(©Reuters)
(©Reuters)

Petković kreće Oršićevim stopama – pravac Engleska! Dinamo ostaje i bez bisera zbog Čačićevih obmana

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.04.23. | 21:58

Strateg hrvatskog šampiona ne pruža šansu talentovanom Gabrijelu Rukavini, iako je dogovor bio drugačiji…

Dok se u Dinamu iz Zagreba za sve pitao Zdravko Mamić, dok u klub nije mogla da uđe ni muva i da on to ne zna, nikakvih problema nije bilo. Sada kada je daleko od mesta zbivanja, od stadiona Maksimir, situacija nije idilična.

Modri su i dalje na vrhu hrvatskog fudbala, doduše Hajduk iz Splita im je za petama – iskoristio silne prolećne kikseve arhineprijatelja iz prestonice – ali morao bi zagrebački klub debelo da podbaci u završnici sezone da bi se dogodila primopredaja krune. No, ono što više brine navijački korpus jesu izlazni transferi. Jedan po jedan nosilac odlaze iz Maksimira.

Izabrane vesti

Kapiten Arijan Ademi, sinonim za uspehe Zagrepčana, zaputio se u Kinu. Danski štoper Rasmus Lauritsen se nešto ranije vratio u domovinu, potpisao je za Brondbi. A, ozbiljan udarac u zimskom prelaznom roku bio je prelazak Mislava Oršića u Sautempton. Čovek sa najprefinjenijom kiflom u hrvatskom fudbalu nije se usrećio, a ni Dinamo nešto preterano sa novcem što je inkasirao od vodećih igrača u tri linije tima. Sve skupa 9.250.000 evra. Malo za nekadašnje standarde.

Nije ostao Dinamo bez finansijske naknade, a na leto bi mogao da zaradi još malo sitniša, jer timovi iz Engleske bacili su se u lov na Bruna Petkovića, kome ugovor ističe kroz godinu i po dana. Neće hrvatski prvak moći da računa na bogzna kakvu zaradu…

Bruno Petković će, sva je prilika, krenuti stopama Mislava Oršića. Skaj sports javlja da su tri kluba iz Premijer lige bacila oko na hrvatskog reprezentativca. Nećka se Bruno Petković izvesno vreme, odlaže produžetak ugovora i sve ide ka tome da je završio misiju na Maksimiru. A, i Dinamo se bacio u potragu za zamenom i pronašao ju je u komšiluku. Zagrepčani prate Žana Vipotnika. Napadač Maribora je u elitnom rangu slovenačkog fudbala tresao mreže rivala u 17 navrata.

Ono što ljude u klubu može i treba daleko više da brine od izvesnog odlaska Bruna Petkovića jeste da bi kroz izlazna vrata mogao da prođe i talentovani Gabrijel Rukavina. Mladom krilnom napadaču date su garancije da će igrati ovog proleća kada Mislav Oršić ode, a minutažu je dobio na kašičicu.

Ante Čačić ga je tri puta uveo u igru, na terenu je proveo 29 minuta… Utakmica je bilo 11. Nezadovoljni su zbog toga roditelji levog krila i žele da odvedu Gabrijela na “bolje mesto”, daleko od Maksimira. Konkretne ponude u klub su stizale, a otac Tomislav ne razmišlja o pozajmici, već o trajnom odlasku, iako mu ugovor ističe tek kroz pet godina.

Sve ovo garantuje zanimljivo leto u Dinamu...


tagovi

Bruno PetkovićDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara