PET NA PET - Marko Ćetković: Koliko daš, toliko ti se vrati!

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.02.19. | 08:28

Crnogorski reprezentativac, fudbaler Sutjeske u srcu nosi beogradski Partizan i madridski Real!

Crnogorskom reprezentativcu i nekadašnjem fudbaleru beogradskog Partizana Marku Ćetkoviću malo je nedostajalo da postane 153. plemeniti dobitnik u MOZZART - ovom  Humanitarnom tiketu u podne i da uveća do sad doniranu sumu koja trenutno iznosi 10.915.120, 00 dinara.

Inače, Marko je imao genetske predispozicije da postane fudbaler jer su mu otac, ali i ujak Predrag Peđa Mijatović bili fudbaleri. Pored njih na fudbalskim terenima posmatrao je i starijeg brata Đorđija Ćetkovića, koji je nedavno počeo da radi sa mlađim selekcijama FK Partizan. 

Izabrane vesti

Obožava Partizan i Real, uvek će pamtiti utakmicu koju je igrao na Santjago Bernabeu, odigrao je poslednjih pola sata tog duela. Ugovor sa Sutjeskom iz Nikšića vezuje ga do kraja sezone. Marko i saigrači iz Sutjeske žele da sačuvaju čelnu poziciju, a prolećni deo sezone započinju sa Cetinja. Inače, od FSCG Ćetković mlađi izabran je za jednog od trojice najboljih igrača tamošnje lige. Više glasova su prikupili Lončar i Vujičić.

Evo odgovora na naših pet pitanja fudbalera koji je nastpao za Budučnost, Mogren, podgoričku Mladost, Sarajevo…

1.Da li ste svojevremeno pored fudbala imali dodira sa još nekim sportskim aktivnostima i kojim?
“Pored fudbala obožavao sam i obožavam košarku. Sigurno, da me je Bog obdario potrebnom visinom bio bih košarkaš. Međutim , ne žalim se, volim fudbal, pronašao sam se u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu”.

2.Ko Vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
”Kod mene je genetika bila ključna. Otac je bio fudbaler, pa smo brat Đorđije i ja pošli njegovim stopama. Naravno, ključan je bio i ujak Predrag Peđa Mijatović”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Izdvajam dva kluba madridski Real i beogradski Partizan”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Nikad neću zaboraviti utakmicu koju je Partizan odigrao sa Realom na Santjago Bernabeu. Reč je o prijateljskom meču iz 2007. godine koju su domaći dobili sa 2:0. Ušao sam sa klupe i odigrao 32 minuta. Takođe, drage su mi sve reprezentativne utakmice na kojima sam nastupao. Očekujem da će biti još duela za pamćenje”. 

5.Životni i sportski moto?
“Koliko daš, toliko ti se vrati”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU  odigrati na utakmicu  koja dolazi iz košarkaške Evrolige, DARUŠAFAKA – REAL MADRID. Ne treba trošiti previše reči na ovaj susret. Biće to sudar fenjeraša i drugoplasirane ekipe kako pokazuje tablica. Istanbulski klub slavio je u prošloj rundi takmičenja i tom pobedom prekinuo je seriju negativnih rezultata. Žrtva je bila Baskonija. Videćemo u kojoj meri će taj uspeh uticati na ekipu. Kraljevskom klubu ovaj poraz tima iz Vitorije trebalo bi da predstavlja dovoljno upozorenje. Real je u kolu koje je za nama na svom terenu savladao Anadolu Efes i napravio lepu uvertiru pred susret sa Dačkom. Trenutni poredak Darušafake je poražavajućih 3:17, dok su Madriđani na skoru 16:4.

„Očekujem dominaciju gostiju, tako da bi sve sem njihove pobede iznenadilo košarkaške gledaoce. Verujem u pobedu Reala i na poluvremenu i na kraju meča, zbog čega predlažem PK 2-2”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 18:15 9269 EVRL Darussafaka - Real Madrid pk 2-2 1,43
Ukupna kvota1,43

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: Star Sport/ M. Ćetković priv. arhiva


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara