Dan Petresku i Konstantin Paun-Aleksandru (©Reuters)
Dan Petresku i Konstantin Paun-Aleksandru (©Reuters)

Petresku: Krajova prvi favorit za titulu, FCSB ima najbolji tim

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.09.20. | 14:14

Kormilar Kluža očigledno želi da malo opusti svoj tim pred nastavak šampionata Rumunije, u kojoj Železničari brane tron

Krajova vodi kolo, Kluž i FCSB bi da je prate. Maksimalan učinak ostvarili su Studenti, kojima je pre tri dana Apelacioni sud u Bukureštu zabranio da nose ime Univerzitatea, pa bi ubuduće klub trebalo da se zove Krajova 1948. Bilo kako bilo, Železničari danas dočekuju Kindiju i imaju priliku da se primaknu lideru na dva boda, dok nekadašnja Steaua ide na noge Poli Jašiju.

Branilac titule iz Transilvanije još je neporažen u ovom šampionatu, a jedino je kiksnuo protiv Sepsija kod kuće. Večeras bi Dan Petresku mogao da iskoristi više rezervi, dok s druge strane, Kindija ima dva poraza, nerešen rezultat i pobedu.

Izabrane vesti

Kluž se kvalifikovao za plej-of Lige Evrope posle pobede u Švedskoj, ali Petresku je najavio da će poštedeti nekoliko startera, jer ga čeka odlučujući duel za plasman u grupnu fazu u četvrtak protiv KuPS-a kod kuće.

"Nismo morali da igramo u nedelju, već u ponedeljak. Tražio sam da igramo u ponedeljak, ali ne razumem zašto igramo u nedelju, kako mogu da igraju ovi momci koji su upravo igrali 90 minuta na sintetičkoj podlozi?", grmeo je strateg Kluža.

Inače, Petresku je pohvalno govorio o direktnim konkurentima za tutulu Lige 1, FCSB-u i Krajovi 1948. Malo je reći da je nekadašnji bek Čelsija impresioniran serijom od pet uzastopnih pobeda Studenata i daje timu koji vodi Kristijano Bergodi najveće šanse za pehar prvaka.

"Trenutno je Krajova favorit, jer je na prvom mestu. Pobeđuje u svim mečevima, čini se da niko ne može da je zaustavi. Imaju malo sreće, u protivnom se ne može", rekao je Petresku.

Pohvale šampionskog kormilara nisu prestajale. Trener Kluža osvrnuo se na FCSB.

"FCSB ima najbolji tim u Rumuniji, samo kada su mu svi igrači zdravi. Naravno da će se oporaviti. Pogledajte iznose transfera koji se tamo događaju, jasno je da imaju najvredniji sastav i da će biti u borbi za titulu do poslednjeg meča".

RUMUNIJA 1 – 5. KOLO

Petak

Voluntari - Sepsi 1:2 (1:0)

/Mailat 4 - Pureče 55, Fulop 83/

Arđeš - Univerzitatea Krajova 1:2 (0:2)

/Hončiju 88 - Kikaldau 9, Koljić 15/

Subota

Klinćeni - Gaz Metan 2:0 (0:0)

/Čebotaru 61, Patriče 69/

Vitorul - Astra 4:1 (3:0)

/Janku 13, 59, Lukasen 20, Macan 38 - Alibek 63pen/

Nedelja

18.00: (1,35) Kluž (4,60) Kindija (10,5)

20.30: Poli Jaši - FCSB

Ponedeljak

17.00: (2,85) Hermanštat (3,05) Botošani (2,65)

20.00: (1,50) Dinamo B. (4,00) UTA Arad (7,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1KlužFCSBKSMS JašiKindija Targovište

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara