osnivač je bio čuveni Žil Rime, prvi predsednik francuskog Saveza i predsednik FIFA. Za Red Star svojevremeno je nastupao Safet Sušić, ali i Diabi, Sisoko, Song

Prema najnovijim informacijama iz Francuske saradnja Hadžibegića i Red Stara neće biti nastavljena u narednom periodu.

Slede odgovori gosta našeg portala…

1.Da li ste svojevremeno pored fudbala imali dodira sa još nekim sportskim aktivnostima i kojim?
“Bio sam dobar džudista i rukometaš. Moj trener džudoa bio je čuveni Milanko Mučibabić koji i sad kao veteran osvaja titule. Ipak, pobedio je fudbal jer se on najviše voleo u mom domu”.

2.Ko Vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
”Bilo je više uzora, ali moram da izdvojim trojicu. Asim Ferhatović Hase, Mirsad Fazlagić i Dragoslav Šekularac. O Šekiju sam čuo mnogo divnih i lepih priča”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Sve počinje i završava se sa fudbalskim klubom Sarajevo”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Naravno, utakmicu sa Crvenom zvezdom koju smo odigrali na Koševu i slavili sa 2:1. Reč je, o sad dalekoj sezoni 1984/85, kad nam je ta pobeda omogućila da po drugi put postanemo šampioni države. Iz trenerske karijere pamtim duel kad sam vodio Istre, rezultat 2:1, uz odbranjeni jedanaesterac u samom finišu utakmice”.

5.Životni i sportski moto?
“Čovek mora da poštuje druge ljude, rivale, ljudske vrednosti. Moramo se apsolutno poštovati”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu  koja dolazi iz evropskih kvalifikacija, duel FRANCUSKE i ISLANDA. Istorijski posmatrano bolji skor imaju Trikolori, 7:4:0, uz najubedljiviju pobedu domaćih od 5:2. Obe reprezentacije imaju po tri boda jer su u grupi “H” startovale pobedama. Aktuelni svetski prvaci u poslednjih pet utakmica imaju skor od 3:1:1. Islanđani sun a skoru 1:3:1. Sa današnjim domaćinima u poslednjoj međusobnoj utakmici su remizirali 2:2.

“Možda probati sa tri i više pogodaka na meču”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 20:45 6017 KV EP France - Iceland ug 3+ 1,50
Ukupna kvota1,50

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na petFaruk Hadžibegić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara