Nikola Petković (©Šambli)
Nikola Petković (©Šambli)

Petkovićev raport iz Šamblija: Izazov koji se ni u ludilu ne odbija

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.08.20. | 12:09

Prvu kopačku Superlige Srbije na aerodromu dočekao presdednik kluba čije će boje braniti u naredne tri godine

Citirajmo Nikolu Petkovića, sada već bivšeg fudbalera Javora, a ujedno jednog od tri najbolja tri strelca prohujale sezone Superlige Srbije koji nam se javio iz Freancuske:”Dolazak u Šambli, smatram transferom snova. Francuzi su me dočekali kao zvezdu. Predsednik kluba Fulvio Luizi sa suprugom, članovi uprave, navijači, svi su bili na terminalu aerodroma kada sam sleteo”

Francuski drugoligaš, koji je prohujalu sezonu okončao na 10. mestu Lige 2, ponudio je srpskom golgereru ugovor na tri godine.

Izabrane vesti

“Upravo tako. Načelno, klub u nastupajućoj sezoni želi da se bori za ulazak u Ligu 1. Prepoznali su u meni čoveka koji u špicu može da doprinese ostvarenju tog velikog cilja, što i meni odgovara kao izazov koji se retko dobija, a ni u ludilu ne odbija”, kaže za Mozzart Sport Nikola Petković, a  mi dodajemo da je logika ljudi iz Šamblija svakako podgrejana statistikom njegovog učinka u srpskom šampionatu. Naime, naš fudbaler je postigao 16 golova protekle sezone, ostvarivši i dodatne tri asistencije koje su rezultovale pogotkom. Isti broj golova, uz asistenciju manje imali su i fudbaleri TSC-a, Vladimir Silađi i Nenad Lukić, zbog čega dalje nije potrebno analizirati Šamblilejvu računicu, odnosno nameru uvoza dugoročno isplativog rešenja za popunu špica njihovog napada.

Detalj sa utakmice u dresu Javora (©MN Press)Detalj sa utakmice u dresu Javora (©MN Press)

S tim u vezi, pitali smo Nikolu Petkovića kako je zadovoljan sportskim, a kako finansijskim delom aranžmana?

"O finansijama u apsolutnim ciframa nema potrebe da govorimo. Dovoljno je reći da je plata na zavidnom nivou, ali i da je kompletna infrastruktura, kao i atmosfera u klubu jednako dobra. Juče sam imao prvi trening, danas je drugi. Odlično se osećam, odnosno imam utisak da sam od starta prihvaćen, te da mi je ukazana nepodeljena podrška kako stručnog štaba, tako i saigrača. Za ovo vreme, naravno na osnovu prvih utisaka mislim da ne može bolje", rekao je u svom javljanju za Mozzart Sport Nikola Petković.


tagovi

JavorŠambliFrancuska 2Nikola Pekovićtransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara