""
""

PET NA PET - Milojko Pantić: Šeki je mađioničar navlačenja... On me je Zvezdom začarao!

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.09.17. | 08:58

“Ne zaboravljam dan kada se nebo otvorilo i stadion eksplodirao”, kaže čuveni reporter za Mozzart Sport

Nepopravljivo šarmantan, pedantno posvećen zanatu koga "svako u kafani zna da radi", i simpatično naklonjen Crvenoj zvezdi… Da, to je on, Milojko Pantić, čovek kome ni Partizanovci nisu “preterano zamerili” kada je rekao:” Na teren izlaze igrači u crno – belim dresovima, a evo i naših”…

Izabrane vesti

Pa, kako bi mu se nešto i zamerilo,  kada  je današnji gost Mozzartove rubrike “Pet na pet”, bio dvanaesti igrač FK Crvena zvezda u Bariju, na stadionu Sveti Nikola, kada je cela Jugoslavija poslednji put bila sportski ujedinjena u uverenju da od Vardara, pa do Triglava, ma na celom svetu nema boljih od Pančeva, Prosinečkog, Binića, Belodedića i ostalih Ljupkovih šarmera od fudbalskog zanata!

Prenosio je Milojko i veliki broj sportskih nadmetanja u atletici, rukometu, gimnastici… Na jednoj međunarodnoj rukometnoj utakmici, bodreći naše rukometaše, rekao je: “Cela Jugoslavija je sada sigurno na rukama”. Milojko Pantić je profesionalnu karijeru započeo 1972. godine radeći kao novinar komentator u sportskoj redakciji TV Beograda. Urednik ove redakcije je postao 1988. i na tom mestu se zadržao pune četiri godine. Od 2000-2002. Je bio pomoćnik glavnog urednika informativnog programa RTS-a, a od 2003. osnivač  TV produkcije “Sportska galaksija” kao i autor i voditelj istoimene emisije. U našoj rubrici “Pet na pet”, Milojko Pantić je odgovarao na naših pet postavljenih pitanja, pa da pogledamo kakve je odgovore dao.

1.  Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?
“Naravno. Dva meseca sam kao pionir trenirao fudbal u jednoj selekciji kod Miljana Miljanića. Kada je na tromesečju u đačkoj knjižici Miljan video sve kečeve, rekao mi je da nema treninga dok to ne popravim. Tako se, pre nego što je i počela završila moja fudbalska karijera”.

2.  Ko Vam je bio sportski uzor u tinejdžerskim danima?
“Uspešni ljudi u svim oblastima života su bili moji uzori”.

3.  Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“To je Crvena zvezda . Glavni krivac za to moje opredeljenje je Dragoslav Šekularac, najpopularniji sportista svih vremena na ovim prostorima”.

4.  Sportski događaj koji Vam je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“To je bila revanš utakmica polufinala KEŠ-a, 1991. godine. Crvena zvezda je igrala protiv Bajerna. Počelo je duplim pasom Jugovića i Pančeva, lopta je došla do Prosinečkog, pa do Siniše Mihajlovića. Centaršut, lopta lobuje golmana Bajerna i završava u mreži. Dalje znate. Tada se “nebo otvorilo, a stadion  je eksplodirao”.

5.  Životni i sportski moto?
“Kratko i jasno:  U se i u svoje kljuse”.

Bonus pitanje. Šta odigrati na duelu Bundeslige, Hanover-Hamburger?
“Od dva do četiri gola”.

Pišu: Nela i Đurđe Mečanin

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Bari 1991Dragoslav ŠekularacMilojko Pantić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara