Ermedin Demirović (©Reuters)
Ermedin Demirović (©Reuters)

Petev meša karte u Bukureštu, cilj ostaje isti - Bodovi sa gostovanja

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.09.22. | 13:17

Liga nacija, B divizija: Rumuni igraju za opstanak

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Pobedom nad Crnom Gorom u Zenici, Bosna i Hercegovina je potvrdila prvo mesto u grupi Lige nacija i obezbedila plasman u Ligu A. Samim tim, meč poslednjeg kola protiv Rumunije u Bukureštu (20.45) praktično neće ništa značiti sa rezultatskog aspekta, ali se put Bukurešta nije otišlo sa belom zastavom.

Izabrane vesti

Od kako je seo na klupu Zmajeva, Ivajlo Petev je mnogo puta osporavan. Javnost ga je bukvalno terala sa klupe, ali je bugarski stručnjak ipak isterao svoje. Govorio je da će rezultati pokazati, a upravo posle pobede nad Crnom Gorom, i plasmana u Ligu A, gde će Zmajevi igrati sa najboljim evropskim selekcijama, ta ista javnost je sada na Petevljevoj strani.

Istina, u igri i nema nekih preteranih promena na bolje, ali rezultatu se ne gleda u zube. Tako da će pred poslednji susret kvalifikacija, BiH imati veliku podršku javnosti i pokušati nastaviti taj niz. Zanimljivo je da Petev za svog selektorskog mandata, nije upisao gostujući poraz.

20.45: (2,05) Rumunija (3,35) BiH (3,80)

Sve je krenulo 24. marta prošle godine kada je BiH remizirala u Helsinkiju sa Finskom 2:2. To je ujedno bio i Petevljev debi. Od tada, odigrali su pet utakmica na strani i sa svih doneli bodove. Savladan je Kazahstan, dok su odigrali nerešeno sa Francuskom, Ukrajinom, Finskom, Crnom Gorom.

Definitivno, podatak koji ne treba zanemariti pred večerašnje gostovanje u Bukureštu, jer Zmajevi žele nastaviti pozitivan niz gostujućih utakmica.

"Presrećan sam zbog ostvarenih rezultata. Uspeli smo da napravimo sinergiju i mnogo nam to znači. Ni na jednom gostovanju nismo poraženi otkako sam ja selektor i želja mi je da tako bude i sada. Idemo na pobedu", istakao je Ivajlo Petev.

Selektor je najavio da će dati priliku igračima koji nisu imali veliku minutažu do sada.

"Osigurali smo prvo mesto u grupi i atmosfera u ekipi je odlična. Dobiće priliku oni koji su manje igrali do sad, ali nema kalkulacija jer želimo nova tri boda. Svesni smo da nas očekuje teška utakmica. Rumunija ima dobre igrače, to smo videli i u Zenici. Sve nam to govori da možemo očekivati kvalitetnu utakmicu u lepom ambijentu. Naravno da sam ponosan na igrača na ono što su postigli u proteklom periodu. To su odlični momci i veliki profesionalci. Došao je i rezultat i svi smo sretni zbog toga. Što se tiče formacije u kojoj ćemo nastupiti, imam nekoliko ideja pa ćemo videti", kazao je Petev pred večerašnje gostovanje u Rumuniji.

Sa druge strane, Rumunima pobeda treba kako bi osigurali opstanak u Ligi B, a u isto vreme moraju se nadati porazu Finske u Crnoj Gori.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

LIGA NACIJA (B DIVIZIJA) - 6. (POSLEDNJE) KOLO

Ponedeljak

Grupa 3

20.45: (2,60) Crna Gora (3,00) Finska (2,95)

20.45: (2,05) Rumunija (3,35) BiH (3,80)

Utorak

Grupa 1

20.45: (1,37) R. Irska (4,50) Jermenija (10,0)

20.45: (2,45) Ukrajina (3,20) Škotska (3,00)

Grupa 2

20.45: (2,10) Albanija (3,20) Island (3,80)

Grupa 4

20.45: (2,60) Norveška (3,30) Srbija (2,65)

20.45: (1,80) Švedska (3,50) Slovenija (4,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijareprezentacija Rumunijereprezentacija Bosne i HercegovineFudbalska reprezentacija BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara