"Gale Kerber"
"Gale Kerber"

PET NA PET-Gale Kerber: Po Partizanovom centarforu, Milanu Galiću nazvaše me Gale!

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.11.17. | 08:51

Muzičar od formata, kuglanjem se aktivno bavi 20 godina

Gale Kerber

Pre izvesnog vremena realizaciju „Humanitarnog tiketa u podne“, dobrotvorne akcije kompanije Mozzart, svesrdno je podržao Gale Kerber. Pravo ime ovog poznatog  srpskog rok muzičara je Goran Šepa. Osnivač je i pevač jugoslovenske rok grupe „Kerber“, koja je osnovana u Nišu, 1981. godine. Naziv grupe nosi ime bića iz grčke mitologije i predstavlja troglavog psa sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet. U početku je grupa nastupala po niškim klubovima, a nastupali su i kao predgrupa na koncertima grupe „Galija“.

Izabrane vesti

Prvi album koji su izdali 1983. godine nosi naziv „Nebo je malo za sve“, a zatim na red dolaze i „Ratne igre“, „Seobe“, „Ljudi i bogovi“, „Peta strana sveta“, „Zapis“. Najangažovaniji su bili 1987. godine kada su održali preko 2.000 koncerata na prostorima bivše Jugoslavije. Nastupali su i u Velikoj Britaniji i Grčkoj, a najveću popularnost su imali u Srbiji, Bosni i Makedoniji. Gale Kerber je rado prihvatio naš predlog i odgovarao na pitanja u rubrici Mozzart Sporta „Pet na pet“.

1. Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?

,,Najviše sam igrao fudbal, ne aktivno, ali sam uvek bio član reprezentacija osnovne škole, Gimnazije, a i kasnije na studijama. Jednostavno, imam dar za fudbal. Trenutno se aktivno bavim kuglanjem. Naš klub Čair je član Prve lige Srbije, i nalazimo se na deobi prvog mesta. Aktivan sam kuglaš preko 20 godina. Pored toga, predsednik sam muške i ženske kuglaške selekcije. Prosto rečeno, čovek za sve. Nekako, uspevam da uskladim sve obaveze, muziku, kuglanje, privatne poslove... Usavršio sam specijalnu gimnastiku“.

2. Ko Vam je bio sportski i životni uzor?

,,Fudbaler Partizana Milan Galić, sjajni centarfor koji se nadavao golova. Po Galiću sam i dobio nadimak Gale“.

Milan Galić na 36. večitom derbiju3. Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

,,U neka davna vremena to je bio Partizan, zbog Milana Galića naravno. Trenutno sam razočaran u srpski fudbal. Ispoštovao sam „A“ reprezentaciju Srbije koja je izborila plasman na Mundijal. Mada, nije mi jasan naš fudbal. Kad na malim ekranima posmatram poznate evropske klubove, i uporedim sa našim načinom igranja, zapitam se da li je to isti sport. Pred velika takmičenja uvek priželjkujem da se ne plasiramo na Svetsko ili Evropsko prvenstvo, da bih na miru mogao da gledam utakmice, jer se u suprotnom strašno nerviram. Pored Partizana, volim i niški Radnički. Želim da se vrati na stare staze i bude što je nekad bio i na evropskoj sceni“.

4. Sportski događaj koji Vam je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

,,Ima mnogo utakmica koje pamtim, ali me je poslednjih godina najčešće obradovao i oduševio Novak Đoković. Prava sportska i ljudska veličina. Naravno, pamtim uspehe košarkaša Partizana, Đorđevićeve trojke, ali i sva zlata vaterpolista, košarkaša, tekvondista... Ipak, moram da podvučem, da nisam sportski fanatik, ali da izuzetno poštujem teškim radom zarađene medalje na svim velikim prvenstvima“.

Gale na koncertu5. Da li imate sportski i životni moto?

,,Važno je učestvovati, ali da bi se pobedilo. Trijumf je cilj svih sportista, jer mnogo rada i truda ulažu tokom priprema. Kada se ne uspe, suze su sastavni deo takmičenja“.

Bonus pitanje! Šta u MOZZARTU odigrati na utakmici između Štutgarta i Dortmunda?

„Mislim da je najrealnije tri plus“.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:30 3006 NEM 1 Stuttgart - Dortmund ug 3+ 1,45

Pišu: Nela i Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

(Foto: MN Press, Printscreen)


tagovi

Milan GalićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara