PET NA PET - Mirko Poledica: Obožavam Vojvodinu, volim Borac, ali i Legiju iz Varšave

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.02.19. | 08:20

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” ceni red, rad i disciplinu!

Kao igrač špartao je terenima čačanskog Borca, Vojvodine, Leha, Sparte iz Praga, Legije… Prvi fudbalski učitelji bili su mu Milovan Miki Rajevac, Milovan Ćirković Ćirko, Miloljub Kovačević – Mićo Kovač, Mihailo Kolarević Kolar… Od saigrača moraju se izdvojiti Milivoje Vitakić, Branko Jelić, Ivica Dragutinović, Neško Milovanović…

Kao član Vojvodine biran je u najbolji tim naše najjače lige, sa Spartom je uzeo kup Češke, a sa Legijom bio je prvak Poljske. Sa Spartom se našao među 16 najboljih klubova u Ligi šampiona, ali se isprečio slavni Milan. Kada se fudbalski penzionisao opredelio se za put kojim se ređe ide. Mirko Poledica izabran je za predsednika sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” gde se veoma dobro snalazi. Od prvog dana ima pune ruke posla i rešava sporove mnogobrojnih fudbalera, a veoma je cenjen u udruženju FIFPro. Veliku pomoć ima od poznatog beogradskog advokata Vladimira Bojovića.

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno pored fudbala imali dodirnih tačaka sa još nekim sportskim aktivnostima?
“Trenirao sam karate i vlasnik sam braon pojasa. Takođe, bio sam rukometni golman jer sam rođen pored rukometnog terena gde je sad ‘Plava’ hala u Atenici, predgrađu Čačka. Oprobao sam se i u košarci…Generalno, kad sam bio dečak svi smo trenirali više sportova da bismo kasnije doneli definitivnu odluku šta je tačno za nas. E sad, sećam se da je Saša Zimonjić bio jedan od najboljih fudbalera i pošto smo se družili Sale me pozvao da pređem na fudbal. Još tačnije, tad su bila školska takmičenja, završni turnir se održao na terenu FK Borac. Mislim da smo igrali finale koje je gledao i sjajni trener Milovan Rajevac. Posle utakmice je prišao i pitao me da li ću da treniram u Borcu, što sam oberučke prihvatio. Moj matični klub bio je čačanski Borac. Iz perioda koji sam proveo u tom klubu uvek ću pamtiti trenera Mihaila Kolarevića, koji je bio strog, ali pravedan. Naučio nas je da poštujemo autoritete, starije igrače, što danas nije slučaj”.

2.Ko Vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Generalno generacije oko moje volele su sport i sve smo pratili. Od tenisera Bobe Živojinovića, Gorana Ivaniševića, do skijaša Bojana Križaja, Mateje Svet… Naravno, kao dete gledao sam i fudbal, a prva utakmica koju sam odgledao na stadionu kraj Morave bio je duel između Borca i Olimpije. To je bio period velike Jugoslavije koja je obilovala vrhunskim sportistima”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
”Definitivno, na prvom mestu mi je Vojvodina. U Novom Sadu sam doživeo punu igračku afirmaciju, proveo najlepše igračke godine i nikad nisam krio da mi je Vojvodina nešto posebno. Borac volim na neki svoj način, a kad su inostrani klubovi u pitanju prirasla mi je za srce Legija iz Varšave. U svakodnevnom sam kontaktu sa ljudima iz Legije, kad mi vreme dozvoli odem da ispratim neki Legijin meč.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Sve utakmice koje sam u dresu Vojvodine odigrao protiv ‘večitih’ rivala. Sećam se, Voša je imala mlad tim, ali smo dobili Partizan u sred Beograda. Za te duele smo živeli, kao i publika u Novom Sadu. Toga više nema, makar nema u toj meri. Takođe, sećam se titule sa Legijom iz 2006. godine, ali i utakmica koje sam igrao u Ligi šampina. Tad sam bio prvi Čačanin koji je igrao utakmice na tom nivou.

5.Životni i sportski moto?
“Rad, red i disciplina”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u  odigrati na utakmicu  koja dolazi iz osmine finala Lige šampiona, Mančester Junajted – PSŽ. Od Liverpula, pa na sledećih 11 utakmica Đavoli nemaju poraz. Parižani nose ulogu favorita u duelu, ali da su ranjivi pokazao je poraz od Liona. Poslednji međusobni okršaj dobili su Francuzi sa 2:0.

“Da se nadamo otvorenoj i nadahnutoj borbi uz puno golova, četiri plus”. 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 21:00 6408 Man.Utd. - PSG ug 4+ 2,70
Ukupna kvota2,70

 

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Mirko Poledicapet na petsindikat profesionalnih fudbalera nezavisnost

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara