Petković nagrađen prekomandom, debi protiv Mijatovića i Tanasijevića

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.02.24. | 22:57

Centralni vezista posle zapaženih igara u razvojnom timu spreman za MLS

Posle zapaženih partija u Čukaričkom, talentovani Nikola Petković je u transferu vrednom 3.000.000 evra prešao u Šarlot, odnosno u razvojnu ekipu ovog MLS ligaša, Kraun legasi. Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije odigrao je sjajnu sezonu, ukrašenu sa tri gola i četiri asistencije, a učinak je bio povod da bude nagrađen prekomandom u prvi tim, te će naredne sezone u MLS ligi srpska kolonija biti dodatno uvećana.

Kad su dovodili Petkovića, janso je bilo da su čelnici Šarlota procenili da je mladi Srbin projekat za budućnost. Zbog toga su sa momkom rođenim u Zrenjaninu potpisali ugovor do 2026, sa opcijom produžetka na još jednu godinu. Već posle sezone u razvojnoj ligi Petković je priključen prvom timu Šarlota, a prekomanda je ozvaničena na Dan državnosti Srbije, odnosno Sretenje.

Izabrane vesti

"Nikola je vrlo zanimljiv igrač i veliki talenat čijem smo razvoju svedočili i doprineli kroz naš sistem prošle sezone u okviru Kraun legasija. On je sjajan primer naše strategije u razvojnoj ligi. Identifikujemo mlade igrače i dajemo im potrebno vreme da se prilagode na naš sistem i uopšte život u Šarlotu", kazao je generalni menadžer ovog kluba Zoran Krneta.

MLS liga je u prethodnom periodu doživela ekspanziju te uz svetske zvezde u poznoj fazi karijere kao što su Lionel Mesi, Luis Suarez, Serhio Buskets, Žordi Alba ili Kristijan Benteke, sve je više mladih igrača koji preko američke pozornice traže put do najkvalitetnijih liga Starog kontinenta, a jedan je upravo bio nekadašnji igrač Čukaričkog, sada as londonskog Čelsija Đorđe Petrović.

Istim putem ove zime su krenuli i Jovan Mijatović i Strahinja Tanasijević, novi članovi Njujork Sitija sa kojim će se Šarlot susresti na zvaničnoj premijeri 25. februara.


tagovi

MLSMLS ligaNikola PetkovićFK Šarlot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara