Lautaro Martines (© Reuters)
Lautaro Martines (© Reuters)

Petak u Seriji A: Inter cilja dvocifrenu prednost u odnosu na Juve i Milan

Vreme čitanja: 5min | pet. 16.02.24. | 12:56

Simone Inzagi spremio rotacioni sistem pred meč sa Atletiko Madridom

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Mala rotacija za veliki beg, tako bi se mogla opisati namera Simonea Inzagija pred meč sa Salernitanom. Šef stručnog štaba Nerazura će prvi put u ovoj sezoni odmarati nekoliko ključnih igrača za Ligu šampiona. Skudeto ostaje apsolutni prioritet za Inter, čak i ispred osvajanja Lige šampiona, ali ćemo videti mali izuzetak.

Izabrane vesti

U Torinu, Granete Ivana Jurića protiv Lećea imaju imperativ pobede ako žele da ostanu u trci za jedno mesto u Evropi.

INTER - SALERNITANA (21.00)

Utakmice “testa-coda” (glava-rep), kako nazivaju Italijani mečeve između prvog i poslednjeplasiranog tima u Seriji A znaju da donesu iznenađenja češće nego što se misli. Zato u Apijano Đentileu sa velikom pažnjom i opreznošću pripremaju meč sa Salernitanom. Između ostalog i zato što su gosti iz Kampanje promenili trenera, na mesto Pipa Inzagija je došao Fabio Liverani, a večeras bi trebalo da vidimo na terenu prvi put zajedno par centralnih bekova Boateng-Manolas.

Povreda Ačerbija i rovito stanje Fratezija smanjili su razmere rotacije u Interu pred meč sa Atletikom Madridom u Ligi šampiona. Suprotno običaju, Simone Inzagi je ostao zakopčan oko sastava koji će istrčati na teren. Sa sigurnošću se zna da će Dumfris i Karlos Augusto zameniti Darmjana i Dimarka, dok su otvorena pitanja da li će u odbrani igrati Pavar ili Bišek, na sredini terena Barela ili Klasene i u napadu Lautaro ili Arnautović.

Toro je u prvom delu šampionata upravo protiv Salernitane postao prvi fudbaler u istoriji Serije A koji je ušavši sa klupe postigao četiri gola. Inzagi vodi računa o svakom detalju i sigurno mu se taj detalj vrzma u glavi s obzirom na to da je Lautaro igrao gotovo sve utakmice u ovoj sezoni. Protiv Atletika je potreban svež, odmoran i oran Martines da bi se otvorio put ka četvrtfinalu Lige šampiona.

Inter nije izgubio ni jedan jedini bod u duelima sa Salernitanom na svom terenu u Seriji A. Nerazuri imaju maksimalan učinak četiri od četiri. Takođe, momci Simonea Inzagija su postavili novi rekord. Pre njih, nijedan tim Intera nije uspeo da veže sedam uzastopnih pobeda na početku kalendarske godine.

Nerazuri imaju i najveći procenat pobeda u svih pet najjačih šampionata Evrope: 83 odsto, odnsono 19 pobeda na 23 meča a i najviše put su sačuvali svoju mrežu 14.

Salernitana je na poslednjim gostovanjima u prvenstvu bila tvrđi orah nego obično. Na poslednja tri meča daleko od Salerna zabaležili su po pobedu, remi i poraz a čak dva puta su uspeli i da sačuvaju svoju mrežu.

Fabio Liverani će treći put debitovati na klupi jednog tima u Seriji A protiv Intera. Prethodna dva nisu bila berićetna, jer je sa Đenovom izgubio 0:2, a sa Lećeom 04.

Ako je verovati statistici, golove ćemo videti u drugom poluvremenu, Nerazuri najviše daju golova u nastavku meča, a Salernitana najviše prima u drugih 45 minuta. Drugi kuriozitet je da je Inter realizovao najviše penala, a Salernitana je primila najviše golova sa bele tačke.

----------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.comDovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------

Pažnja na bivšeg igrača Intera Antonija Kandrevu. Od igrača koji trenutno igraju u Seriji A Nerazurima je više golova dao samo Domeniko Berardi: Kandreva sedam, Berardi osam.

Salenitana je, inače, došla u Milano bez par važnih igrača. Facio, Đomber, Pirola, Pjeroci i Ikvuemezi su povređeni, a Bradarić je ostao u Salernu zbog kartona.

INTER 3-5-2: Zomer - Pavar (Bišek), De Fraj, Bastoni - Dumfris, Barela (Klasen), Čalhanoglu, Mhitarjan, Karlos Augusto -Tiram, Arnautović (Lautaro).

SALERNITANA 4-3-1-2: Očoa - Zanoli, Manolas, Boateng, Sambia - Kulibali, Mađore, Bašić - Kandreva - Dia, Vejsman.

TORINO - LEĆE (19.00)

Torino će biti prilično oslabljen protiv Lećea. Ispred našeg reprezentativca Milinković Savića stajaće novokomponovana odbrana koju dosada nismo videli. Sva trojica startera u odbrani su van stroja: Bonđorno i Rodrigez su povređeni, a Tameze mora da preskoči meč zbog kartona.

Ivan Jurić je odlučio da ostavi na klupi Sanabriju. Južnoamerikanac je u padu forme i šansu bi trebalo da dobije Pelegri dok će novo pojačanje Okereke verovatno ući u igru u drugom poluvremenu. Ivan Ilić bi trebalo da počne meč od prvog minuta, ali nije isključeno da se Jurić u poslednjem momentu orpedeli za Linetija.

Večerašnji duel je, posle dva vezana remija, neka vrsta poslednje šanse za Torino da ostane u vozu timova koji se bore za jedno mesto u Evropi.

Torino je pobedio na sva tri poslednja dvoboja Leće i to bez primljenog gola. Da bi pronašli tim koji su Granate pobedile četiri puta zaredom bez pretrpljenog gola moramo da se vratimo u 1970. godinu kada je taj skor ostvaren sa Brešom.

Tim Ivana Jurića je vezao i pet mečeva u Seriji A bez poraza (dve pobede i tri remija), međutim, taj pozitivan podatak kvare remiji sa timovima koji se bore za opstanak Salernitanom i Sasuolom u posledna dva kola.

Vanja Milinković Savić je spustio roletne na svoj gol u Torinu (primio je samo jedan gol na poslednjih met mečeva na Olimpijskom stadionu Grande Torino), međutim, problem su njegovi saigrači u napadu. Naime, Toro je tim koji najmanje šutira u okvir protivničkog gola u Seriji A.

Leće je nanizao čak pet poraza na gostovanjima postigavši samo jedan gol. Da bismo pronašli tim iz Salenta koji je naređao šest poraza van Pulje moramo da se vratimo u 2010. godinu.

Pažnja na Duvana Zapatu. Kolumbijac je na četiri meča protiv Lećea dao pet golova, tresući mrežu tim iz Salenta na svaka 52 minuta.

TORINO 3-4-1-2: Milinović - Džidži, Sazonov(Lovato), Mazina - Belanova, Riči, Ilić (Lineti), Lazaro - Vlašić - Pelegri, Zapata.

LEĆE 4-3-3: Falkone - Džendri, Pongračić, Baskiroto, Galo - Kaba, Ramadani, Udin - Almkvist, Krstović, Sansone.

SERIJA A – 25. KOLO

Petak

19.00: (1,85) Torino (3,40) Leče (4,60)

21.00: (1,17) Inter (7,50) Salernitana (16,0)

Subota

15.00: (1,65) Napoli (3,80) Đenova (6,50)

18.00: (6,25) Verona (3,60) Juventus (1,70)

20.45: (1,35) Atalanta (5,30) Sasuolo (8,00)

Nedelja

12.30: (2,40) Lacio (3,20) Bolonja (3,40)

15.00: (3,70) Empoli (3,45) Fjorentina (2,15)

15.00: (1,95) Udineze (3,45) Kaljari (4,00)

18.00: (3,90) Frozinone (3,50) Roma (1,95)

20.45: (4,70) Monca (3,50) Milan (1,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AInterSalernitanaTorinoLeče

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara