Kristijano Pičini (Foto:Starsport)
Kristijano Pičini (Foto:Starsport)

Pičini dobio prvi ukor, u Zvezdi veruju da može kao Sanogo

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.05.22. | 16:33

Članovi sportskog sektora razgovarali sa italijanskim bekom, jasno mu stavili do znanja da nisu zadovoljni njegovim učinkom

Doveden je kao veliko pojačanje Kristijano Pičini u zimskom prelaznom roku, kao fudbaler sa ozbiljnim CV-om koji će konačno popuniti Zvezdinu rupu na poziciji desnog beka. Međutim, nekadašnji član Sevilje, Atalante i lisabonskog Sportinga, samo je povremeno nagovestio da bi mogao da bude od velike koristi Dejanu Stankoviću. Pamti se udarac protiv Glazgov Rendžersa koji je sjajni Mekgregor odbranio, pogođena prečaka u Gornjem Milanovcu, i solidno izdanje u sudaru sa Voždovcem.

Ostalo je bilo na prosečnom nivou. Možda čak i manje od toga. Italijanski bek, doveden kao slobodan igrač, odigrao je slabo dva prolećna derbija, delovao kao igrač bez potrebne energije i samopouzdanja. Znali su u Crvenoj zvezdi da će Pičinijev proces povratka na potreban nivo biti dug proces. Iako je, dve sedmice pre dolaska u Crvenu zvezdu, igrao u startnoj postavi Valensije protiv Real Madrida, Kristijano Pičini je dugo odsustvovao sa terena. Iza njega je bila teška povreda ligamentata kolena...

Izabrane vesti

Kada je zaličio na pojačanje, tokom duela sa Rendžersom (mada je veliki krivac za izjednačujući pogodak) Pičini je povredio ložu. Išao je na oporavak u Valensiju tokom reprezentativne pauze, a najveći benefit njegovog angažovanja bilo je buđenje Milana Gajića. Bivši mladi reprezentativac Srbije, opterećen konkurencijom, počeo je da igra odlično. Uspeo da zabeleži osam asistencija u sezoni, i naterao Dejana Stankovića da ga promoviše u startnog desnog beka.

Posebno što je Kristijano Pičini ima vrlo problematičan stav na treninzima. Bar tako kažu upućeni u zbivanja podno severne tribine Marakane. Prosto rečeno, pomislio je da čašćava prisustvom sve u Crvenoj zvezdi, s obzirom da ga je Valensija svojevremeno platila 8.000.000 evra. Često se žalio na bolove u podkolenici, listu, često tražio da bude izmasiran tokom treninga, što se ostatku tima nije svidelo.

Dovoljno da, školskim rečenikom, Kristijano Pičini dobije prvi ukor od članova stručnog štaba i direktorskog tandema. Prema pojedinim informacijama odgovorni sa Marakane su obavili razgovor sa Pičinijem i stavili mu do znanja da uopšte nisu zadovoljni njegovim učinkom, ali i načinom rada. Na šest mečeva u Superligi Pičini nije zabeležio ni gol, ni asistenciju. Nije briljirao ni u defanzivi, mada se povremeno videlo da je taktički izuzetno obučen, ali da deluje kruto i vrlo uplašeno. Da nema moć da napravi višak po desnom boku...

Od dana kada je sa njim obavljen razgovor na najvišem nivou, Pičini je počeo ozbiljnije da trenira. Mada će u finišu sezone teško dobiti šansu, jer se Milan Gajić ozbiljno nametnuo. Čak i zaslužio da dobije ponudu za novi ugovor.

I pored negativnog utiska ljudi u Crvenoj zvezdi i dalje ne sumnjaju u Kristijana Pičinija. Veruju da on ima kapacitet, da uz još jedne pripreme, napravi ozbiljan pomak u igri. Čak provejava mišljenje da je ljudski dati mu duži period za privikavanje na sistem Crvene zvezde zbog teškog perioda koji je iza njega.

Imaju na Marakani i iskustvo sa Sekuom Sanogom. Bivši reprezentativac Obale Slonovače je posle potpisivanja ugovora sa Crvenom zvezdom, doživeo povredu na prvom ili drugom treningu u antalijskoj regiji. Nije želeo Dejan Stanković da ga opterećuje povratkom u takmičarski tim. Odlučio je da ga ne opterećuje do letnjih priprema. I bio je to odličan manevar. Prošle i ove sezone Sanogo je jedan od ključnih igrača Crvene zvezde.

Nadaju se na Marakani reprizi sa Pičinijem. 


tagovi

Kristijano PičiniDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara