Hoze Sinistera, napadač Bluminga (©AFP)
Hoze Sinistera, napadač Bluminga (©AFP)

Petostruki šampion posle šest kola ima jedan bod i gol-razliku 6:18

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 23:10

Blumingu ni promena trenera nije pomogla, prvu pobedu će da traži protiv Tomojapa (petak, 02) u 7. kolu šampionata Bolivije

Kada klub ima nekoliko titula u svojim vitrinama, očekivanja navijača su uvek velika. Pa čak i ako se na trofej čeka već 14 godina, najvatrenijim pristalicama je teško da se pomire sa time da gledaju voljeni tim u borbi za opstanak. Baš iz tog razloga u Blumingu, prvoligašu Bolivije upaljen je alarm, pred meč 7. kola šampionata sa Tomajapom, koji je na programu u noći između četvrtka i petka od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu.

Deluje neverovatno, ali petostruki prvak Bolivije posle šest kola nema još uvek nijednu pobedu i osvojio je samo jedan poen. Bio bi Bluming poslednji na tabeli, da Vilsterman nije kažnjen od strane FS Bolivije, odnosno da mu nije oduzeto šest bodova, te je sada na -2.

Izabrane vesti

Uprava Bluminga je brzo ozvaničila vanredno stanje, već posle tri kola i dva poraza smenjen je brazilski trener Tijago Leitao, a na njegovo mesto je došao Argentinac Karlos Bustos. Međutim, ni sa njim nije situacija ništa bolja – tri poraza. Uz poražavajuću zbirnu gol-razliku 6:18!

Jedina svetla tačka dosadašnjeg dela sezone Bluminga su kvalifikacije za Kopa Sudamerikanu, preko Palmaflora su Kalestasi uspeli da se domognu grupne faze, gde će igrati protiv Santosa, Njuels Old Bojsa i Audaks Italijana.

02.00: (1,58) Bluming (3,80) Tomajapo (5,20)

Naredni Blumingov rival je takođe Tomajapo, koji takođe nije u dobroj formi. Iz pet utakmica je sakupio četiri poena, od čega tri na premijeri protiv Santa Kruza (1:0).

Zbog takvih rezultata i čelnici Tomajapa su uradili isto što i Blumingovi, smenili su trenera. Umesto domaćeg stratega Ričarda Rohasa, na klupu je došao argentinski trener Huan Vita. On će imati priliku da debituje baš noćas, a ovo će 35-godišnjem strategu da bude četvrti angažman, posle Kosta del Estea, Gvanakasteke i reprezentacije Nikaragve.

Prošle godine je Bluming tri puta pobedio Tomajapo, u dva navrata sa po 2:1, a jednom 1:0. Međutim, poslednji njihov okršaj sredinom oktobra završen je rezultatom 1:!.

BOLIVIJA 1 – 7. KOLO

Petak

02.00: (1,58) Bluming (3,80) Tomajapo (5,20)

Subota

02.00: Orijente Petrolero – Santa Kruz

21.00: Vaka Dijez - Independijente Petrolero

Nedelja

21.00: Olvejz Redi – Universitario de Vinto

Utorak

01.00: Aurora – Palmaflor

01.00: Vilsterman – Nasional Potosi

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bolivija 1Bluming

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara