Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Petak u Seriji A: Preporod Juventusa baziran na dva postulata - odbrani i spasiocu Vlahoviću

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.10.22. | 14:47

Stara dama je u šampionatu primila samo sedam golova, a srpski napadač je u šest navrata tresao mrežu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

U Torinu se nadaju da će Dušan Vlahović protiv Empolija zatvoriti u velikom stilu sedam dana tokom kojih je doneo pobedu Juveu u derbiju protiv Torina, završio među 20 najboljih igrača u trci za Zlatnu loptu i u idealnom timu Serije A za prethodnu sezonu.

Izabrane vesti

Vlahović je odigrao 12 uzastopnih mečeva što je navelo na pomisao da bi Masimilijano Alegri mogao da ga odmori protiv Empolija, ali je meč sa Toskancima previše važan da bi ga ostavio na klupi odmarajući ga za Benfiku u Ligi šampiona.

Dušan je od sedam golova u Seriji A i Ligi šampiona, šest postigao na Alijancu i osim protiv Rome (taj meč je završen nerešeno) uvek je doneo pobedu Staroj dami. Moglo bi se reći da Alegri bazira preporod Bjankonera na dva postulata: odbrana i Vlahović. Uprkos svim kritikama defanzivne linije, Juve je u prvenstvu primio samo sedam golova, dok je Vlahović u prvenstvu šest puta zatresao mrežu.

Očekuje se da Alegri potvrdi postavku iz meče sa Torinom, odnosno da pošalje tim u formaciji 3-5-2. Pre meča sa Torinom, Juve je igrao uglavnom sa 4-3-3- ili 4-4-2, i budući da Juve nije samo pobedio u derbiju nego je i kreirao 11 šansi i osam puta šutirao u okvir gola (rekordi u ovoj sezoni), logično je da bi Alegri trebalo da nastavi tim putem. Valja napomenuti i da se kapiten Leonardo Bonuči mnogo bolje snalazi u ulozi centralnog beka u liniji sa tri defanzivca nego sa četiri.

Oko interpretatora novog stila igre Juventusa postoji nekoliko rebusa koje će Alegri rešiti tek pred početak susreta. U odbrani su u opticaju, pored sigurnih Bonučija i Danila, dva imena: Rugani ili Aleks Sandro. Brazilac je dao ohrabrujuće signale u poslednje vreme i imajući u vidu Alegrijevo visoko mišljenje o njemu nije isključeno da dobije novu šansu. Na sredini terena su Lokateli i Paredes, kandidatu za ulogu režisera igre mada bi mogli obojica da se nađu u startnih 11, u tom slučaju bi Mekeni završio na klupi. U napadu su Arkadijuš Milik i Mojze Ken u baražu za mesto pored Vlahovića.

Podsetimo, Juve je i dalje bez Pogbe, Kjeze, Bremera, Di Marije i De Šilja, što će reći bez četvorice sigurnih startera.

Dušan Vlahović (©Reuters)Dušan Vlahović (©Reuters)

Na drugoj strani Empoli dolazi u Torino osokoljen pobedom nad Moncom u prošlom kolu, ali i bez par važnih igrača poput Tonelija, Ismajlija, Grasija i Akpe Akproa.

Intersantno je da je Empoli izgubio samo jedan meč na gostovanjima u ovoj sezoni i to na premijeri od Specije, posle toga su usledila tri remija i jedna pobeda, a bili su i na nekoliko sekundi od trijumfa nad Torinom kada im je sreću pokvario uporni Saša Lukić.

--------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------

Juventus je na svom terenu ostvario tri pobede i dva remija (Roma i Salernitana), dok je u susretima sa Empolijem odnosio bodove na 17 od poslednjih 18 susreta. Štaviše, u Torinu je Juve zabeležio 11 pobeda i samo jedan remi pre prošlogodišnjeg poraza, prvog u istoriji Bjankonera od Empolija u Torinu (0:1).

JUVENTUS 3-5-2: Ščensni – Danilo, Bonuči, Aleks Sandro – Kvadrado, Mekeni, Lokateli, Rabio, Kostić – Vlahović, Ken (Milik).

EMPOLI 4-3-1-2: Vikario – Stojanović, De Vinter, Luperto, Parizi – Has, Marin, Bandineli – Baldanci – Satrijano, Destro.

--------------

Odbrojavanje je počelo, još 11 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

SERIJA A – 11. KOLO

Petak

20.45: (1.42) Juventus (4.50) Empoli (8.00)

Subota

15.00: (2.05) Salernitana (3.50) Specija (3.90)

18.00: (1.42) Milan (4.80) Monca (8.50)

20.45: (3.80) Fjorentina (3.50) Inter (2.10)

Nedelja

12.30: (2.00) Udineze (3.45) Torino (3.80)

15.00: (2.25) Bolonja (3.20) Leče (3.70)

18.00: (2.10) Atalanta (3.50) Lacio (3.80)

20.45: (3.00) Roma (3.40) Napoli (2.50)

Ponedeljak

18.30: (2.55) Kremoneze (3.25) Sampdorija (3.05)

20.45: (1.95) Sasuolo (3.50) Verona (3.90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

JuventusEmpoliSerija ADušan VlahovićMasimilijano AlegriMojze KenArkadijuš MilikLeonardo Bonuči

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara