PET NA PET - Ivan Ranđelović Šmuci: Zivkali me iz Partizana, dok se nije javila Marakana

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.09.18. | 08:20

Bivši čuvar Zvezdinog gola obožavao je golmana Dragana Pantelića jer je bio poseban!

Nišlija, bivši fudbalski golman Ivan Ranđelović - Šmuci je bio gost MOZZARTOVOG 819. plemenitog listića. Ivan je karijeru započeo u Realu sa Nišave, a potom su se nizali Las Palmas, Zvezdara, Milicionar…

Najsjajnije igračke trenutke doživeo je u Crvenoj zvezdi. Na golu Beograđana stajao je čak 174. puta i osvojio je tri šampionske titule i četiri kup trofeja. Poznavaci prilika sećaju se Šmucijevih sjajnih odbrana na međunarodnoj sceni, protiv Kjeva i Milana. Trenutno je posvećen trenerskom pozivu i radu sa talentovanim golmanima.

Izabrane vesti

U retkim slobodnim trenucima našao je vremena da odgovori na MOZZARTOVIH pet pitanja.

1.Da li ste se svojevremeno bavili još  nekim sportom osim fudbala i kojim?
Ja sam sportsko dete i uvek sam se rekreativno bavio nekim sportom. Međutim, moja prva i glavna preokupacija je bio fudbal. Moj tata je bio golman u amaterskoj ligi, uvek sam ga gledao, i tako sam zavoleo golmansku poziciju”.

2.Ko vam je bio sportski uzor u tinejdžerskim danima?
“Moj idol je bio golman Dragan Pantelić. Odigrao je veliki broj utakmica za Radnički, a bio je i odličan izvođač jedanaesteraca. Jednostavno sam ga obožavao jer je bio poseban”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Navijam za Crvenu zvezdu i to nam je porodična tradicija. Manje je poznato da sam pre odlaska u Španiju imao na stolu ponudu Partizana. Naravno san mi se ispunio kad je stigao poziv sa Marakane”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Mislim da imam dva takva događaja. Prvi je duel sa Milanom koji je imao sjajan tim. Izgubili smo samo sa 1:0, a ja sam proglašen za igrača utakmice. Jasno je da sam bio na visini zadatka. Mislim da je tad Milan postao prvak Evrope. Druga utakmica koja mi je ostala u sećanju je meč sa Groclinom. Odbranio sam deset ‘zicera’ i praktično uveo Zvezdu u Ligu Evrope”.

5 Životni i sportski moto?
“Prvo, nikad se ne predajem, drugo, nikad se ne zna i treće, svakog dana sam sve jači i jači”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz Lige nacija, ITALIJA – POLJSKA. Prosto nemoguće, ali međusobni skor dva nacionalna tima je ujednačen, 2:3:2. Poslednji susret dobili su Azuri sa 2:0. Azura nije bilo na Mundijalu pa su igrali kontrolne utakmice. Gubili su od Francuske i Argentine, remizirali sa Holandijom. Poljska je minimalnom pobedom nad Japanom okončala svoje nastupe u Rusiji.

“Verujem da je Italija favorit, pokušajte sa jedinicom”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:45 6012 LNGRA Italy - Poland ki 1 1,70
Ukupna kvota1,70

 

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

FOTO: MN Press


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara