Obamejan ©AFP
Obamejan ©AFP

Petoligaš sat vremena mučio Marselj, Obamejan sprečio senzaciju

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.01.24. | 16:49

Monako posle penal maratona eliminisao Lans

Značajan broj klubova iz Francuske elite zadovoljno je trljao ruke posle žreba u kupu, a jedan od onih koji nisu mogli da se požale na volju kuglica bio je Olimpik Marselj. Izabranicima Đenara Gatuza na prvom koraku Kupa Francuske put se ukrstio sa petoligašem Tionvilom, te su mu prektično unapred upisani pobeda i plasman u narednu fazu, međutim domaćin je uspeo skupo da proda kožu protiv favorita i ostavi vrlo dobar utisak uz minimalan poraz(0:1).

Predstavljala je odbrana niželigaša nepremostivu prepreku za moćnog rivala sve do 62. minuta, ali je senzaciju sprečio Pjer Emerik Obamejan, strelac jedinog gola na današnjem susretu. Iskusni napadač je iskoristio visoko postavljenu poslednju liniju rivala i trenutak neopreznosti, te je na 40 metara od gola rivala pobegao čuvarima i odličnu loptu Žordana Veretua u prostor pretočio u gol.

Izabrane vesti

Znatno lakše od Marselja ulogu favorita opravdali su Olimpik Lion i Ren koji su savladali Gengan i Pontarlje, dok je očekivano najsadržajniji bio derbi ove faze takmičenja između Lansa i Monaka.

U susretu dva člana Lige 1 tek penalima je rešeno pitanje putnika u drugu fazu, a posle devet serija mesto u narednoj rundi obezbedio je Monako.

Monako je u uvodu susreta stekao dva gola prednosti preko Ben Jedera i Akliučea, ali se domaćin rezultatski vratio u susret već u završnici prvog dela utakmice golom Mauase, dok je Sotoka u nastavku potpuno neutralisao zaostatak. Usledila je penal serija, a oba tima realizovala su po samo dva od prvih pet jedanaesteraca. Ipak, posle niza promašaja izvođai su znatno popravili preciznost te je neizvesnost trajala sve do promašaja Tomasona u devetoj seriji.

KUP FRANCUSKE – 3. KOLO (NAJZANIMLJIVIJI MEČEVI)

Nedelja

Gengan - Ren 0:2 (0:1)

/Kalimuendo 45, 57/

Lans - Monako 2:2 (1:2) penalima 5:6

/Mauasa 43, Sotoka 63 - Ben Jeder 1, Akliuče 21/

Pontarlje - Olimpik Lion 0:3 (0:1)

/Čerki 45, Mitland-Najls 52, Lakazet 57/

Tionvil - Olimpik Marselj 0:1 (0:0)

/Obamejan 62/

17.30: (9,00) Šamberi (4,70) Tuluz (1,32)

20.45: (66,0) Revel (3,50) Pari Sen Žermen (1,01)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup FrancuskeFrancuskaPjer Emerik ObamejanOlimpik Marselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara