Đorđe Petrović (Foto: AFP)
Đorđe Petrović (Foto: AFP)

Petrovića saigrači ostavili na vetrometini, odbranio osam zicera i primio poker golova (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.03.23. | 06:21

Los Anđeles pregazio Nju Ingland i četiri puta zatresao mrežu iza srpskog golmana

Odlično je Nju Ingland počeo novu sezonu u MLS, mladi srpski golman Đorđe Petrović je sačuvao mrežu na prva dva susreta, ali je na trećem čak četiri puta kapitulirao. Fudbaleri Los Anđelesa su dominirali od prvog do poslednjeg minuta, mladi srpski golman je ostao na vetrometini, te je bio nemoćan da spreči težak poraz Revolušna - 4:0.

Los Anđeles je upisao i drugu pobedu, potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi na startu šampionata, pošto je i u Konkakaf Ligi šampiona pregazio Alahuelense sa 3:0, te je sezonu otvorio sa četiri trijumfa u oba takmičenja.

Izabrane vesti

Koliko je sastav iz Kalifornije bio dominantan najbolje govori podatak da je mladi Petrović uz četiri primljena pogotka ubeležio čak osam odbrana.

Domaćin je poveo u 14. minutu i to sa kreča. Skrivili su gosti penal, Denis Buanga je stavio loptu na belu tačku i efektnim udarcem matirao bivšeg golmana Čukaričkog za 1:0.

Upisao je do odlaska na odmor Petrović i jednu dobru intervenciju, ali Nju Ingland nije uspevao da se oslobodi pritiska. Ipak, do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata.

Nastavio je tim iz Grada anđela u drugom delu gde je stao u prvom, pa je već u 55. minutu Buanga pogodio i prečku iz slobodnjaka. A onda se bivši napadač Sent Etjena fenomenalno zagradio na protivničkoj polovini, oduvao čuvara i izbio sam pred Petrovića posle jednog dubinskog pasa, te ga je u situaciji jedan na jedan savladao za 2:0. Potvrdio je da je u strašnoj formi, pošto je u Ligi šampiona postigao het-trik.

Dominirao je Los Anđeles, stvarao prilike kao od šale, ali je Petrović uspeo u narednih pet mintua da upiše isto toliko sjajnih intervenicija, spasao svoj tim potpune katastrofe.

Ipak, fudbaleri gostujuće ekipe su bili potpuno pogubljeni na terenu, pa su u 83. minutu prodali loptu pred svojim golom, a Tilman je efektnim udarem naterao Petrovića da i treći put izvadi loptu iz mreže.

Igrao se šesti minut nadoknade, kada je odbrana Nju Inglanda zaboravila Biuka pred svojim golom, ovaj je sa ivice peterca uputio snažan udarac, Petrović je napravio paradu i činilo se u prvih mah izvadio loptu iz gola, ali je ipak prešla gol liniju - 4:0 za domaćina.

MLS – 3. KOLO

Nedelja

Di Si Junajted - Orlando Siti 1:1 (0:0)

/Darkin 80 - Mekuiri 53/

Sinsinati - Sijetl Saunders 1:0 (0:0)

/Brener 63/

Njukasl Siti - Inter Majami 1:0 (1:0)

/Mekvev 36ag/

Filadelfija Union - Čikago Fajer 1:0 (0:0)

/Tores 90/

Toronto - Kolumbus Kru 1:1 (1:0)

/Ker 25 - Medranda 75/

Minesota Junajted - Njujork Red Buls 1:1 (1:0)

/Hlongvejn 18 - Rejes 49/

Nešvil - Montreal 2:0 (1:0)

/Šafelburg 37, Vašington 89/

Sporting Kanzas Siti - Los Anđeles Galaksi 0:0

Real Solt Lejk - Ostin 1:2 (1:2)

/Glad 22 - Galager 9, Vulf 33/

Portland Timbers - Sent Luis Siti 1:2 (1:1)

/Mekgrou 3 - Straud 45+1, Hibert 75/

San Hoze Ertkvejks - Kolorado Rapids 1:0 (0:0)

/Espinoza 78/

Ponedeljak

Los Anđeles - Nju Ingland Revolušn 4:0 (1:0)

/Buanga 14, 67, Tilman 83, Biuk 90+6/



tagovi

MLSLos Anđeles FCLos AnđelesNju Ingland RevolušnĐorđe Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara