Andrea Petanja (Reuters)
Andrea Petanja (Reuters)

Petanja se oprostio golom za pobedu i već počeo da raduje Sampdoriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.08.21. | 20:27

Napoli jedva do pobede na Marasiju

Mučio se Napoli bez špica, nije hteo da rizikuje povredu Andree Petanje ali je na kraju morao i isplatilo mu se. Golom italijanskog centarfora, Napolitanci su savladali Đenovu u gostima sa 2:1 i posle dva kola imaju maksimalan učinak. A Petanji je to vrlo verovatno bio oproštajni gol u dresu Napolitanaca pošto se večeras neće vraćati sa ekipom u Napulj već ostaje u Đenovi da završi transfer u Sampdoriju.

U odsustvu suspendovanog Osimena, poziciju centarfora je od početka prinudno pokrio Lorenco Insinje, a Lozano i Politano su dejstvovali po krilima. Upravo njih dvojica su na početku meča kreirali šansu koju je propustio Meksikanac, a potom je Insinje pogodio stativu. Usledio je period pritiska Đenove, ali bez konkretne šanse... Napoli je uspostavio balans sredinom poluvremena i u 39. minutu poveo posle sjajnog udarca Fabijana Ruiza sa distance. Španac je maestralno naciljao donji, suprotan ugao sa 16 metara i nije bilo šanse da Sirigu odbrani. Svaki od sedam poslednjih golova španskog veziste u Seriji A je došao udarcem van kaznenog prostora.

Izabrane vesti

Davide Balardini je na poluvremenu uveo Pandeva i Buksu što se osetilo i Đenova je odmah imala strašnu šansu. Tačnije tri šanse u jednom napadu. Odbranio se Napoli nekako, a potom je Pandev zatresao mrežu. Ipak, VAR je opravdano poništio gol Makedonca.

Ipak, neminovno se desilo u 69. minutu. Mladi levi bek Andrea Kambijaso je upisao prvenac u Seriji A. Uhvatio je sjajan volej na centaršut Giljonea i doneo Grifonima zasluženo izjednačenje.

Spaleti nije imao kud i probao je da pojača napad. Ušli su Una i Petanja koji će u naredna dva dana najverovatnije pojačati Sampdoriju pošto su dva kluba nadomak dogovora oko trampe za Mortena Torsbija. Korpulentni napadač je u svom stilu sjajno reagovao na centaršut Marija Ruija i udarcem glavom sa peterca matirao Sirigua. Već je počeo da počeo da se dopada navijačima Đenovinog gradskog rivala...

A Petanjin budući klub Sampdorija je donela vredan bod sa gostovanja Sasuolu – 0:0.

Iako bez nekoliko bitnih igrača, Neroverdi su držali Sampdoriju u šahu, igrali bolje, stvarali šanse ali je na golu Đenovaljana blistao Emil Audero. Šta je sve večeras branio Kaputu, Đuričiću, Bogi... Bez dileme je najzaslužniji za bod Dorije koja je bila bezopasna u napadu i videlo se koliko joj fali tip igrača poput Petanje.

SERIJA A - 2. KOLO

Petak

Udineze - Venecija 3:0 (1:0)

/Puseto 29, Delofeu 70, Molina 90+3/

Verona - Inter 1:3 (1:0)

/Ilić 15 - Martinez 47, Korea 83, 90+4/

Subota

Atalanta - Bolonja 0:0

Lacio - Specija 6:1 (3:1)

/Imobile 5, 15, 45+2, Anderson 47, Hisaj 70, Alberto 85 - Verde 4/

Fjorentina – Torino 2:1 (1:0)

/Gonzales 41, Vlahović 70 – Verdi 89/

Juventus – Empoli 0:1 (0:1)

/Mankuzo 21/

Nedelja

Đenova - Napoli 1:2 (0:1)

/Kambijaso 69 - Ruiz 39, Petanja 84/

Sasuolo - Sampdorija 0:0

20.45: (1,50) Milan (4,30) Kaljari (6,50)

20.45: (5,60) Salernitana (3,90) Roma (1,62)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Andrea Petanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara