undefined
undefined

Peti put u ovom veku iz Dortmunda u Bajern: Ispunjena prva Tuhelova želja

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 10:03

Sledeći je Korejac Kim...

Možda nije naročito atraktivno ime, ali jeste sjajan posao Bajerna. Ono što je najavljeno pre nekoliko dana, Bavarci su danas obnarodovali: Novi igrač nemačkog šampiona je Rafael Gereiro (29).

Portugalac je potpisao trogodišnji ugovor i peti je igrač u ovom veku koji će dres Borusije iz Dortmunda zameniti Bajernovim. Podsetimo, prvi je tim putem krenuo Torsten Frings, još 2004. godine. Potom je leta 2013. kao bomba odjeknula vest da Mario Gece stiže u Minhen, da bi godinu dana kasnije za njim krenuo i Robert Levandovski. Pre sedam godina Bajern je od Borusije za 35.000.000 evra pazario tada najboljeg nemačkog štopera Matsa Humelsa...

Izabrane vesti

Gereiro je drugi igrač, posle Levandovskog, koji bez obeštećenja ide sa Vestfalena na Alijanc arenu. Njemu je istekao ugovor sa Milionerima, prvi se kao ozbiljan interesent javio Atletiko Madrid, međutim kada se kao opcija pojavio Bajern iskusni univerzalac nije mnogo razmišljao.

Nema sumnje da je na njegovu odluku uticalo i to što je u veoma dobrim odnosima sa Tomasom Tuhelom. Na dolasku momka koji gotovo jednako može da igra na svakoj poziciji u veznom redu, odnosno uz levu aut-liniju - kao klasičan bek ili onaj ofanzivniji - insistirao je upravo iskusni stručnjak, koji ga poznaje još iz perioda kada je vodio Dortmund.

Rafael Gereiro je ove sezone imao problema s povredama, ali je svakako uspeo da postigne sedam golova i zabeleži čak 14 asistencija. Otkako je došao u Dortmund 2016. godine odigrao je 224 utakmice, dao 40 golova i namestio još 50.

Dolazak Portugalca ne znači da će se klub iz Minhena lako odreći Alfonsa Dejvisa, kog već neko vreme povezuju s Real Madridom. Tuhelova ideja je navodno da Portugalca koristi više u sredini terena i da bude alternativa za brzonogog Kanađnina.

Ovo je drugi besplatan transfer Bajerna ovog leta. Pre Gereira u Minhen je stigao Konrad Lajmer, doskorašnji vezista RB Lajpciga. Trenutno je u završnoj fazi transfer Korejca Kima iz Napolija, nakon čega bi Bavarci trebalo da krenu i po Pau Toresa iz Viljareala.

Izbor centarfora ostaje za sam kraj...


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Rafael Gereiro

Obaveštavaj me

Dortmund
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara