PET NA PET - Marina Perazić: Moj idol je bila plivačica i olimpijska pobednica Đurđica Bjedov

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.11.18. | 08:30

Poznata pevačica kao lokal patriota navija za fudbalski klub Rijeka!

Marina Perazić je rođena u Rijeci. Po struci je diplomirani inženjer građevine. Pevačica iz perioda osamdesetih godina. Poznata je po svom hitu ”Kolačići”, ali i po pop duetu Denis & Denis i njihovim hitovima ”Program tvog kompjutera”, ”Soba 23” pa ”Ja sam lažljiva”. Sa grupom je izdala dva albuma 1984. i 1985. godine. A 1987. godine, izlaskom iz benda, izdaje prvi samostalni album pod nazivom “Marina”.
Godine 1988. ostavlja muzičku karijeru i odlazi u Njujork u kojem ostaje sve do 1997. godine. Dolaskom na bivše jugoslovenske prostore,  izdaje veoma uspešan album “Ista kao more”, koji je bio dobro prihvaćen kod publike.

Poznata pevačica, ali i diplomirani građevinac pokušala je nedavno da sastavi plemeniti tiket koji neće moći nikako da “padne”. Nije “prošao”, ali je Marina zdušno podržala naš društveno odgovorni rad. Naša gošća koja je predvodila talas elektronske muzike osamdesetih godina minulog veka, ali je i vizuelno bila itekako zapažena, našla je vremena za gostovanje u rubrici “Pet na pet”.

Izabrane vesti

Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?
“Moram priznati da nikad nisam trenirala ni jedan sport jer pored muzičke škole, plesa i učenja stranih jezika više nije bilo prostora za bavljenje sportom. S jedne strane, imala sam dobre predispozicije za bavljenje atletikom jer sam uvek imala odlične rezultate kad su nam u školi merili trčanje, skok u vis ili u dalj, ali, verovala sam da bi me moja nedovoljna visina ograničavala u postizanju ozbiljnijih rezultata u atletici tako da sam odustala od želje da se bavim atletikom”.

Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Moram napomenuti da imam 60 godina i da sam odrasla u Rijeci, u bivšij Jugoslaviji, tako da mi je u detinjstvu idol bila plivačica iz Splita Đurđica Bijedov, koja je svojevremeno bila najbolja plivačica s ovog podneblja, a ujedno pobednica na Olimpijskim igrama u Meksiku kad sam imala deset godina. Bila mi je veliki uzor u svakom pogledu, tako da sam jedan kratak period odlazila na treninge plivanja, što je moju mamu iz raznih razloga užasavalo pa sam morala odustati. Volela sam skijati pa mi je uzor bio i skijaš iz Slovenije Bojan Križaj koji je zastupao Jugoslaviju i postigao brojne pobede svetskih razmera na raznim takmičenjma. Počela sam skijati još u osnovnoj školi pa sam redovno, svake zime, odlazila na skijanje za vreme zimskog raspusta sve dok nisam diplomirala. Kad sam se po završetku studija počela profesionalno baviti pevanjem, tačnije, postala slobodni umetnik, pojavio se ogroman strah od povrede koji do dana današnjeg nisma prevazišla! Sigurna sam da i dalje znam skijati. Identično je kao sa vožnjom bicikla ili plivanjem, kad jednom naučiš, znaš zauvek”.

Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Ja sam lokal patriota. U srcu nosim NK Rijeku. Ponosna sam na naše navijače, na moćnu, srčanu, ali ne i agresivnu Armadu”!

Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Pamtim 2017. godinu kad je NK Rijeka konačno dobila prvenstvo za koje su se nekoliko decenija predano borili”!

Životni i sportski moto i kako koristite slobodno vreme?
“Moj moto je: ‘U zdravom telu, zdrav duh’! U 52.godini života postala sam instruktor zumbe, vrlo intenzivnog kardio treninga! Zumbom sam se aktivno bavila punih pet godina dok nisam shvatila da je zdravo ići na tako intenzivne treninge dva, evenualno tri puta sedmično, a ne držati pet do osam treninga nedeljno i preterano iscrpljivati svoj organizam. Odličila sam da je u mojoj životnoj dobi, za moj organizam, najbolja yoga u kojoj istinski uživam”.

Bonus pitanje za našu gošću: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Serije “A”, NAPOLI – EMPOLI. Interesantno, međusobni skor je ujednačen, 5:4:5, a Napoli je slavio u poslednja tri okršaja. I plasman na tabeli nam govori da je klub iz Napulja favorit. Gosti su već u crvenoj zoni. Tim Karla Ančelotija ima niz od tri pobede i poslednja dva remija. Empoli niže poraze uz neki nerešen ishod.

“Sigurno da je Napoli favorit predlažem jedinicu uz tri plus”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:30 1014 ITA 1 Napoli - Empoli kmb 1&3+ 1,53
Ukupna kvota1,53

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara