Peta u Humskoj, to se ne viđa svaki dan - Aleksa Vukanović je otrov za Partizan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.10.18. | 17:49

Crno-beli igrali 1:1 protiv Napretka

Umesto otplate dela duga, upao je Partizan u još veću bulu. Celu prošlu sezonu nijednom nije dobio Napretka i taman kad su Grobari pomislili da je skinuto "kruševačko prokletstvo", crno-beli su još jednim skromnim izdanjem izneverili očekivanja navijača, naviknutih da ove jeseni gledaju utakmice na "nož". Ovu, u 13. superligaškom kolu, pamtiće po dobroj igri u prvom i indolentnoj u drugom poluvremenu i jednoj peti kao svedočanstvu da im je, možda, potreban igrač kakav je Aleksa Vukanović, potpisnik remija - 1:1 (1:0).

Šuškalo se letos da je klub iz Humske 1 zainteresovan za ofanzivca Čarapana, nisu tad rukovodioci uspeli da dogovore cenu, a ona je posle duela poviše Autokomande sada sigirno još veća, jer je 26-godišnji krini vezista izvanrednim potezom, kakav se retko viđa u Srbiji, doneo gostima bod i potvrdio da je Milorad Kosanović "maher" za Parni valjak. Bez obzira ko sedi za njegovim komandama.

Vukanoviću kapa dole na hrabrosti da uopšte šutne petom - iznenadio je i takvu golmansku gromadu kakva je Vladimir Stojković - i tako kruniše dodavanje Samuela Bahe, a sebe stavi u istu ravan sa Kosanovićem, jer kao da se pretplatio da maltretira crno-bele. Pogodak iz 62. minuta bio je njegov četvrti u sedmom međusobnom okršaju sa Partizanom, ima pride i dve asistencije, a nema mnogo fudbalera u ovoj državi sposobnih da se podiče takvim generalijama.

Meč u Humskoj pokazao je i da Partizan nema baš dovoljno kreacije kad ne može da se osloni na povređenog Danila Pantića. Bez mladog reprezentativca, odgovornost u smišljanju akcija pala je na Marka Jankovića, jedinog raspoloženog da vuče osvajača Kupa napred, međutim, koliko god inspirisanog, nedovoljnog da sam sruši goste iz Kruševca. Mada je sve krenulo idealno po tim Zorana Mirkovića, a baš Janković je posle dobrog prodora Rikarda po levoj strani zavrnuo loptu na peterac, odakle ju je uklizavanjem u mrežu uterao Nemanja Nikolić.

Izabrane vesti

Pogodak u ranoj fazi meča omogućio je domaćinu privilegiju kakvu nije imao u većem delu dosadašnje sezone. Da igra mirno, bez pritiska, a kad je tako, čim se noga olabavi, akcije postaju smislene i ima šta da se vidi. Jedina je šteta što je tek oko 2.000 gledalaca bilo na stadionu, pošto je osvajač Kupa Srbije na različite načine pokušavao da ugrozi golmana Nikolu Petrovića i sve do kaznenog prostora rivala delovao više nego pristojno, stvarajući višak, međutim, kad je trebalo da poentira, nije bilo veštog egzekutora.

Umalo u tu kožu da se uvuče Nikola Boranijašević (nespretnom rekacijom mogao da postigne autogol), zanimljiv pokušaj imao je i Rikardo, a početkom drugog dela zicere su propustili Nikolić i Zakarić, oprobao je šut s distance i Janković, ali kad su te šanse ostale neiskorišćene Napredak je svoju prvu pravu zgrabio oberučke i zasluženo stigao do boda.

Kao da su pitomci Milorada Kosanovića osetili da se domaćin previše zabavlja, uzeli su loptu, počeli da prete i preko Vukanovića stigli do poravnanja koje su odvažnim pristupom u drugom delu apsolutno zaslužili. A kad je ne baš sigurni sudija Novak Simović odsvirao kraj čak se nisu ni radovali, maltene su navikli da otimaju bodove Partizanu, čiji čelnici bi morali da se zapitaju kako je letos selektiran tim, koji je nastavio da prosipa bodove, a stručni štab da li je Armin Đerlek odogovarajuće rešenje kad nema Danila Pantića, jer isključenje mladog veziste zbog dva jeftina žuta kartona ilustruje da mu koncentracija nije jača strana.

Kad bi samo to bio problem tima čiji čelnici su najaviljivali titulu kao prioritet...


PARTIZAN – NAPREDAK 1:1 (1:0)
/Nikolić 12 - Vukanović 62/

Beograd
Stadion u Humskoj
Sudija: Novak Simović
Žuti kartoni: Đerlek, Rikardo, Janković (Partizan), Ostojić, Veškovac, Samuel, Vulić (Napredak)
Crveni karton. Đerlek (Partizan)

PARTIZAN: Stojković -  N. R. Miletić, Marković, Valijete, Urošević (od 79. Kosović) – Zdjelar, Đerlek, Janković, Zakarić – Nikolić, Rikardo. Klupa: Kljajić, Enake, Ostojić, N. G, Miletić, Smiljanić, Kosović, Ivanović. Trener: Zoran Mirković.

NAPREDAK: Ni. Petrović – Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Ne. Petrović – Baha, Kostić – Alivodić (od 79. Ivanović), Vulić, Vukanović (od 87. Ilić) – Zec. Klupa: Janković, Marinković, Eskić, Rušević, Ilić, Stevanović, Ivanović.  Trener: Milorad Kosanović.


Foto: Star Sport


tagovi

Nemanja NikolićAleksa Vukanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara