Pičini otišao iz Zvezde

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 11:35

Crveno-beli raskinuli ugovor sa italijanskim bekom

Bilo je nagoveštaja da će Kristijano Pičini dobiti još jednu šansu u Crvenoj zvezdi. Ali očito italijanski bek nije pronašao ni sreću ni formu u Ljutice Bogdana.

Kristijano Pičini i Crvena zvezda su sporazumno raskinuli ugovor...

Izabrane vesti

Italijan je posle dolaska iz Valensije dobio grejs period da se nametne i ispuni očekivanja, ali prosto nije uspeo da se uklopi u sistem Dejana Stankovića. Pored toga iritirao je stavom, delovao je povremeno nezainteresovano.

Dobio je već ukor početkom maja, međutim, nije ga ozbiljno shvatio. Poslednju šansu je prokockao protiv Zenita kada je po njegovoj strani duvala promaja, pa je Dejan Stanković na premijeri protiv Radničkog koristio Marka Gobeljića.

Svesni su bili u Crvenoj zvezdi da će 29-godišnjaku iz Firence biti potrebno vreme da uhvati zalet posle duge pauze zbog povrede ligamenata kolena u Španiji, ali boljitka posle letnjih priprema nije bilo. Navelo je to crveno-bele da raskinu saradnju sa bekom koji je ne tako davno plaćen osam miliona evra.

"Hvala Kristijanu na profesionalnom odnosu prema klubu. Reč je o veoma kvalitetnom igraču, koga je zadesila teška povreda i još nije uspeo da se vrati na nivo na kom je bio. Odigrao je dobru polusezonu, našao se i na spisku italijanske reprezentacije u junu, ali tempo je u ovom trenutku prejak. Shvatili smo da ni pored dobro odrađenih priprema ne može da bude u top formi za kvalifikacije za Ligu šampiona, njemu je bilo jasno da ne može da pomogne klubu na način na koji želi i odlučili smo se za sporazumni rastanak. Bio je veoma fer prema klubu, pa nećemo imati nepredviđenih izdataka. Pičiniju želimo sve najbolje u nastavku karijere", rekao je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Podsetimo, Pičini je u januaru ove godine stigao u Zvezdu kao slobodan igrač. Došao je iz španske Valensije, a u crveno-belom dresu odigrao je 13 utakmica.

Posle odlaska Pičinija Crvena zvezda je ostala sa jednim desnim bekom, Markom Gobeljićem. Ima indicija da će crveno-beli reagovati i dovesti igrača na toj poziciji. Do tada će alternativa biti mladi Nikola Stanković.


tagovi

Kristijano Pičini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara