PET NA PET – Jelena Popović: Sanjala sam umetničko klizanje, a oprobala se u atletici, odbojci i rukometu

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 13:52

Naša mlada glumica je fascinirana Jelenom Išimbajevom, ruskom skakačicom sa motkom

Rođena je u Baru gde je završila osnovnu i srednju školu. Bavila se plesom i završila je solo pevanje. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih i filmskih umetnosti u klasi profesorke Ljiljane Blagojević u Beogradu. Učestvovala je u predstavama: “San letnje noći”, “Kao i sve slobodne devojke”, “Kapetan Džon Piplfoks”, “Mulen Ruž”, “Kralj lavova”, “Zdravkina lekcija o saobraćaju”…Osim klasičnog teatra Jelenu Popović zanima muzički i fizički teatar, a najduže se bavila plesom. Međutim, oprobala se u atletici, odbojci i rukometu. Ceo život sanjala je da se bavi umetničkim klizanjem. Danas je naša gošća u rubrici “Pet na pet”.

 1.Da li ste svojevremeno, kao dete, trenirali neki sport i koji?

Izabrane vesti

“Najduže sam se bavila plesom. Ali oprobala sam se u atletici, odbojci i rukometu. Mada sam ceo život sanjala da se bavim umetničkim klizanjem”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima, a koga ste voleli, iz sveta glume?

“Bila sam fascinirana, i dalje sam, Jelenom Išimbajevom, ruskom skakačicom motkom. Meryl Streep je oduvek bila moj glumački uzor, a sada uz nju mnogo volim Cate Blanchett i Natalie Portman. Sve tri su tako različite, a sjajne”. 

 3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu i Vaša uloga koja vam je posebno draga?

“Jao, to je teže pitanje. Volim Barselonu. Međutim, volim i Crvenu zvezdu. Trenutno, moja najdraža uloga je uloga Vanje iz mog diplomskog filma ‘Vanja – Bog je milostiv’, verovatno zato što sam temu i sve birala sama pa sam zato najviše vezana baš za nju. Ali mislim da će moje posebno drage uloge tek dolaziti”. 

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života i događaj iz kulture, neka premijera, omiljeni film ili serija?

“Kad sam već pomenula Jelenu Išimbajevu, pamtim Peking 2008 kad je oborila Svetski rekord preskočivši 5.05. Gledali smo svi u kući bez daha. Iako je kasnije opet prevazišla samu sebe i skočila u Cirihu 5.06, Peking je bio napetiji. Najvidivniji kulturni događaj je definitivno koncert Yasmin Levy, izraelska pevačica i kantautorka sefardskog porekla. Ta žena je čista emocija, pa je i to veče u Kombank dvorani bilo čista emocija”. 

5 Životni ili sportski moto?

“Kada sam se spremala da upišem glumu, crnogorska glumica, moja draga Katarina Krek mi je na nekom od naših časova rekla: ‘Živi život u full – u, nikad se ne štedi, makar i bolelo, znaj da vredi, vredi’. I dan danas posle evo pet, šest godina to vrtim kroz glavu”.

Bonus pitanje za našu gošću: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmici sa Ostrva, ARSENAL – EVERTON. Karamele imaju tri boda više od rivala. Poslednje dve utakmice Everton je odigrao nerešeno dok su Tobdžije pobedile u dva duela pa remizirale sa Fulamom. Dosadašnji odnos je 37:13:9 u korist Arsenala koji je dobio rivala i sa 7:0. Poslednji okršaj dobili su gosti sa 2:1.

“Četiri plus”.

 PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara