(©Reuters)
(©Reuters)

Petak u Seriji A: Atalanta i dalje veruje u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.03.23. | 13:24

Đan Pjero Gasperini nije svario glasine o mogućem dolasku trenera Sportinga iz Lisabona Amorima na njegovo mesto

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Dvadeset sedmo kolo u Seriji A počinje mečevima Sasuolo – Specija i Atalanta - Empoli. Đan Pjero Gasperini nije svario glasine o mogućem dolasku trenera Sportinga iz Lisabona Amorima na njegovo mesto i najavio je povratak Atalante u borbu za mesto u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

U Ređo Emliji igraju dva tima koja su priredila najveća iznenađenja u prethodnom kolu pobedivši Romu odnosno Inter.

ATALANTA – EMPOLI (20.45)

Timovi Đan Pjera Gasperinija i Paola Zanetija prolaze kroz ozbiljnu krizu rezultata i igre. Tim iz Bergama je u dobroj meri kompromitovao nade da bi mogao da se uključi u trku za mesto u Ligi šampiona, a Empoli je i dalje u poziciji da mora da bude na oprezu kada je u pitanju borba za opstanak.

Atalanta je na poslednjih šest mečeva ostvarila samo jednu pobedu, uz čak četiri poraza i jedan remi. U Bergamu su posebno zabrinuti zbog iznenadne oseke golova. Na prvih pet mečeva u 2023. godini Boginja je postigla čak 17 golova, na sledećih šest je uspela samo tri puta da zatrese mrežu, dok u poslednjih 270 minuta nisu dali nijedan gol.

Empoli je nanizao sedam mečeva bez pobede posle trijumfa nad Interom na San Siru. Štaviše, na poslednje tri utakmice nije samo ostao praznih šaka nego je upseo da zatrese mrežu samo jednom,

Atalanta je samo jednom izgubila na svom terenu do Empolija, ali je zato pet puta remizirala. Susreti dva tima su po običaju siromašnim golovima, čak na 15 mečeva jedan od dva tima nije postigao gol a gotovo svaki treći meč (šest) je završeno rezultatom 0:0.

(©Reuters)(©Reuters)

Gasperini želi što pre da prekine negativnu seriju, između ostalog i da bi udaljio sve bučnije glasine da bi na klupu Atalante mogao da stigne šef stručnog štaba Sportinga iz Lisabona Ruben Amorim. Najbolji i najefikasniji način je da vrati Atalantu u LŠ i Đan Pjero veruje da njegov tim nije prokockao sve šanse, tim pre što su u prethodnom kolu rimski i milanski klubovi napravili velike kikseve.

Boginja je oslabljena zbog odsustva Hatebora i Đimšitija, ali pre svega Kopmejnersa. Na drugoj strani Empoli je doputovao u Bergamo bez prvog čuvara mreže i najboljeg igrača Vikarija.

Trener Atalante još vaga da li da igra sa klasičnim trozupcem sa Murijelom, Zapatom i Lukmanom ili da poveri ulogu ofanzivnog pleja Pašaliću iz leđa dvojice napadača.

ATALANTA (3-4-3): Muso – Toloi, Palomino (Demiral), Skalvini – Zapakosta, De Ron, Ederson, Mehle – Murijel (Pašalić), Zapata, Lukman (Boga)

EMPOLI (4-3-1-2): Perisan – Ebuehi, Ismajli, Luperto, Parizi – Akpa Akpro, Grasi, Bandineli – Baldanci – Kaputo, Satrijano

SASUOLO – SPECIJA (18.30)

U Ređo Emiliji ukrštaju koplja dva kluba koja su napravila najveća iznenađenja u prošlom kolu: Sasuolo je pobedio Romu na Olimpiku, a Specija Inter na Piku. Ekipa Alesija Dionizija se nalazi u odličnoj formi. U poslednjih sedam kola samo je Napoli osvojio više bodova od tima iz Emilije, a i jedini poraz u poslednjih osam kola Sasuolo je doživeo od lidera na tabeli.

I Specija je u poslednjih pet kola imala solidne rezultate. Liguri su izgubili samo jednom, od Juventusa i zabeležii su tri remija i jednu pobedu. Takođe, Specija je na poslednjih pet gostovanja zabeležila dve pobede, dva remija i poraz.

Dva tima su odigrali dosada pet mečeva u Seriji A. Sasuolo je bio uspešniji sa dva pobede i dva remija, ali je jedini poraz doživeo na stadionu u Ređo Emiliji.

Sasuolo je napravio seriju odličnih rezultata jer Dionizi konačno ima gotovo sve igrače na raspolaganju. Berardi je ostavio povredu iza sebe i njegov učinak u 2023. godini je fantastičan. Reprezentativac Italije je stavio svoj potpis na devet golova Sasuola (četiri gola i pet asistencija). Takođe, Lorijente je eksplodirao u martu: tri gola, tri asistencije.

Domaćin ne može da računa na Tresoldija (kartoni) i Moldura (povreda). Specija ima četvoricu igrača van stroja: rezervnog golmana Marketija, Holma, Recu i Bastonija.

SASUOLO (4-3-3): Konisilji – Zortea, Erlić, Ferari, Rožerio – Fratezi, Maksim Lopez, Enrike – Berardi, Pinamonti, Lorijente.

SPECIJA (4-3-1-2): Drongovski – Amian, Ampadu, Kaldara, Nikoalau – Burabija, Ekdal, Đazi – Agudelo – Šomurodov, Enzola.

---------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

SERIJA A – 27. KOLO

Petak

18.30 (1.85) Specija (3.70) Sasuolo (4.60)

20.45 (1.45) Atalanta (4.60) Empoli (8.50)

Subota

15.00 (1.85) Monca (3.60) Kremoneze (4.80)

18.00 (3.45) Salernitana (3.20) Bolonja (2.35)

20.45 (3.35) Udineze (3.35) Milan (2.20)

Nedelja

12.30 (3.10) Sampdorija (3.05) Verona (2.65)

15.00 (1.65) Fjorentina (3.70) Leče (6.75)

15.00 (4.90) Torino (3.40) Napoli (1.80)

18.00 (2.80) Lacio (2.95) Roma (3.05)

20.45 (2.10) Inter (3.40) Juventus (3.90)



tagovi

AtalantaĐan Pjero GasperiniSpecijaEmpolisasuolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara