""
""

Petković povukao menicu od 100.000 evra, Zvezda ga zove nazad

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.01.13. | 20:38

Klub sa Marakane zahvalan na razumevanju levog beka za tešku situaciju i želi da ga angažuje za defanzivni bedem

 

Izabrane vesti

Nikola Petković u Crvenoj zvezdi po treći put u karijeri! Vrlo verovatno, budući da su klub sa Marakane i snažni defanzivac pronašli zajednički jezik i da Petković ima i zvaničnu ponudu sa Marakane da se vrati u crveno-belo jato, saznaje MOZZART Sport.

Podsetimo, Petković je nedavno Zvezdi oprostio 60.000 evra dugovanja prema njemu. A, sada je odlučio da povuče menicu i za presotalih 100.000 evra koje mu Crvena zvezda duguje. U pitanju je reprogramiranje duga. Dakle, Petković se nije odrekao zarađenih 100.000 evra (kao prethodnih 60.000) već je izašao u susret klubu iz Ljutice Bogdana i pristao na odloženo plaćanje duga jer Zvezda u ovom trenutku ima velike finansijske poteškoće i svaka deblokirana menica vodi ka izalsku iz krize.

Petković je odmah posle ovog poteza dobio i poziva da po treći put u karijeri obuče dres Crvene zvezde. Konkurencija na poziciji levog beka je slaba, budući da je Filip Mladenović odigrao gotovo svaki meč u ovoj sezoni, da je bio igrač sa najvećom minutažom i da gotovo da i nije imao konkurenciju jer Ljubo Nenadić nije ni dobio šansu uz levu aut liniju. S obzirom da i Mladenović nije ostavio neki dobar utisak, jasno je da je Zvezdi neophodno pojačanje na levom beku. A, još bolje ako bi taj igrač mogao da pokriva i poziciju levog štopera, budući da je Maksimović na neslavan način završio priču na Marakani, a da od dolaska Kosanovića izgleda da nema ništa. Petković jeste takav profil igrača jer se snalazi na obe pozicije.

Njemu su odrešene ruke da dođe u Zvezdu, budući da mu je ugovor sa Hapoelom iz Tel Aviva istekao i da je slobodan u izboru nove sredine. Ostaje da se vidi kakav će biti odgovor Petkovića, jer za njega postoji i interesovanje klubova iz Turske gde je već branio boje Genčlerbirligija i Hadžitepea.

Petković je prvi put dres Zvezde obukao u leto 2008. godine i zadržao se na Marakani šest meseci za vreme kojih je odigrao 13 mečeva. Drugi put je u Zvezdu došao u leto 2011, a klub je napustio letos nezadovoljan tretmanom kod Roberta Prosinečkog i finansijskom situacijom u klubu.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaNikola PetkovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara